Mandag den 17. Januar 2005


Ledighed vokset

Det bebudede økonomiske opsving gælder tilsyneladende ikke for Gladsaxe.
Arbejdsløsheden i kommunen er på et år vokset med hele 38,5% fra 1.244 personer til 1.661, viser de seneste konjunkturtal.
Dermed nåede ledigheden i Gladsaxe i november op på 5,4% mod 3,9% i samme måned sidste år.
Udviklingen står i grel modsætning til tendensen på landsplan, hvor arbejdsløsheden er faldende.
Ledighedsgennemsnittet for hele landet er dog fortsat højere end i Gladsaxe Kommune, nemlig 6,2%.
Fra konjunkturtallene kan man også læse, at antallet af ikke-forsikrede arbejdsløse i Gladsaxe er steget fra 114 til 442 personer, hvilket er knap en fjerdedel af det samlede antal ledige. Det er en markant stigning i forhold til de senere år, hvor andelen af de ikke-forsikrede næsten konstant har ligget under 10% af det samlede antal arbejdsløse i kommunen.

Betinget straf til checkrytter

En 39-årig kvinde fra Holbæk slap med en betinget dom på tre måneders fængsel, da retten i Gladsaxe tog stilling til kvindens forsøg udi svindlerbranchen.
I april 2003 oprettede den 39-årige to nye konti i henholdsvis BG Bank og Jyske Bank på Søborg Hovedgade. Hun sendte checks på 131.000 og 138.000 kroner til bankerne og bad dem sætte pengene ind på kontoen.
I begge banker fattede personale imidlertid mistanke til checkene, der da også viste sig dækningsløse.
Retten har flere gange været sat i sagen, men den tiltalte er ikke dukket op. Ved retsmødet i denne uge blev hun derfor hentet ind af politi tidligt om morgenen, så retten kunne gå sin gang.
Den milde dom i forhold til øvrige sager om dokumentfalsk skal ses på baggrund af, at kvinden ikke tidligere er straffet, og at forsøget på at få sat de i alt 269.000 kroner ind på kontoen var så uprofessionelt udført, at det formentlig til enhver tid ville være blevet opdaget.
Ikke desto mindre udbad den 39-årige sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke.

Forurening fra motorløbenes tid

Der blev kørt speedway og stockcarløb til den store guldmedalje på Gladsaxe stadion tilbage i 50erne – en trafik, der desværre i dag kan måles i jorden under den daværende ryttergård, altså der, hvor der var serviceområde for motorcykler og biler.
Miljøafdelingen i Gladsaxe kommune har nemlig konstateret et indhold i jorden af kultbrinte, altså motorbrændstof, der ligger 33 gange over grænseværdien.
Den gamle ryttergård ligger lige nord for stadion i et område med drikkevandsinteresse. Derfor skal der nu gennemføres en egentlig forureningsundersøgelse, der skal vise omfanget af forureningen, og så skal der følges op med en oprensning.
Undersøgelsen vil koste op mod 40.000 kroner – selve bekæmpelsen af forureningen vil blive langt dyrere.
Stadions budget vil ikke blive berørt i denne forbindelse. Kommunens kasse betaler oprensningen.

Udvidelse af vennekreds til debat

Gladsaxe er måske på vej til at udvide kredsen af venskabsbyer.
Senest er der kommet konkret forslag fra SF om at etablere venskabsbyforbindelse med
Ukraine. Og i løbet af foråret skal politikerne diskutere, hvorvidt venskabsbykredsen skal udvides.
Lis Smidsholm, det radikale venstre:
"Jeg glæder mig til debatten. Og der kunne man måske også komme ind på, at man kunne justere antallet af venskabsbyer, det kunne jo godt være, de ikke alle sammen var lige effektive venskabsbyer. Jeg har f.eks. en idé om, at Blankenese har vi ikke ret meget med".
Gladsaxe har i dag 17 venskabsbyer, bl.a. i England, Japan, Estland, Polen og hele norden.

110 km/t foran motorcykelbetjent

Det er i sig selv ikke for kvikt at drøne af sted med 110 km/t hen ad Buddingevej og så oven i købet stejle, eller wheele som det hedder i motorcykelverdenen.
Slet ikke når man passerer Fremtidsvej og der netop har været vagtskifte hos motorcykelbetjentene på politigården på samme vej.
En vaks betjent optog nemlig forfølgelse og målte undervejs en hastighed på 110 km/t, overhalinger indenom og to tilfælde af wheeling.
Nu har retten i Gladsaxe idømt den 21-årige motorcykelkører en bøde på 3.000 kroner, samt en inddragelse af førerbeviset, indtil nye køreprøver er aflagt og bestået.

Fokus på dans, billedkunst og musik

Folkeskoleeleverne kan nu blive klogere på kunstarterne dans, musik, malerier og billeder.
I et samarbejde med kunststyrelsen har Københavns amt fundet penge til at sende 10 professionelle kunstnere ud med ni forskellige workshops, hvor hvert forløb varer 20 timer.
Målet er blandt andet at udvikle elevernes forståelse for kunstneriske udtryksformer og give mulighed for, at eleverne udvikler personlige udtryksformer, siger den konservative formand for amtets kulturudvalg, Lars Abel.
Folderne med book en kunstner-tilbuddet lander på skolerne i denne uge.