Fredag den 21. Januar 2005


Opfordrer til kampagne mod tvangsægteskaber

Det konservative folkeparti opfordrer nu Gladsaxes Integrationsråd til at starte en kampagne mod tvangsægteskaber og diskrimination af homoseksuelle:
"Integrationsrådet skal i samarbejde med indvandremiljøer gå ind og lave en kampagne, hvor man forklarer forældre og familie, at folk selv har ret til at vælge deres ægtefælle, det er ikke noget, familien skal bestemme. Og så skal vi også have gjort det klart, at uanset hvad seksualitet ens børn har, så er de stadigvæk gode nok", siger Henrik Sørensen, det konservative folkeparti.

Fem folketingskandidater fra Gladsaxe

Fem Gladsaxe-borgere stiller op til folketingsvalget for lige så mange partier.
De fire af dem er at finde på stemmesedlen i Gladsaxe-kredsen. Det er socialdemokraten Bent Greve, den konservative Lars Abel, kristendemokraten Eskil Holm og Emilce Nielsen fra Enhedslisten.
Den femte, Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti, stiller op i Lyngby-kredsen.
Til gengæld leder man på listerne forgæves efter to andre kendte navne fra det politiske liv.
Hverken Frank Dahlgaard eller Lone Yalcinkaya optræder på henholdsvis kristendemokraternes eller Venstres kandidatlister.
 
Onsdag i denne uge var i øvrigt første dag, der kunne brevstemmes til folketingsvalget. På Gladsaxe rådhus troppede den første op kl. kvart over otte om morgenen – til sammen var der den første dag 15, der brevstemte. Til sammenligning var der ni brevstemmer første dag ved det seneste valg, som var til EU-parlamentet.
 
Men valget til februar er jo ikke det eneste valg i år.
Til efteråret er der som bekendt valg til byrådet. Og spørgsmålet er, om resultatet af
folketingsvalget måske også kunne give en indikation af, hvordan det skal gå til
kommunalvalget i Gladsaxe til november.
Lokalhistoriker Arne Hermann har kigget på tallene fra det seneste valg i november 2001, hvor der både var valg til byråd, amtsråd og folketing:
"Det mest karakteristiske er, at socialdemokraterne her i kommunen, som jo siden 1913 har været det største og det ledende parti, fik et meget dårligt valg både på landsplan og til folketinget her i Gladsaxe. På landsplan fik man 29% af stemmerne og her i Gladsaxe 30% til folketinget. Men til kommunalvalget var man oppe på 37%. Det vil sige, der er temmelig mange mennesker der har sagt "Vi bryder os ikke om Nyrup Rasmussen, men vi synes godt om Ole Andersen, som jo var borgmesterkandidat dengang og også blev genvalgt".

Ny sygehusdirektør

Amtssygehuset i Herlev får til maj ny direktør.
Det er den 54-årige nordmand Helge J. Kjermsen, som kommer fra en stilling som
administrerende direktør på Norges største sygehus Ullevål Universitetssygehus i Oslo.
Sit kendskab til det danske sygehus- og sundhedsvæsen har han bl.a. fra Rigshospitalets
Neurocenter, hvor han var centerleder fra ´97- 2001 og før dét var han ledende læge i
Dansk Røde Kors.
Som ny sygehusdirektør skal Helge J. Kjemsen bl.a. være med til at definere, hvilken rolle amtssygehuset i Herlev skal spille i hovedstadsregionen efter strukturreformen.

Ny skakforening

Selvom kun to ud af 25 medlemmer kommer fra Gladsaxe, så ser det alligevel ud til at Mentiqa skoleskak bliver godkendt som forening af folkeoplysningsudvalget.
Den nye forening kommer fra Mentiqa-skolen i Søborg, som er for børn med særlige begavelsesmæssige forudsætninger.
Foreningen har søgt om at blive godkendt som tilskudsberettiget forening, og folkeoplysningsudvalget skal da også på samme møde tage stilling til en ansøgning fra Mentiqa på 7.200 kroner. Penge, der skal bruges til at købe skakspil og –ure for.