Torsdag den 27. Januar 2005


Brand lukkede industriområde

En brand i en container fyldt med madrasser til butikskæden Drømmeland lukkede hele industrikvarteret i Bagsværd af i går formiddag.
I en lille times tid var området afspærret for al trafik til og fra Novo og de mange andre arbejdspladser i området.
Den giftige pvc-røg fra madrasserne fik politiet til at advare samtlige virksomheder, der blev opfordret til at holde døre og vinduer lukket, ligesom al kørsel blev tilbageholdt i en lille times tid.
Derefter blev afspærringerne ophævet, bortset lige fra vejene ved brandstedet, og kørsel med lukkede vinduer blev tilladt.
Embedslægen var på stedet efter kort tid og kunne meddele, at der ikke var grund til den store bekymring. Dog skal man holde øje med eventuelt åndedrætsbesvær i et døgn og søge skadestue, hvis man bliver dårlig.

Succes med senere mødetid i skolen

Eleverne i 6.C. på Egegård skole har ikke længere problemer med stress og farlig
morgentrafik.
Klassen har nemlig, som forsøg, fået lov til at møde 20 minutter senere om morgenen,
fortæller klasselærer Charlotte Thunø:
"Det startede med, at vi to lærere der er omkring klassen, dels talte om den farlige vej børnene har til skole om morgenen og dels om, at mange børn kommer i skole og fortæller, at de har haft en kaotisk morgen derhjemme og er kommet dårligt afsted. Og så talte vi om, hvordan vi kunne afhjælpe det, og der stod det meget ligefor at sige "jamen, lad dem da møde lidt senere". Dels ville de få en mere sikker skolevej og dels ville de måske komme roligere afsted". Et par enkelte elever har holdt fast ved den gamle mødetid, og der har så været en lærer her, men resten af klassen har været utroligt glade for det, de har sagt, at det har gjort, at de følte sig mere sikre, når de skulle i skole, der har ikke været alle de biler, og de har haft mere ro til sig selv om morgenen. Det har også betydet, at der er færre, der kommer for sent i skole. Og med hensyn til undervisningen er vi kommet roligere i gang, det har været en mere effektiv morgen, der er ikke børn, der er kommet forvirrede ind lige i sidste øjeblik og smidt sig ned og givet uro. Så det har givet en roligere start på dagen".
Den senere mødetid betyder ikke, at eleverne får mindre undervisning, de 20 minutter bliver lagt til i den anden ende, forsikrer Charlotte Thunø.

Institutionsleder indrømmer bedrageri

En 45-årig kvindelig børnehaveleder fra en institution i Gladsaxe har under en afhøring nu indrømmet overfor politiet, at hun har bedraget sin arbejdsplads i fire tilfælde, i alt for 45.000 kroner.
Kvinden har undladt at indbetale forskellige regninger til institutionen, indtil der kom rykkere. Så indbetalte hun både de oprindelige regninger og rykkerne. De pågældende firmaer og selskaber betalte så det ene beløb tilbage, i et enkelt tilfælde 27.000 kroner og tilsammen altså 45.000, penge som den nu tidligere leder stoppede i egen lomme.
Kvinden blev fyret øjeblikkeligt af Gladsaxe kommune, da mistanken om bedrageri opstod.

Demensdaghjem under opsejling

Det skal nu undersøges, hvordan yngre demente i Gladsaxe Kommune kan hjælpes.
Socialministeriet har netop givet et tilskud til Gladsaxe Kommune, for at man kan finde ud af, hvordan man bedst indretter et demensdaghjem for de yngre demente i Gladsaxe.
Næstformand i Socialudvalget, Jens Thind-Andersen:
"Vi har søgt 400.000 kroner, og vi har fået 390.000," siger Socialudvalgets næstformand, Jens Thind-Andersen. De skal bruges i det kommende år til en medarbejder, som kan afdække yngre dementes behov."

Miljøpris til Ferrosan

Ferrosan A/S har fået Københavns amts miljøpris 2004.
Virksomheden, der producerer lægemidler, vitaminprodukter og kosttilskud, har hovedsæde på Sydmarken i Søborg, men er ellers repræsenteret i mere end 70 lande.
Prisen gives først og fremmest, fordi Ferrosan de seneste ti år har arbejdet systematisk på at reducere virksomhedens miljøbelastning.
Det har konkret betydet, at udsendelse af ethanol, altså sprit, til luften er blevet nedbragt med 70%.
Ferrosan har endvidere indført miljøledelse på en række områder, er påbegyndt et energibesparelsesprogram og arbejder på at mindske pvc-holdige produkter.
Alt sammen initiativer, der gør, at virksomheden og arbejdspladserne også på længere sigt kan blive liggende i et tæt bebygget hovedstadsområde, som amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen blandt andet sagde i sin pristale.
"Vi har ikke tænkt os at prale af prisen", siger teknisk direktør i Ferrosan Nils Linde, "for selvom miljøtænkning er en del af vores grundlag, så viser det sig, at der faktisk også er et økonomisk incitament i det - der er penge at tjene".
Miljøprisen 2004 består af en skulptur af billedhuggeren Anders Tinsbo.

Ny inspektør på Bakkeskolen

Bakkeskolen i Bagsværd har fået ny inspektør, 50-årige Søren Axel Hansen.
Han kommer fra en stilling som inspektør på en skole i Birkerød og har 15 års erfaring som leder på forskellige folkeskoler.
Søren Axel Hansen er uddannet folkeskolelærer og har gennemført forskellige lederuddannelser.
Bakkeskolen er en amtslige specialskole for børn med autisme.