Tirsdag den 4. Januar 2005


Gladsaxe: Pårørende savner fortsat familiemedlemmer

Fem personer fra Gladsaxe kommune, som før stod på Rigspolitiets liste over savnede efter flodbølge-katastrofen i Det indiske Ocean, er nu blevet fundet. Til gengæld er der stadig Gladsaxeborgere, der savner familie og bekendte.
"I hele politikredsen i Gladsaxe er der kommet henvendelse fra seks pårørende, der savner familiemedlemmer," siger Kim Svenningsen fra Gladsaxe Politi, og uddyber: "De henvendelser vi får, er fra pårørende, der bor her i politikredsen, som savner familie, som ikke bor her."
Sådan sagde Kim Svenningsen fra Gladsaxe Politi ved middagstid i går.
Udviklingen i eftersøgningen går imidlertid stærkt, og ved redaktionens slutning i går var fem af de seks savnede personer blevet fundet.

Althoff-Andersen: Stor forskel på Gladsaxes bydele

Gladsaxes bydele er ved at vokse fra hinanden og en skæv kommune på vej til at blive
skævere. Det vurderer det socialdemokratiske byrådsmedlem John Brown Brabant Althoff-Andersen.
Bl.a. Mørkhøj og Høje Gladsaxe er efterhånden blevet marginaliseret ud på et
sidespor i takt med at posthuse, lokalkontorer og også dele af detailhandlen er forsvundet fra områderne, mener Althoff-Andersen, som nu opfordrer sine byrådskolleger til at gøre noget ved problemet - før det er for sent:
"Jeg synes, der er meget stor forskel på, hvad man gør for de forskellige bydele, f.eks. Mørkhøj hører man aldrig noget om, der er ikke sket noget i 20-25 år og i Høje Gladsaxe, som jeg selvfølgelig har kæmpet meget for, kan jeg se på de tabeller vi får, hvor man kan se indkomst, beboersammensætning osv., at den er helt skæv. Så kommunens bydele kommer til at vokse fra hinanden mere og mere, og det synes jeg faktisk, man skal prøve at være opmærksom på politisk, det er det, vi sidder der for, for at varetage kommunens samlede interesser. Og hvis man kan se, der er en meget svag bydel, så er man nødt til at bakke op om den, så der ikke går totalt sump i det hele fordi, alt hvad der skal til, for at det går i sump f.eks. et sted som Høje Gladsaxe, det er sådan set til stede. Hvis der ikke sker noget, så er det Mjølnerparken om 10-15 år, senest. Så jeg opfordrer meget stærkt til, at man er opmærksom på det", siger altså John Althoff-Andersen, socialdemokraterne.

Bankrøveri i Bagsværd

BG Bank i Bagsværd blev i går formiddag udsat for røveri.
To af bankens ansatte var ved halv titiden ved at tømme døgnboksen inde i banken, da en mand med hammer udefra smadrede en rude ind til banken.
De ansatte trak sig forskrækkede længere ind i banken, og røveren sprang ind og tog, hvad der var tilbage i døgnboksen.
Han løb ud i en ventende sort Folkevogn Toureq firehjulstrækker, hvor en medgerningsmand ventede.
Tre minutter senere blev folkevognen, der i øvrigt er stjålet i Jylland, skiftet ud med en BMW, som der ikke er sikre oplysninger om i forhold til farve og registreringsnummer. Vognskiftet skete på Granvej i Bagsværd.
Den ene røver beskrives som ca. 175 cm høj, kraftig af bygning, iført mørkt tøj og elefanthue.
Den anden røver er omkring 195 cm høj, 20-25 år, iført en mørk polotrøje og mørke cowboybukser.
Oplysninger i sagen til Gladsaxe politi på 39691448.

SF opfordrer til venskab mellem Gladsaxe og Ukraine

En venskabsforbindelse mellem Gladsaxe og Ukraine er måske på vej.
I hvert fald hvis det står til SF:
"Europas grænser har flyttet sig med EU´s udvidelse og tanken bag venskabsbyer har altid været, at bidrage til fred og international forståelse på gadeplan, så at sige. Og nu synes vi Ukraine er forrest i fredelig færden, den orange revolution er jo en kamp for en fredelig overgang til demokrati uden valgsvindel og korruption. Og hvis Gladsaxe kan bidrage til at støtte Ukraine ved at være i forbindelse med dem, så synes vi, det var en god idé", siger Peter Brooker fra SF, som helt konkret foreslår, at Gladsaxe tager kontakt til bydelen Kiev-Petschersk i Ukraine.
Partiets forslag vil blive drøftet på årets første byrådsmøde den 12. januar.

Vind et askebæger

Så er det slut med røgfyldte kupeer i S-togene på Farum-linien og alle de øvrige på S-togsnettet.
Fra på lørdag indfører DSB nemlig røgfri transport, bortset fra i de fleste fjern- og regionaltog, hvor der fortsat vil være rygerkupeer.
I forbindelse med en annoncekampagne om de nye forhold udskriver DSB en konkurrence, hvor præmierne er – de gamle askebægre fra S-togene.