Onsdag den 14. December 2005


Papirsjusk ved ældrebyggeri chokerer konservative

Flere ældre mennesker er flyttet ind i de nye ældreboliger på Erik Bøghs Allé, uden at lejlighederne var blevet godkendt til at blive taget i brug. Det er kommet frem efter en henvendelse fra det konservative folkepartis Henrik Sørensen til forvaltningen vedrørende byggeriet. Her fremgår det at godkendelsen – som blandt andet skal tilse flugtvejene - først kom to dage efter, at de første ældre mennesker var flyttet ind.

Henrik Sørensen: "Jeg synes, at det er chokerende. Det mindste man bør kræve, er at man har sikret sig, at man overhovedet må flytte folk ind den dag, som man har planlagt. Hvis der nu var sket ulykke dernede og flugtvejene ikke var i orden, så tror jeg, der havde været en hel del ældre og pårørende, der havde stillet spørgsmål til politikerne om, hvorfor vi har flyttet folk derned før der forelå en ibrugtagningstilladelse." De konservative har nu bedt forvaltningen om en redegørelse for forløbet.


Farvel og goddag til byråd

Der bliver sagt farvel og tak til ti gamle og goddag og velkommen til ti nye byrådsmedlemmer i Gladsaxe i dag.

Det aftrædende byråd mødes nemlig officielt for sidste gang for at godkende udvidelsen af antallet af udvalg, som det nye byråd skal arbejde i.

Det nuværende kultur-, fritids- og idrætsudvalg deles i et kulturudvalg og et fritids- og idrætsudvalg. Og så kommer der to nye udvalg; et beskæftigelses- og integrationsudvalg og et psykiatri- og handicapudvalg.

Det kræver en ændring af styrelsesvedtægten, og det er den, som de gamle byrødder i dag skal vedtage.

Når det er sket, indtages de 25 stole i byrådssalen af de nye rådsmedlemmer, hvoraf ti skal sætte sig i de lysebrune læderstole for første gang.

Mødet handler om formelt at få placeret de politiske poster, lige fra borgmesterposten til den mest ydmyge plads i eksempelvis en brugerbestyrelse.

Vi transmitterer direkte fra begge møder, hvor det første begynder kl. 16 og det næste kl. 17.


Røveri mod 89-årig

"Jeg skal have dine penge". Sådan lød ordene til en 89-årig mand på Kildebakkegårds Allé, da han mandag sidst på eftermiddagen åbnede sin entredør.

Ordene kom fra en gerningsmand, som der desværre ikke er noget signalement på. Han tog nemlig den ældre herre i et fast greb bagfra og holdt sig under hele røveriet bag den 89-årige, som fandt sin pung med kontanter frem. Herfra tog røveren omkring 1.000 kroner i kontanter, hvorpå han smed pungen fra sig og stak af.

Røveriet skete ved ca. 16-tiden omkring ejendommen Kildebakkegårds Allé 79, og Gladsaxe politi hører gerne fra folk, der har observeret noget mistænkeligt.


I går faldt der dom til en psykisk syg overfaldsmand

En 19-årig mand var i august ved retten i Gladsaxe tiltalt for overfald og røveri, men først i går blev der afsagt dom i sagen.

Det skyldes at der, på forsvarets begæring, skulle fortages en mentalundersøgelse af tiltalte.

Ifølge anklageren og de vidner der aflagde forklaring i august, skulle han foran Barney’s Bodega på Søborg Hovedgade en nat i marts have spurgt to jævnaldrene hvad klokken var, og da den ene stoppede op for at svare, blev han slået i hovedet med en tom ølflaske og sparket flere gange. Mens han lå ned. Den 19-årige skulle endvidere have fratvunget offeret hans mobiltelefon og forsøgt at tage hans jakke.

Tiltalte forklarede selv til retten i august, at han ganske rigtigt havde stoppet de to unge for at spørge hvad klokken var og om, hvor der var en bodega eller lignede, der var åben. Den ene skulle så have sagt "skrid din bøsse" og tiltalte havde så slået ham i hovedet med flasken, fordi han blev bange og ikke kunne bedømme situationen. Derefter havde han sparket offeret, givet ham et knytnæveslag og taget hans mobiltelefon. Jakken nægtede han derimod ethvert kendskab til.

Den 19-årige var indtil i går underlagt en ungdomssanktion for en tidligere voldsdom, men socialforvaltning har efter et år måtte erkende, at foranstaltningen ikke fungerer for ham. Retten der fandt tiltalte skyldig efter anklageskriftet, valgte derfor at ophæve ungdomssanktionen og dømte ham i stedet til ambulant psykiatrisk med behandling med tilsyn af kriminalforsorgen.


AB a/s færdig med fondsbørsen

Fondsbørsen er et dyrt bekendtskab for fodboldaktieselskabet AB.

Lidt for dyrt, mener klubbens hovedaktionærer, som derfor har indgået en betinget aktieoverdragelsesaftale med selskabet Schaumann Holding a/s.

Administrerende direktør i AB, Ronny Saul:

"De er kommet til AB´s ledelse og sagt, de gerne vil overtage selskabet og gerne vil lave nogle aftaler med nogle hovedaktionærer. Og vi har syntes, det var en god idé. Det koster mange penge at være på fondsbørsen. Og det koster rigtigt meget administrativt at være på fondsbørsen. Det er de to vigtigste parametre. I det hele et selskab som ligger nummer 14 i 1. division har intet at gøre på fondsbørsen. Så set ud fra det synspunkt er det en god idé. Nu skal forløbet lige køre færdigt. Schaumann Holding har fået en stor andel af aktierne og skal til at lave et overtagelsestilbud til alle aktionærer. Det vil komme på et senere tidspunkt og ABs bestyrelse vil på et tidspunkt gå ind og sige, om det er noget vi anbefaler eller ej. Hvis vores trofaste aktionærer fortsætter i det nye selskab som vi kommer til at stifte – AB a/s kører jo videre som et nyt selskab, med et nyt navn – og der håber vi jo så, at så mange aktionærer som muligt går med over, så vi får rekapitaleret vores egenkapital, så i forhåbentlig får en rigtig god egenkapital og får nogle penge at arbejde med igen", siger Ronny Saul, ABs administrerende direktør.


"Sund i krop og psyke"

Hvordan kan man skabe den bedste udgave af sig selv og kan vejen til succes i ens liv gøres lidt lettere. Certificeret hypnose og NLP-terapeut Rhine Hansen fortæller: "Jeg bruger blandt andet NLP der står for Neuro Lingvistic Programming, hvilket betyder, at det henfører til tankerne, vores hjerne og nervesystem. Det henfører til vores sind og den måde vi brugere sindet på. Og så henfører det til hvordan vi er programmeret, hvordan vi programmere os selv ud fra vores model af verden. Og vores model af verden, det er den vi har fået ud fra tidligere erfaringer. Så bruger jeg også hypnose. Og hypnose det vil sige at man er opmærksom/fokuseret på noget. Det kan være noget man hører, det kan være noget man ser. Ja, hvad som helst man er i gang med at fokuserer på. Man går bag om det beviste sind. Det beviste sind er jo tænkende, og dermed også analyserende og dømmende. Men det er det ubeviste sind ikke. Så når man går bagom og er fokuseret på noget så bruger man også det ubeviste sind, og det ubeviste sind er fuldkommen ubegrænset. Når man bruger både det beviste sind og det ubeviste, og kombineres de to så får man nogle rigtig gode resultater. Og når man så skal arbejde med succes, så er det en god ide at bruge de her redskaber. Fordi, ved NLP finder man ud af hvordan reagere jeg, hvordan er min adfærd, hvordan er min model af verden, og ikke mindst hvordan er mine værdier. Og finder måske ud af at man har en adfærd der hæmmer en, så kan man sætte ind og ændre på det via NLP-redskaberne. Og så går man ind og bruger hypnose til at forstærke det. Det går ligesom ind og manifesterer sig i en, og bliver stærkere og forstærkes, fordi man sidder i tæt kontakt med sit eget ubeviste."

Rhina Hansen holder i aften kl. 19.00 foredraget "sund i krop og psyke" i Borgernes Hus, hvor man kan høre meget mere.