Onsdag den 19. Januar 2005


Valg og debat

Danskerne skal til folketingsvalg den 8. februar.
Men allerede inden startskuddet lød, så var der stor aktivitet på Gladsaxe rådhus, der skal stå for den praktiske afvikling af valget i kommunen, fortalte fuldmægtig Gerd Rasmussen i går formiddag:
"Borgmesteren havde bedt os holde møde kl. 12, altså inden valget var udskrevet, så vi kunne få lagt det hele på skinner. Vi holder møde i valgbestyrelsen torsdag morgen, vi skal have gjort valglokalerne klar, indkaldt de 351 tilforordnede og så selvfølgelig lige detaljen med at få trykt stemmesedlerne".
I programmet den varme stol i dag er gæsterne to folketingskandidater fra Gladsaxe-kredsen, socialdemokraten Bent Greve og den radikale Henrik Nord.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Tiltalt i retssag udeblevet for tredje gang

De fremmødte i retten i Gladsaxe ventede i går forgæves på en 36-årig mand, der er tiltalt for at have overfaldet sin egen bedstemor i forsøget på at frarøve hende penge.
Det er tredje gang retten er sat i sagen, og lige så mange gange er den tiltalte udeblevet.
Den tiltaltes 78-årige bedstemor var til gengæld mødt op for at vidne.
Hun forklarede, at hun i juni måned sidste år havde haft den tiltalte boende hos sig i fire måneder, da hændelsen fandt sted.
Den pågældende dag havde hun to gange sendt den 36-årige i byen med penge for at foretage nogle indkøb for sig, men begge gange var han vendt tilbage uden hverken varer eller penge.
Da han tredje gang bad om penge til at handle for, nægtede hun.
Han forsøgte så med magt at få hende til at udlevere kontanter, men uden held.
Umiddelbart efter optrinnet ringede den chokerede kvinde til alarmcentralen, hvorefter politiet ankom til adressen og fjernede den 36-årige.
Anklagemyndigheden kræver den tiltalte idømt psykiatrisk behandling, mens forsvareren begærer frifindelse.
Sagen er udsat til den 21. februar, hvor man håber på, at den 36-årige endelig møder op.

Ishockeytalent til ungdoms-OL

Gladsaxe får en enkelt atlet med, når ungdoms-OL finder sted i Schweiz i næste uge.
Danmark sender i alt 25 deltagere af sted og deltager i kunstskøjteløb, curling og ishockey.
En af dem er 16-årige Emil Bigler fra Gladsaxe Ishockey, der er udtaget til U-17-landsholdet sammen med 19 andre hockey-kollegaer.
Dermed lever han flot op til den talentpris, som han modtog i april sidste år fra FIG, Fællesrepræsentationen af Idrætsklubber i Gladsaxe. Og Emil Bigler sagde dengang om sine sportslige ambitioner:
"Min drøm er at kunne leve af min sport, at blive professionel. Men det kræver, at man fra nu af og til man har nået sit mål, giver sig 110 %".
Næste udfordring for 16-årige Emil Bigler bliver som nævnt Ungdoms-OL, som har været afholdt siden 1991 og gennemføres med samme højtidelige ceremonier og symboler som til et senior-OL med flamme, flag, indmarch og faner.
I år deltager 43 europæiske lande og 1.200 idrætsudøvere, trænere og ledere.

Frisk frugt til skoleelever

Eleverne på Buddinge skole blev i denne uge introduceret til et nyt og sundt tilbud:
"Vi har selvfølgelig kigget på alle de undersøgelser der har vist, at det er sundt for børn at få mange små måltider i løbet af dagen og at det skal være gode, sunde ting de får og at frugt – 6 om dagen – er vigtigt for, at børnene kan koncentrere sig i skolen. Og derfor har vi så besluttet i vores kantineudvalg at tilbyde alle børn, at de kan købe frugt på en abonnementordning,
på samme måde, som de bestiller mælk. Allerede her fra begyndelsen har vi 50 børn med i ordningen, og det synes vi sådan set er fint", siger viceinspektør Anni Jørgensen fra Buddinge skole.

Blandede anmeldelser til realitymusical

I søndags var der premiere på sæsonens helt store satsning på Gladsaxe Teater, reality-musicalen "Maratondansen". Og i går faldt så anmeldernes dom:
"Trods imponerende rammer, fungerer Maratondansen hverken som psykologisk drama eller det ideelle show", mener Berlingske Tidendes anmelder Jakob Steen Olsen. "Den barske historie om disse knækkede skæbner er ikke rigtigt det, der trænger sig på i Flemming Enevolds opdateret version af Maratondansen på Gladsaxe Teater. Psykologien og martyriet fordamper til fordel for den underholdningsmaskine, Maratondansen først og fremmest må blive, ikke mindst på grund af det mildest talt opsummerede manuskript, der kun lejlighedsvis giver plads for de rigtige følelser", mener Jakob Steen Olsen fra Berlingske Tidende, som giver 3 ud af seks stjerner til Maratondansen.
Ekstra Bladets anmelder, Gregers Dirckinck-Holmfeld, derimod, er mere begejstret for
Gladsaxe Teaters reality-musical: "Det er glimrende teater af den type, Gladsaxe er blevet ekspert i. Scenisk reality-show, Kropsnær action. Vi er medvirkende tilskuere. Lejret om arenaen med ret til at æde og drikke undervejs, blive halet på dansegulvet af den slimede, pomade-drivende konferencier, spiller af Dejan Cukic, til en øm foxtrot og te os som et boksepublikum, der vil se blod", skriver Ekstra Bladets anmelder, der giver 4 ud af seks stjerner til Maratondansen.
Scenografien er det bedste ved forestillingen, mener Jyllands Postens anmelder, Henrik
Lyding, som ikke er imponeret over skuespilpræstationerne i forestillingen, med undtagelse
af par nummer 22, spillet af Iben Hjejle og Paw Henriksen. "Den største fornøjelse ved denne forestilling ender derfor med at blive rummet selv. Gladsaxe Teater har holdt lukket i to måneder for at bygge dette rum, og resultatet er særdeles vellykket. Vi føler virkelig, at vi sidder i en lurvet sal til maratondansekonkurrence med gang i den. Forventningerne til forestillingen er naturligt nok store efter dette imponerende åbningsindtryk, og derfor føles det færdige resultat underligt mat. "Lad os nu få lidt gang i den", brøler konferencieren undervejs til de dansende, når de står og træder vande. Ja, det havde ikke været så tosset", mener Henrik Lyding fra Jyllands Posten.

Rettelse

I Nyhedsmagasinet i går bragte vi videre, at tidligere folketingsmedlem Hanne Andersen
stiller op til kommunalvalget til november. Nye oplysninger fortæller, at det gør hun ikke.
Og så skulle den and være på plads…