Fredag den 14. Januar 2005


Røveri

En årvågen borger og Lyngby politi har forhindret et røveri mod en værditransport ved Irmabutikken på Stengårds Alle. Fire mænd er blevet anholdt.

Lige før midnat natten til i dag ringede en nabo til butikken og fortalte, at han havde set en mand gå rundt på taget af forretningen. Da politiet nåede frem, blev to mænd anholdt. Men i det samme startede en bil, som en motorcykelbetjent satte efter. Efterhånden var en hel række patruljevogne med i jagten, der sluttede ved Helsinge, hvor yderligere to blev anholdt.

Mens politifolk stod ved butikken og afventede, hvordan biljagten endte, kørte en varevogn fra Dansk Værditransport ind i gården ved Irma, og politiet mener, at mændene nøje havde planlagt at begå røveri mod chaufføren.

Oplyser politiet i Gladsaxe


Affaldsplan vedtaget

Et enigt byråd har netop vedtaget en affaldsplan.

Planen beskriver kommunens prioritering af affaldsindsatsen de kommende år og en tilfreds næstformand for miljøudvalget, Mette Marie Schmidt, siger:

"Meget affald er også en brugbar ressource, som ikke må tabt. Udfordringen er, at begrænse tabet af ressourcerne mest muligt og at håndtere affaldet på en måde, som tager hensyn til både miljø og økonomi. Vedtagelsen af planen betyder, at byrådet den kommende periode fortsat kan arbejde på at forebygge, at affald overhovedet opstår. Det er noget af det, vi alle sammen skal bidrage med i vores hverdag og på vores arbejde, at ressourcerne i affaldet der opstår udnyttes bedst muligt. Vi skal alle sammen være med til at sortere".

Venstres medlem af miljøudvalget, Ebbe Skovsgaard, derimod, efterlyser visioner i affaldsplanen:

"Kigger vi på de seneste kendte tal fra 2002 og sammenligner med prognosen frem til 2016, så viser det sig, at affaldsmængden stiger fra ca. 115.000 til ca. 136.000 årligt, det har noget at gøre med det økonomiske opsving, så en bremse på affaldsmængden kan vi ikke ligefrem sige er sat i gang. Den øgede affaldsmængde på omkring 18% ændrer intet på den interne fordeling der er i den affaldsmængde, vi alle sammen er med til at producere", mener altså Ebbe Skovsgaard, venstre.


Børnehaveleder meldt for bedrageri

En 45-årig kvindelig børnehaveleder er blevet fyret fra sit job i Gladsaxe på grund af mistanke om bedrageri i fire tilfælde, i alt 45.000 kroner.

Angiveligt skulle kvinden have undladt at indbetale forskellige regninger til institutionen, indtil der kom rykkere. Så indbetalte hun både de oprindelige regninger og rykkerne. De pågældende firmaer og selskaber betalte så det ene beløb tilbage, i et enkelt tilfælde 27.000 kroner og tilsammen altså 45.000, penge som den nu tidligere leder stoppede i egen lomme.

Sagen er meldt til politiet, der skal efterforske det formodede bedrageri.


Gladsaxe Teater får viceteaterchef

Gladsaxe Teater opruster nu både på det salgsmæssige og administrative område:

Derfor har teatret som noget nyt ansat en viceteaterchef. Den nye viceteaterchef på Gladsaxe Teater er Mikkel Rønnow som tidligere, i samarbejde med Stig Rossen, har produceret store turnéopsætninger af musicals som Chess og Les Misérables. Desuden har han i en lang årrække været kapelmester på et utal af musicals.

Til efteråret skal Mikkel Rønnow være kapelmester på Gladsaxe Teaters kæmpesatsning "Mit eventyr", en multimediemusical om H.C.Andersen, som skal opsættes i en række hovedstæder. Og Mikkel Ronnøw vil som viceteaterchef få ansvaret for teatrets nationale og internationale salgs- og marketingsstrategi, der bl.a. går ud på at etablere og udvikle et internationalt netværk af co-producenter, teatre og spillesteder ligesom der skal udvikles en strategi vedrørende sponsorering og finansiering.


Symfoniorkester støtter flodbølgeofre

Gladsaxe Symfoniorkesters nytårskoncert nu på søndag bliver en støttekoncert til fordel for de børn, som er blevet forældreløse efter flodbølgekatastrofen i sydøstasien:

"Efter flodbølgekatastrofen er der i Danmark dukket indsamlingsmuligheder op rundt omkring, og vi har tænkt, at nytårskoncerten meget passende kan blive til en støttekoncert til fordel for Unicef, som vil hjælpe de forældreløse børn ifm. flodbølgekatastrofen", fortæller Karin Röh fra Gladsaxe Symfoniorkester.