Mandag den 28. Februar 2005


Integrationsråd ser nærmere på ægteskaber

Gladsaxes integrationsråd vil nu se nærmere på omfanget af tvangsægteskaber i kommunen.
Beslutningen kommer efter en opfordring fra det konservative folkeparti til rådet om at starte en kampagne mod tvangsægteskaber og diskrimination af homoseksuelle. En opfordring som blev drøftet på integrationsrådets seneste møde:
"Det vi diskuterede var dels, om det er aktuelt i Gladsaxe og om ikke det har været debatteret så længe, så det i virkeligheden altid vil få en skævvridning, hvis man begynder at diskutere det med den overskrift. Så det vi nåede frem til var, at vi gerne vil gå videre med det, men vi må gøre det mere bredt, så vi vil opfordre folk til, at få samlet nogle gode historier omkring indgåelse af ægteskab. Det er på forskellige planer, det handler både om at snakke med unge og ældre, så vi vil prøve at se at få samlet 10 – 20 sager fra Gladsaxe", siger formand for
integrationsrådet i Gladsaxe, Kirsten Schallburg.

Natlige sprængninger af automater

Fire gange indenfor den seneste måneds tid er billetautomater på S-togsstationer i området blevet sprængt i luften.
Sprængningerne er typisk foretaget lige efter, at sidste nattog har forladt perronen og har været så kraftige, at der er sprængt vej ind til billetter og penge.
Den seneste sprængning gik ud over en automat på Skovbrynet station i Bagsværd natten til fredag.
Gladsaxe politi søger vidner og anmoder i øvrigt passagerer, der kører med det sidste nattog om at være ekstra opmærksomme.
Et vidne har ved en lejlighed set fire unge løbe væk, men båndene fra videoovervågningen er desværre af så dårlig kvalitet, at det ikke er muligt at identificere nogen ud fra dem.
Der er endnu ikke sket personskader ved sprængningerne.

Ombygning af hovedbiblioteket

I dag starter en større ombygning af Gladsaxe hovedbibliotek:
"For det første får vi udbygget vores bestand af selvbetjeningsautomater. Vi har nogle selvbetjeningsautomater stående til udlån, og nu opsætter vi nogle flere, så borgerne også selv skal aflevere det, de har lånt. Vi samler og stiller automaterne centralt. Det vil sige, der hvor man i dag kommer ind på biblioteket og vores butik er i dag. Så river vi alle de mure ned, der kan rives ned på 2. sal og rykker alle udlånsmaterialer ned på 1. sal. Det vil sige vi rykker hele kunst- og musikafdelingen ned. Vi prøver at indrette os på den måde, vi kan se borgerne benytter vores materialer. I den nuværende kunst- og musikafdeling vil vi indrette et studie- læsemiljø og bl.a. sætte søgemaskiner op", fortæller bibliotekschef Charlotte Plenge.
Ombygningen betyder, at hovedbiblioteket har lukket fra i dag og de næste ca. tre måneder.
Til gengæld udvider de lokale biblioteksfilialer åbningstiden i perioden ind til den 17. maj, hvor hovedbiblioteket slår dørene op igen.

Kommunalt rengøringsselskab udvides

Billigere og bedre rengøring – det var hvad der kom ud af det, da Gladsaxe kommune i 1999 etablerede eget rengøringsselskab til rådhus, skoler og institutioner. Og nu ser det ud til, at succesen skal udvides til også at omfatte vinduespolering.
Et forsøg i 2004 på 17 skoler og institutioner er i hvert fald faldet så fint ud, at politikerne i økonomiudvalget i morgen skal tage stilling til, om den kommunale rengøringsgeschæft skal udvides også med dette tilbud.
GKR, som kommunens rengøringsselskab hedder, har ikke nødvendigvis tilbudt billigere vinduespolering end de private udbydere. Til gengæld har tilfredsheden med det udførte arbejde været helt i top, nemlig 100% på alle opgaver.

Flere idrætstilbud til handicappede børn

Gladsaxe Kommune skal deltage i et tværkommunalt samarbejde i Københavns Amt om idrætstilbud for handicappede børn.
Sådan lød anbefalingen på Folkeoplysningsudvalget på mødet i onsdags.
Forslaget går ud på, at hver kommune lægger 50 øre pr. indbygger i en fælles pulje, som kan bruges til idrætstilbud til vanskeligt stillede handicappede børn i de pågældende kommuner.
Der skal så være op til amtets handicapidrætskonsulent at afgøre, hvilke tiltag, der føres ud i livet.
Sagen skal nu op i Kultur-, fritids- og idrætsudvalget.