Onsdag den 31. Januar 2005


Flere nye rækkehuse i Mørkhøj

Kommune- og lokalplanarbejdet, der skal bane vejen for byggeri af 84 rækkehuse i Mørkhøj, er ved at nå ind i den afgørende fase, og i morgen 2. behandler økonomiudvalget forslaget.
Husene skal opføres på det grønne område, der ligger lige syd for Mørkhøj Parkallé og knyttes i øvrigt til det kommende boligbyggeri i tv-by-området.
I offentlighedsfasen før jul kom der i alt otte tilkendegivelser.
Kroppedal Museum gør opmærksom på forekomst af arkæologiske fund i området, der derfor bør udgraves inden anlægsarbejdet starter.
Den spidssnudede frø spøger også i denne del af den gamle Gyngemose, og både Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling og Gladsaxelisten vil have planerne afvist – i hvert fald indtil der er foretaget en undersøgelse af den beskyttede frøs færden, liv og levned i området.
Men da der ikke er søer, og dermed ynglepladser for frøerne på stedet, så vil den indsigelse formentlig blive afvist. De eksisterende plantebælter bliver dog fastholdt, og dermed kan frøerne stadig bruge dem som rastepladser i deres hoppen rundt i Mørkhøj-kvarteret.
Planerne for de nye rækkehuse skal også 2. behandles i byrådet.

Mere overskuelig samarbejdsbog

Den såkaldte samarbejdsbog, der bruges til kommunikation mellem borger, pårørende og
plejepersonale, bliver nu mere overskuelig.
Bogen har, siden den blev indført i 2002, medført en del reaktioner, bl.a. fra Gladsaxes
ældreråd, der flere gange har anbefalet en forenkling af bogen, og som derfor er særdeles
tilfredse med socialudvalgets beslutning:
"Vi har længe ønsket det. Vi ved også, at der har været arbejdet meget længe med det. Dengang vi i tidernes morgen fik samarbejdsbogen, så var det som om, man ville lave det hele på en gang. Vi er meget enige i den opdeling der foreslås nu", siger formand for Ældrerådet i Gladsaxe, Knud Ole Jensen.

Betinget dom til dagpengesvindler

En 45-årig kvinde fra Søborg fik ved retten i Gladsaxe seks måneders betinget fængsel for bedrageri overfor a-kassen.
Fagforeningen HK meldte i oktober måned den 45-årige til politiet for uberettiget at have modtaget dagpenge i størrelsesordenen 178.000 kroner igennem to år. I samme periode har den 45-årige arbejdet som vikar i administrative stillinger i forskellige firmaer.
Kvinden er ikke tidligere straffet, så hun slap med den betingede dom, et krav om tilbagebetaling af de 178.000 kroner og 120 timers samfundstjeneste.

Ja ja og nej nej i folkeoplysningsudvalg

Mentiqa skoleskak er på en gang blevet godkendt som forening og har samtidig opnået tilskud til indkøb af den helt vigtige forudsætning for foreningens virke, skakspillene.
Det har folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe besluttet på sit seneste møde.
Dermed nød foreningen godt af, at nystartede foreninger engang imellem godt kan få tilskud til materialer.
Det kan de etablerede klubber og foreninger nemlig ikke, hvilket både CC Gladsaxe og sportsdykkerklubben måtte sande ved samme møde.
Begge havde søgt om tilskud til materiale til særlige projekter, men begge klubber fik nej.
Folkeoplysningsudvalgets formand, socialdemokraten Peter Nielsen, siger fordelingen af udvalgets midler: "Det er en vældig kompliceret sag at få fordelt pengene på den mest retfærdige måde mellem de fire interessenter, vi har her i udvalget. Men vi har kørt efter en tommelfingerregel gennem mange år, som har gjort det mindre svært. Idrætsforeningerne får tilskud til trænernes løn. Spejderne får til deres materiel. Aftenskolerne får tilskud til lærernes løn og de kulturelle foreninger får til at lave arrangementer. Hvis vi begynder at pille ved denne fordelingsnøgle, så bliver det hele bare mere kompliceret".

Omrokering i Venstre

Venstres gruppe i Gladsaxe byråd er blevet omrokeret, idet Bjarne Rasmussen har meddelt forfald indtil videre grundet sygdom.
I hans sted træder Benny Badenfeldt ind, dog ikke på de samme udvalgsposter.
Ebbe Skovsgaard indtræder i økonomiudvalget og erhvervsrådet, mens Benny Badenfeldt går ind i miljøudvalget og børn- og ungeudvalget.

Snedronningen på Søndergård skole

I år er det præcis 200 år siden den måske mest berømte dansker gennem tiderne,
H.C. Andersen, blev født.
Og den begivenhed bliver markeret verden over, især de kommende måneder, med en lang række opfindsomme og eventyrlige arrangementer.
Og et af de første, ja det løb af stabelen på Søndergård skole i sidste uge:
"Ligesom mange andre skoler og mennesker har vi besluttet os til, at vi vil lave et eller andet for at markere det. Og så har vi altså lavet en featureuge, som er bygget op omkring eventyret "Snedronningen"", fortæller Peter Hansen, lærer på Søndergård skole.