Mandag den 3. Januar 2005


Krisehjælp til ofre for flodbølgen i Asien

Flodbølgen i Sydøstasien, som stadig kræver tusindvis af ofre, har også trukket sit ødelæggende spor igennem mange danske familier. Håbet om at finde savnede personer er dog stadig til stede.
Rigspolitiet offentliggjorde i går en foreløbig liste over de savnede personer, hvis identitet er fuldstændigt klarlagt. Ved redaktionens afslutning i går var 34 personer på listen fra Københavns Amt. 5 fra Gladsaxe politikreds er siden taget af savnet-listen.
 
De danskere, som har overlevet katastrofen, bliver modtaget af et kriseberedskab ved ankomsten til Kastrup Lufthavn.
"Beredskabet, der er sat i værk for at modtage passagerer, som kommer fra katastrofeområdet, består af et lægehold med 2 læger og 2 sygeplejersker, og af et krisepsykologisk team, bestående af psykologer og præster," siger overlæge Susanne Wammen fra Amtssygehuset i Glostrup. "Der er åbenlyst mange af dem, der kommer hjem, som har behov for krisehjælp. Mange af dem vil gerne bare hjem, men vi giver dem informationer om, hvilke reaktioner, de kan regne med at få og om, hvor de kan henvende sig for at få krisehjælp."
 
Borgere i Københavns Amt, der er hjemvendt fra jordskælvet i Asien - eller pårørende til jordskælvsofre - kan døgnet rundt henvende sig til Københavns Amts kriseterapeutiske beredskab på telefon 43 23 36 71, hvis de får behov for krisehjælp.

Rolig nytårsaften i Gladsaxe

Det nye år blev ligesom sidste år indledt rimelig fredeligt i Gladsaxe, lyder det fra politi og brandvæsen. Nytårsaftenens dramatiske højdepunkt blev nået, da brandvæsenet måtte rykke ud, efter at der var gået ild i en dyne hos en familie i Gladsaxe. Hvad der forårsagede den hede start på det nye år i soveværelset, må vi nok hellere undlade at gætte på, og brandvæsenets vagthavende Rene Jakobsen har da heller ikke yderligere kommentarer til episoden. Mens brandfolkene således kunne tage det roligt, havde Gladsaxe Politi en travl aften den 31., på grund af slagsmål og skærmydsler mellem folk, der havde fået for meget at drikke, oplyser Brian Larsen fra Gladsaxe Politi.

Skolevedligehold for 20 millioner

Gladsaxes skoler skal i år renoveres for ca. 20 millioner kroner.
På Bagsværd skole skal bl.a. facadepartierne på skolens SFO skiftes ud, ligesom skolens
billedkunstlokale skal sættes i stand. Det samme gælder omklædningsrummene i
Buddinge skoles boldhal og gymnastiksalen på Egegård skole, hvor der også bliver oprettet solafskærmning, ligesom tagrenderne skal skiftes ud i år.
På Høje Gladsaxe skole bliver marmorgulvet i skolens foyer repareret og på Gladsaxe og Mørkhøj skole skal der nyt gulv i gymnastiksalen.
Mørkhøj skole får også nye vinduer ved hovedindgangen og fløj 3.
Og så er det året, hvor elinstallationerne på Søndergård skole skal renoveres og varmekedlen skiftes ud og Stengård skoles hovedindgang renoveres.
På Søborg skole skal de bl.a. have renoveret skolens varme- og ventilationsanlæg, ligesom indgangspartierne i fløj 3 bliver skiftet ud.
Og så kan SFO´en på Vadgård skole se frem til en ny yderdør og nymalede vinduer.
Aktiviteterne bliver finansieret af puljen til planlagt bygningsvedligeholdelse på
kommunens skoler.