Fredag den 11. Februar 2005


Ingen Gladsaxe-borgere på tinge

Så er de personlige stemmer ved folketingsvalget i Gladsaxe talt op.

Socialdemokraternes Bent Greve var den Gladsaxe-borger, som fik flest personlige stemmer ved valget. 1.135 stemte personligt på Bent Greve, der dermed opnåede en 5. plads på listen over kandidater, der fik flest personlige stemmer i Gladsaxe - kun overgået af sværvægterne Anders Fogh Rasmussen, Pia Kjærsgaard, Mogens Lykketoft og Connie Hedegaard, i nævnte rækkefølge. Bent Greve fik flest stemmer i Mørkhøj, Egegård og Høje Gladsaxe distrikt, som tilsammen tegnede sig for 450 af stemmerne.

Enhedslistens Emilce Nielsen fik 283 personlige stemmer ved valget, bedst gik det for Emilce Nielsen i Mørkhøj, Høje Gladsaxe og Stengård distrikt.

246 Gladsaxe-borgere satte deres kryds ved Lars Abel fra det konservative folkeparti, bedst gik det for den konservative kandidat i Bagsværd, Stengård og Egegård distrikt.

Klaus Kjær fra dansk folkeparti var opstillet i Lyngby-kredsen, men opnåede alligevel 80 stemmer i Gladsaxe, flest fra Mørkhøj og Egegård distrikt.

Kristendemokraternes Eskil Holm fik 36 stemmer, og havde klart det bedste valg i Marielyst distrikt.

Ingen af de nævnte opnåede valg til folketinget.


13-årig bag skolebrand

Det var en 13-årig dreng fra en 6. klasse, der stod bag branden på Søborg skole forrige torsdag.

Det viser Gladsaxe politis efterforskning.

Drengen, der har massive sociale problemer, kan bestemt ikke lide at gå i skole, og nu skulle det altså være.

Da han torsdag skulle være duks og rydde op efter klassen, benyttede han sig af lejligheden, da han var alene tilbage i lokalet.

Han satte ild til nogle papirer i en bogkasse og til et gardin, og det kunne være gået meget værre, end det gjorde, hvis ikke en klassekammerat havde glemt noget i lokalet og kom tilbage og opdagede branden.

Nu fik brandvæsenet hurtigt ilden under kontrol, og skaderne er kun få og materielle.

Den 13-årige dreng er nu overladt til de sociale myndigheder.


Overfaldsmand varetægtsfængslet i fire uger

Det var en 18-årig somalisk mand med bopæl i Gentofte, der stod bag voldtægtsforsøget mod en 15-årig pige mandag aften i Søborg.

Pigen gik ved 22-tiden ad Kildebakkegårds Allé, da hun uden varsel blev grebet bagfra om munden og halsen og trukket ned ad en sti mod Hagavej.

Overfaldsmanden væltede pigen omkuld, men da hun gjorde modstand og skreg op, stak han af. Måske også skræmt af en mand, der stod for enden af stien. Han beskrives som ca. 50 år og med gråt hår og skæg.

Dette vidne vil Gladsaxe politi gerne i kontakt med.

Gerningsmanden blev fældet af Gentofte politi, der et par dage før havde haft en sag af samme karakter, hvor den 18-årige havde overfaldet en pige, som kendte ham på forhånd. Da Gentofte politi hørte beskrivelsen fra overfaldet i Søborg, kontaktede de kollegaerne i Gladsaxe, der fik den 18-årige til forhør onsdag.

Under forhøret erkendte han at have kontaktet pigen, men at det hele kun var sjov. En forklaring, der ligger temmelig langt fra den skrækslagne overfaldne piges version.

Gladsaxe ret valgte da også i går at varetægtsfængsle den 18-årige i fire uger, mens sagen efterforskes nøjere.


Loftet falder ned i svømmehal

Der er så stor risiko for, at loftspladerne i den nye Bagsværd svømmehal vil falde ned, at hallen må lukkes i en længere periode.

Pladerne er ophængt i nogle stropper, der lige så stille tærer over, og når det sker, så falder pladerne ned.

Problemet med de tærende stropper blev opdaget i Værløse svømmehal, der er bygget på samme måde som den i Bagsværd. Hallen i Værløse lukker nu i en måned for at få repareret ophænget.

I en kommentar siger formanden for kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Gladsaxe Peter Nielsen: "Det drejer sig om ganske lette plader på ca. 300 gram, som ikke kan skade nogen, hvis de skulle falde ned. Men vi afventer nu et udspil fra entreprenøren NCC om, hvornår udskiftningen kan gennemføres".


Nyt og gratis rådgivningstilbud

"Alle mennesker kan i en periode have brug for en snak med en professionel rådgiver".

Det er idéen bag et nyt og gratis rådgivningtilbud: Psykologisk korttids rådgivning.

Rådgivningen har base i De frivilliges hus i Bagsværd, hvor et hold af psykologer og psykologistuderende på sidste del af deres studie to aftener om ugen vil forsøge at hjælpe Gladsaxe-borgerne med deres problemer, fortæller Lasse Larsen, næstformand i psykologisk korttids rådgivning. Han understreger, at tilbudet er for folk, der ikke kan få hjælp gennem det etablerede system.


HCA for de yngste

Gladsaxe-bibliotekerne byder de kommende uger på en eventyrlig oplevelse for de yngste.

Fra på lørdag vil en skuespiller turnere rundt på alle filialer og læse højt af H.C. Andersen:

"Idéen er jo at give forældre og børn en god oplevelse med H.C.Andersens eventyr her i anledning af hans 200-års fødselsdag. Og det vi håber er jo, at forældre og børn bliver så glade for det, at de får inspiration til selv at gå hjem og læse højt", fortæller Astrid Lyngby fra Gladsaxe-bibliotekerne.

Skuespilleren Troels Pedersen læser højt af H.C. Andersen på lørdag på Værebro bibliotek, senere kommer turen til Høje Gladsaxe, Mørkhøj og Bagsværd bibliotek og hovedbiblioteket.