Onsdag den 26. Januar 2005


Skraldemænd fyret

Et hold skraldemænd fra det firma, der står for afhentningen af dagrenovationen i Gladsaxe, er blevet fyret.
Det sker efter, at byrådsmedlem for Socialdemokraterne Ole Rasmussen, der selv er skraldemand, har registreret uregelmæssigheder i forhold til aftalerne om indsamlingstidspunkt og -metode.
Den 12. januar, helt nøjagtig kl. 04.25 om morgenen, observerede Ole Rasmussen, at der blev hentet affaldssække på Bagsværdvej.
Det skete uden brug af de lovbefalede kærrer til transport af sækkene, og på et tidspunkt langt førend det aftalte, som er fra kl. 6 og frem.
HCS, renovationsfirmaet, fyrede de involverede medarbejdere med øjeblikkelig virkning.

Nabo-protester over planlagte ungdomsboliger

Nej til unge mennesker og etagebyggerier - det er holdningen hos mange af de beboere, der bor tæt ved Stengård Station.
Et lokalplanforslag har stillet i udsigt, at der skal bygges ungdomsboliger i tre etager på arealet, der tidligere husede et af socialforvaltningens lokalkontorer. Men det vil de lokale beboere ikke vide af, kunne man konkludere ved den offentlige høringsperiodes afslutning i går.
"Der er kommet ca. 50 indsigelser," lød det i går fra byplanafdelingens Mikael Behrens. "Nu er det jo sådan, at høringsperioden udløber i dag [i går, red.], og der kan godt nå at komme flere. Det bliver nok over 50. […] I forhold til at dette forslag med det samme indhold har været til høring en gang tidligere, så er det væsentligt flere. [Indsigelserne] rummer et relativt klart budskab, som går ud på, at man helst helt vil undvære byggeriet. Og overvejende er stemningen sådan, at hvis der skal bygges, så skal der ikke bygges højere end to etager," siger Mikael Behrens.

Dagpengesnyd for retten i dag

I dag skal en 45-årig kvinde fra Søborg for retten, sigtet for bedrageri overfor a-kassen.
Fagforeningen HK meldte i oktober måned den 45-årige til politiet for uberettiget at have modtaget dagpenge i størrelsesordenen 178.000 kroner igennem to år. I samme periode skal den 45-årige angiveligt have arbejdet som vikar i administrative stillinger i forskellige firmaer.
Kvinden er sigtet efter straffelovens paragraf 279 om formueforbrydelser.
Kvinden er ikke tidligere straffet, så hvis hun bliver kendt skyldig, så slipper hun formentlig med en betinget dom og et krav om tilbagebetaling af de 178.000 kroner.

Dykkerklub vil have unge medlemmer

Interessen for sportsdykning er stærkt stigende.
Gladsaxe sportsdykkerklub havde omkring årsskiftet 46 medlemmer, men klubben vil
gerne have flere unge medlemmer i alderen mellem 15 og 25, og derfor vil man bl.a. forsøge, som noget nyt, at give ungdomsskoleelever, som har afsluttet første del af sportsdykkeruddannelsen, mulighed for at videreuddannede sig i den lokale sportsdykkerklub.
Men det kræver, at klubbens 10 år gamle udstyr bliver udskiftet med noget mere tidssvarende, og derfor har Gladsaxe sportsdykkerklub ansøgt om 25.000 kroner fra initiativpuljen.
En ansøgning som bliver behandlet i folkeoplysningsudvalget i dag.