Mandag den 24. Januar 2005


Rema 1000 til Stengård

Et af de mere kedelige hjørner i Gladsaxe står nu for at blive frisket op.
I Stengård kvarter, nærmere bestemt hjørnet af Gammelmosevej og Stengårds Alle, ligger i dag en noget misligholdt ejendom.
Den har butikskæden Rema 1000 fået øje på, og kæden søger nu kommunen om lov til at rive den eksisterende bebyggelse ned og bygge nyt. Og det nye skal selvfølge rumme et supermarked samt genhuse både det solarium og pizzaria, der har overlevet indtil nu på stedet.
Dertil kommer så fem boliger, hver i størrelsesordenen 85 m2 placeret ovenpå butiksetagen.
Det nye byggeri er planlagt større end der tillades i den nuværende lokalplan for området, og der skal derfor udarbejdes en ny, som skal i offentlig høring.
I første omgang skal politikerne i økonomiudvalget dog tage stilling til projektet. Det sker på et møde i morgen, og hvis der siges ok, så vil den del af kommunen blive endog vældig godt forsynet med supermarkeder, idet så hele fire kæder vil være repræsenteret.
Udover den kommende Rema 1000 ligger der nemlig i forvejen indenfor kort afstand en Irma, en Fakta og en Aldi.

Integrationsråd: Dårlig timing, men åben for drøftelse

Gladsaxes integrationsråd har, som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i fredags, netop modtaget en opfordring fra det konservative folkeparti til at igangsætte en kampagne mod
tvangsægteskaber og diskrimination af homoseksuelle.
Formand for integrationsrådet, Kirsten Schallburg:
"Vi har fået det brev fra det konservative folkeparti, som jeg undrer mig lidt over tidspunktet på, det handler måske også lidt om valget. Men altså vi går jo ikke ind for tvangsægteskaber og diskrimination af folk i al almindelighed. Min første tanke, da jeg så det var, hvad er problemet i det i forhold til Gladsaxe? Jeg tror nemlig ikke, det er det allerstørste problem for de etniske unge i Gladsaxe kommune, jeg tror arbejdspladser er mere nødvendigt. Jeg synes, det er et uheldigt tidspunkt, jeg synes, de etniske minoriteter har haft ro et stykke tid nu, og dte tror jeg, er utrolig vigtigt. At de får ro til at sunde sig ovenpå den kampagne der var i 2001. Noget andet er, at vi ikke har haft det oppe i integrationsrådet, men det er klart, vi vil tage det op og diskutere, hvad vi kan gøre, om vi kan gå ind i en dialog, det vil vi jo gerne. Vi vil gerne i dialog med de politiske partier og vi vil også gerne i dialog med de etniske minoriteter og seksuelle minoriteter i denne her sammenhæng. Men jeg synes, det må handle om, at man undersøger baggrunden for det først, og det har vi ikke haft mulighed for. Men
integrationsrådet har jo ingen penge, så vi kan gå ud og lave kampagner, det er der andre der har, bl.a. de politiske partier, hvis de synes, de skal lave kampagner. Men vi vil gerne gå ind og diskutere med det konservative folkeparti, om det er nødvendigt at gøre det, og hvordan situationen er i Gladsaxe, fordi det er jo Gladsaxe, vi skal forholde os til", siger altså Kirsten Schallburg, formand for integrationsrådet i Gladsaxe, som mødes næste gang den 24. februar.

Gang i ældre

En ny landsdækkende kampagne skal få flere ældre til at dyrke idræt.
Tre af landets største idrætsorganisationer, DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund, er gået sammen om at styrke udbuddet af aktiviteter i idrætsforeningerne for folk over 60 år.
Kampagneleder Kurt Petersen har selv passeret de 60, men er stadig aktiv idrætsudøver:
"Jeg er aktiv badmintonspiller, jeg træner 2 gange om ugen i en badmintonklub, hvor jeg spiller som veteran. Jeg spiller også lidt turneringsbadminton, og her har jeg selvfølgelig mulighed for at komme ud og møde andre ligestillede kolleger. Og i den sammenhæng er der jo et vældigt stort samvær, både internt men også, når man kommer ud og møder kollegerne på fremmede baner, så hygger vi os vældigt".
Selve kampagnen "Gang i ældre" løber at stablen til april, nærmere bestemt i uge 17.

Retssag om brandtomt udsat

Retssagen mod ejeren af brandtomten på Moseskrænten i Søborg er blevet udsat.
I fredags var der ellers i byretten i Gladsaxe lagt i ovnen til en idømmelse af nye dagbøder til ejeren for ikke at istandsætte huset – bøder af 10.000 kroner pr. uge – men ejeren mødte slet ikke frem, da sagen skulle tage sin begyndelse.
I stedet var mødt en af ejeren befuldmægtiget, der kunne fortælle, at ejeren var sendt til Rom af sin arbejdsplads og derfor ikke kunne give møde.
Sagen er dermed udsat i formentlig fem ugers tid.

- og der var en til

I omtalen af folketingskandidater fra Gladsaxe forleden missede vi Martin Mouritzen, der stiller op for Centrumdemokraterne i søndre Storkreds.

Partierne præsenterer sig

Fra i dag og de næste uger vil spidskandidater i Gladsaxe-kredsen fra de ti partier, der stiller op til folketinget, være at finde her i Nyhedsmagasinet.
Hvert parti får tilbudt op til ti minutter til fri afbenyttelse til præsentation af dem selv og deres partis holdninger.
Der er blevet trukket lod om rækkefølgen af præsentationsprogrammerne, som i øvrigt alle vil være at finde på vores hjemmeside radiogladsaxe.dk efterhånden, som de bliver produceret.
I dag starter Det Radikale Venstre, i morgen Kristendemokraterne, onsdag Socialdemokraterne, torsdag SF, fredag Dansk Folkeparti. I næste uge fortsætter Centrumdemokraterne mandag, Venstre tirsdag, Det Konservative Folkeparti onsdag, Enhedslisten torsdag og endelig Minoritetspartiet fredag.
Samtlige præsentationer vil derudover blive genudsendt samlet mandag den 7. februar, altså dagen før folketingsvalget.

Internetkursus om film på Hovedbiblioteket

Hvis man kan lide film og samtidig kunne tænke sig at blive bedre til at navigere på internettet, kunne man overveje at møde op på Gladsaxe Hovedbibliotek mandag den 24.01. På kurset "Film på nettet", som finder sted fra klokken 17 til 19, bliver deltagerne klædt på til at bruge internettet til at finde informationer om film.
"Det er en del af en lang række introduktioner til internettet, hvor vi forsøger at gøre folk bedre i stand til at håndtere nettet, blandt andet fordi kommunen på sigt forsøger at blive en digital kommune," siger Gitte Lose fra Gladsaxe Hovedbibliotek. Interesserede kan melde sig til kurset på telefon 39 57 63 58 eller ved at henvende sig i afdelingen for voksne på Hovedbiblioteket.