Torsdag den 10. Februar 2005


84 nye rækkehuse i gyngemosen

Et stort flertal af Gladsaxe byråd gav på sit møde i går aftes grønt lys for opførelse af
84 nye rækkehuse syd for Mørkhøj Parkallé.
Byggeplanerne har bl.a. medført indsigelser fra bestyrelsen på Enghavegård skole, som er bekymret for de trafikale konsekvenser af det nye byggeri.
Emilce Nielsen, enhedslisten:
"Allerede i dag er Mørkhøjvej enormt belastet af trafik og der er lange køer. Det virker meget problematisk, at der skal være så mange boliger i det hele taget, med den kapacitet, Mørkhøjvej har. Jeg ved, at der har været en undersøgelse af de trafikale forhold, men den var bestilt af bygherren, og konkluderede, at der var kapacitet nok til, at kunne tage også de her nye boliger. Men jeg kan ikke se, hvordan det kan lade sig gøre, hvis der kommer mange flere biler".
Formand for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker, SF:
"Jeg er naturligvis ikke uenig i en bekymring for, hvad der sker, når man får et udvidet antal boliger et sted. Hver gang man laver et nyt byggeri og hver gang, man får flere boliger et sted, opstår der faktisk nøjagtigt samme problem: Hvordan skal vi klare trafikafviklingen, både i perioden under byggeriet og efterfølgende. Jeg synes, det er vigtigt, folk kommer med deres bekymring, det gør jo, at forvaltningen og teknik- og trafikudvalget er ekstra opmærksomme på, hvad der sker. I lokalplanforslaget står, at der i forbindelse med byggeriet vil blive stillet krav til bygherren om, at sikre t-krydset ved Enghavegård skole ift. de lette trafikanter. Jeg hører henvendelsen fra skolebestyrelsen som et ønske om, at blive inddraget i de krav, der bliver opstillet. Og jeg går ud fra som en selvfølge, at forvaltningen også inddrager skolebestyrelsen og udvalget i sagen. På den måde mener jeg man sikrer, det foregår rigtigt".
Kristian Niebuhr, Dansk folkeparti:
"Nu vil man lige pludselig godt tage trafikforholdene på Mørkhøjvej alvorligt. Dansk folkeparti har tidligere, både da man ombyggede Mørkhøjvej og da man skulle vedtage omkring Tv-byen, foreslået, at man skulle undersøge trafikforholdene. Det blev ikke støttet af de partier, der nu har sagt de synes, der skal ses på trafikforholdene. Men vi er selvfølgelig nået ind i et år, hvor folk skal genvælges til byrådet".

Ja til affaldssortering!

Borgerne i Gladsaxe er vilde med at affaldssortere.
Det står klart efter et indsamlingsforsøg med metalemballage og en spørgeskemaundersøgelse om affaldssortering, som bliver forelagt Miljøudvalget i dag.
I hele 2004 har beboerne i Torveparkens 336 husstande sorteret 1, 3 tons metalaffald fra almindeligt husholdningsaffald, hvilket svarer til 3,8 kg metal pr. husstand.
Det er hovedsageligt øl- og sodavandsdåser, der er havnet i de særlige metalaffaldsbeholdere, der har været placeret ved siden af containerne til dagrenovation.
Teknik- og miljøforvaltningens anbefaler, at metalaffaldet indsamles af komprimatorbiler og fra mange afhentningssteder, hvis ordningen skal gøres permanent.
Det må den gerne blive, hvis det står til de Gladsaxeborgere, der har deltaget i sidste års spørgeskemaundersøgelse om affaldssortering.
En af undersøgelsens konklusioner viser, at borgerne i kommunen stiller sig positive overfor at skulle sortere mere i skraldet, så metal og plast-affald ikke ender i husholdningsaffaldet.

Beboerformand holder socialdemokratisk skanse

Selvom han slet ikke var at finde på stemmesedlen til folketinget forleden, så har det socialdemokratiske byrådsmedlem John Brown Brabant Althoff-Andersen formentlig ene mand formået at holde den socialdemokratiske skanse ved afstemningsstedet i Høje Gladsaxe.
Her oplevede det store parti nemlig kun en minimal tilbagegang i forhold til de ti øvrige afstemningssteder, hvor den procentvise nedgang ligger på mellem to og godt fem.
Beboerformanden med det populære prædikat Mangenavn siger til Nyhedsmagasinet, at han dagen efter valget mødte mange, der forgæves havde set efter hans navn på stemmesedlen. Da de ikke kunne finde det, satte de i stedet krydset ved partiet.
Dermed er Høje Gladsaxe stadig det sted, hvor socialdemokraterne nyder den største tilslutning – næsten 39% af samtlige vælgere.
Til sammenligning, så er partiet gået tilbage med over fem procent i Værebro-området, der ellers på mange måder, blandt andet hvad angår beboersammensætning, ligner Høje Gladsaxe meget.
I øvrigt er det de to afstemningssteder, hvor færrest møder frem for at afgive stemme; kun 81% i Værebro, mens Høje Gladsaxe kunne mønstre næsten 83% stemmeberettigede.
Størst stemmelyst ved de 11 afstemningssteder var ved Marielyst, hvor næsten 90% kom op af sofaen og hen til urnerne. Derefter fulgte kvarteret omkring Stengården med en deltagelse på knap 88%.