Torsdag den 6. Januar 2005


Politiet står magtesløst overfor narkokriminalitet

Sådan lyder den lidet opmuntrende melding fra politimester Finn Meilby fra Gladsaxe politikreds, efter at narkotikaforbrydelserne næsten blev fordoblet i Gladsaxe i 2004. "Det er helt givet, at der findes det samme salg og forbrug af hash og hårde stoffer hvert eneste år," siger Meilby til Radio Gladsaxe. "Jeg tror ikke et sekund på, at vi er i stand til at bringe det ned, det må jeg ærligt erkende. Vi må tage de sager, vi kan, få folk straffet hårdt og så håbe på, at det bedrer sig. Med det tror jeg desværre ikke på," siger politimesteren.
Mens narkotikakriminaliteten er steget med 76% i de første 11 måneder af 2004, er røverier mod banker og posthuse til gengæld blevet markant færre.

Bedemand var svindler

En 29-årig mandlig svindler fra Frederiksberg har været fint og gratis kørende i perioden fra den 17. december til han forleden blev anholdt af Gladsaxe politi.
I december henvendte den 29-årige sig hos et bilfirma på Dynamovej i Gladsaxe, hvor han præsenterede sig som bedemand, hvis personlige bil netop var gået i stykker. Bilen var angiveligt ved at blive bugseret til bilfirmaet til reparation. Imidlertid ville den 29-årige gerne leje en såkaldt lånebil, og han fik en Mercedes udleveret.
Men der kom aldrig nogen bil til reparation fra den falske bedemand, lånebilen kom heller ikke retur, og sagen blev meldt til politiet.
Bedrageriafdelingen kunne udfra de delvis rigtige personoplysninger, som falskneren havde opgivet, stykke hans rigtige identitet sammen. I øvrigt med et generalieblad, der viste flere tidligere domme for bedrageri og dokumentfalsk.
Tirsdag blev han anholdt, og afhøringer afslørede, at den 29-årige i hele 2004 havde brugt et stjålet benzinkort for i alt 38.000 kroner, og at han havde købt kontormøbler på klods for 10.000 kroner – penge der ikke siden er blevet indbetalt.
Mercedesen er nu tilbage hos bilfirmaet på Dynamovej, godt nok med skader for omkring 20.000 kroner, som den 29-årige også kommer til at stå til ansvar for.

Gymnaster til låns

Et gymnastik- og bevægelseshus har længe stået øverst på ønskelisten hos Gladsaxe Idræts
Forening.
Men ønsket om bedre forhold og tidssvarende faciliteter for foreningens medlemmer går
formentlig tidligst i opfyldelse i 2008.
Til det siger gymnastikafdelingens næstformand, Hanne-Jette Hinsch:
"Det gør det jo svært for os, ligesom at fortsætte med de aktiviteter vi har, hvor vi allerede i dag har behov for bedre faciliteter, her tænker jeg specielt på spring- rytme- og idrætsgymnasterne, som ikke træner i tidssvarende redskaber og lokaler som man forventer. Det betyder, at vi er til låns flere steder. Flere gymnaster tager ind i Grøndalscentret, vi har nogle gode rammer i de københavnske klubber, hvor vi får lov at bruge deres faciliteter", fortæller Hanne-Jette Hinsch, næstformand i Gladsaxe Idræts Forenings gymnastikafdeling.

E-faktura skal effektivisere Gladsaxe Kommune

Der er papirbesparelser og effektivisering på vej til de offentlige instanser i Gladsaxe Kommune.
Folketinget har besluttet, at alle offentlige myndigheder og institutioner i stat, amt og kommune skal modtage fakturaer i elektronisk form fra den 1. februar 2005.
Heriblandt naturligvis også Gladsaxe.
"Det vil betyde, at tingene bliver nemmere," siger regnskabschefen i Gladsaxe Kommune, Eric Tengleff. Faktureringsprocessen er i dag meget omstændelig i forhold til, hvordan det kan blive, når den foretages elektronisk. Der vil også blive sparet store mængder papir. "Kommuner, stat og amter laver omkring 22,5 millioner papirfakturaer om året, så det er klart, at man også på det område kommer til at spare, når e-faktura indføres."