Mandag den 10. Januar 2005


Orkanen: Værre end i 1999

Gladsaxe politi, Falck og brandvæsen har været travlt beskæftiget siden lørdag eftermiddag, hvor orkanen tog sin begyndelse.
Set med Gladsaxe-øjne var lørdagens voldsomme storm værre end orkanen i 1999,
der har været flere udrykninger denne gang, fortæller vagthavende hos Falck.
Brandvæsnet havde indkaldt hele styrken, som siden lørdag eftermiddag har haft travlt med at rydde offentlige stier og veje, så folk kan komme frem og tilbage.
Der har været masser af anmeldelser om væltede træer og elmaster og nedblæste tagsten.
På Bagsværdvej ved Slotsparken væltede et træ ned i en bil med fører, men på mirakuløs vis kom manden der sad i bilen ikke noget til.
Stilladser har været i fare for at vælte, bl.a. ved det nye byggeri på hjørnet af Buddingevej og Kong Hans Allé, hvor nogle gasflasker var ved at falde ned fra stilladset, og på Søborg
Hovedgade meldes der om nedfaldne tagsten.
Oprydningsarbejdet efter orkanen fortsætter i dag mandag.
Også hos NESA. Mange borgere er stadig er uden strøm, men ifølge NESA vil langt de fleste kunder have strøm igen om få dage.

Ung gaderøver for retten

En nu 17-årig dreng skal i retten i Gladsaxe i dag stå til ansvar for et gaderøveri mod mindreårige helt tilbage i oktober 2003.
Sammen med to yngre kammerater truede gruppen to 14-årige til at aflevere halskæder, telefoner, penge og andre værdigenstande, ofrene fik desuden tildelt slag og spark.
Gerningsmændene, der dengang var henholdsvis 16, 15 og 14 år gamle, forsvandt sammen på en knallert, men er altså siden blevet identificeret.
De sociale myndigheder overtog sagen med den 14-årige gerningsmand, der trods det, at han er under den kriminelle lavalder, i forvejen er særdeles godt kendt af politiet.
I dag er det så den 17-åriges tur til at komme under myndighedernes behandling.

Søborg Skole samler 50.000 kroner ind til Asien

Skoleeleverne på Søborg Skole samlede i fredags 47.848 kroner og 50 øre ind til Læger Uden Grænser, som skal gøre hverdagen lidt lettere for ofrene for flodbølgen i Asien. Den normale undervisning var nemlig erstattet af raslebøsser og gode argumenter.
Man kan læse mere om Søborg Skoles indsamling på skolens hjemmeside www.soeborgskole.dk.

Gladsaxeborgere dropper dankortet

50 øre.
Sjældent har den lille mønt fået så meget opmærksomhed som siden 1. januar, hvor dankorttransaktioner i mange tilfælde har kostet netop det beløb. Det har fået mange Gladsaxeborgere til at droppe dankortet som betalingsmiddel. I hvert fald hvis man spørger Kvicklys kassemedarbejder i Buddinge Centret.