Mandag den 19. December 2005


Samfundstjeneste for at have truet mor og søn med attrap pistol

En 45-årig mand blev forleden ved retten i Gladsaxe idømt 30 dages betinget fængsel samt 60 timers samfundstjeneste for hærværk og trusler.

Manden var bl.a. tiltalt for en aften i juni, at have kastet en spand med hvid maling efter en personbil, og efterfølgende, at have truet ejeren af bilen og hendes søn med en attrap pistol.

Den 45-årige forklarede selv til retten, at han den pågældende aften lige var kommet hjem efter en længere druktur, og han var straks gået i gang med at male sin entre. På et tidspunkt havde han set en bil holde ulovligt parkeret på parkeringspladsen foran hans opgang. Bilen som spærrede for både hans egen og for underboens biler havde holdt med motoren tændt, hvilket irriterede ham enormt. Han var gået ud på svalegangen og havde råbt, at de skulle flytte bilen, hvorefter han var gået tilbage til sit malerarbejde. Efter 20 min. havde han observeret at bilen stadig holdet der med motoren i gang. Han var nu med malerspanden i hånden, igen gået ud på svalegangen. Her havde han råbt, om de ikke var kørt endnu og idet samme var malerspanden smuttet ud af hånden på ham. Malingen var landet mellem hans egen, underboens og den fremmede bil. Ifølge tiltalte, var han nu kommet op og skændes med dem i den fremmede bil, men han var dog gået tilbage til sin lejlighed. Efter en ½ time var han gået ned i kælderen for at hente mere maling, men da han kom ned holdte bilen lige udenfor hans hoveddør og 4 til 5 personer havde barrikaderet sig bag den. De virker utrolig truende, og han var gået tilbage til lejligheden efter en attrap pistol. Det havde været hans hensigt at true dem, da de lignede nogen der var ude på ballade.

Vidnerne forklarede derimod, at bilen havde holdt med motoren slukket på parkeringspladsen, mens bilens kvindelige ejer havde ventet på sin søn der bor i ejendommen. Det som tiltalt beskrev som en meget truende flok viste sig altså, at være en godt 50-årig kvinde og hendes søn samt en ung kvindelig nabo.

Den 45-årige, der udover den betingede fængselsstraf og de 60 timers samfundstjeneste, også blev dømt til behandling for sit alkoholmisbrug, modtog dommen.


Familier med problemer kan få gratis hjælp

Hvis der er problemer i familien kan man fremover få gode råd til at få dem løst. Gladsaxe kommune åbner i starten af det nye år for en række telefonlinier, hvor problemramte familiemedlemmer kan henvende sig anonymt og tale med professionelle, der er vant til at løse familieproblemer. Tilbudet er gratis, og listen over hvilke typer problemer man kan få hjælp til er lang. Souschef i familieafdelingen Jens Thrane: "Det kan være, hvis man har problemer med at tale sammen på en god måde i familien, eller hvis en ung har problemer i skolen med kammeraterne, eller hvis nogle i familien er begyndt på misbrug af den ene eller anden art. Vi oplever, at der er et behov for, at folk kan henvende sig et sted, hvor de kan få hurtig hjælp hos en professionel rådgiver uden at blive registrerede. Og dette tilbud er netop meget let tilgængeligt". Familier der har brug for gode råd kan ringe tre forskellige steder hen, hvis de vil benytte sig af tilbudet. Det er henholdsvis Familieafdelingen på rådhuset (tlf. 39 57 56 54) og på Pilegården (20 49 74 16 – specifikt rettet mod unge. Fra 1. januar) samt Familiecentret Brohuset (39 57 49 00).


Projekt skal gøre de tykke tynde

En nylig opgørelse over andelen af overvægtige børn blandt 9. klasseelever i Gladsaxe kommune viser at over 20% er overvægtige. Det er alt for mange, og kommunen har netop fået to millioner kroner fra regeringen til et projekt, som skal gøre noget ved de overflødige kilo. Sundhedsplejerske Linda Malmgren har været med til at udvikle projektet, der ikke kun hiver fat i de overvægtige børn, men i høj grad også i deres forældre. "Det er meget afgørende, at forældrene er inddraget i det. De er ansvarlige for den kost, der bliver serveret derhjemme og deres støtte til børnenes forskellige fysiske aktiviteter, som bliver en del af projektet, kræver også, at forældrene støtter op om barnet og sørger for, at det holder aftalerne. Børnene har brug for forældrenes støtte i forløbet. Ellers kan de ikke klare det."


Ren jord til Lundegården

100 m2 forurenet jord er blevet udskiftet med dokumenteret ren jord ned i 40 cm dybde på daginstitutionen Lundegården ved Høje Gladsaxe.

Det var ellers frygtet, at et mere end dobbelt så stort område var forurenet med cadmium og opløsningsmidler. Men en nærmere undersøgelse viste, at forureningen lå under grænseværdierne.

På det forurenede område lå tidligere ungdomsklubben Piraten. Den er flyttet et andet sted hen, og bygningerne nedrevet.

Dermed blev der plads til at få udvidet friarealerne for naboerne i Lundegården, og det var ved den manøvre, at forureningen blev opdaget.

Det har kostet Gladsaxe kommune 80.000 kroner at få undersøgt jorden og udskiftet den.


Roklub engagement

Bagsværd roklub har de seneste år oplevet en markant medlemstilgang.

Og det stiller større krav til hvert enkelt medlems engagement i klubben, mener formand Karsten Kobbernagel.