Torsdag den 2. Juni 2005


Haves: børn. Ønskes: Legepladser

Der er for få offentligt tilgængelige legepladser i Gladsaxe.
Det mener i hvert fald en borger i Søborg, som derfor nu i forbindelse med den ny
kommuneplan foreslår, at der bliver etableret en legeplads på plænen ved hovedbiblioteket:
"Min opfattelse er den, at der er få offentligt tilgængelige legepladser i Gladsaxe. Og så tænkte jeg, at det må være oplagt, at man i kommuneplanen kan få et overblik over, hvor de egentlig er henne, disse legepladser. Jeg foreslår derfor, at man får indarbejdet et kort i kommuneplanen over de offentligt tilgængelige legepladser. Og jeg tror man vil opdage, at der egentligt ikke er ret mange", siger Søren Ibsen.
"Nu bruger vi selv hovedbiblioteket en hel del, og jeg synes, en legeplads kunne være et godt supplement til de tilbud, der er omkring biblioteket. Man kunne skabe noget synergi ved at etablere en legeplads ifm. biblioteket, rådhuspladsen, hvor der også nogle gange er aktiviteter. Man kunne simpelthen gøre det til en slags udflugt med børnene at komme af sted og prøve nogle forskellige ting. Dels noget mere bogligt på hovedbiblioteket og dels noget mere aktivt ude på legepladsen".

52 domme til 47-årig kvinde

En 47-årig kvinde fra Søborg ligger efterhånden inde med noget, der godt kunne ligne en Danmarksrekord i domme og retslige afgørelser.
52 af slagsen er det blevet til, og nu står overfor endnu en domsafsigelse.
Det handler om sager i småtingsafdelingen; indbrud i kælderrum, biler, udhuse og loftsrum, men alt sammen noget, der med mellemrum udløser fængselsophold af 30 til 60 dages varighed.
Senest blev kvinden taget lige efter et indbrud i et loftsrum, hvor byttet var et gammelt stereoanlæg. Sammen med to andre nye forhold fra henholdsvis marts og april måned må den 47-årige nok påregne endnu et indendørs ophold på statens regning.

Gladsaxe mod EU-forfatningen

Frankrig sagde nej i søndags, Holland sagde nej i går.
I dag går startskuddet for en lokal kampagne "Gladsaxe mod EU-forfatningen", som skal
sætte kritisk lys på den forfatning, som er til folkeafstemning her i Danmark til efteråret:
For det første er det vigtigt, at man også lokalt beskæftiger sig med de store spørgsmål, fordi hvem skulle ellers beskæftige sig med de store spørgsmål. Desuden er der faktisk en tættere sammenhæng end hvad man umiddelbart skulle tro. Den forfatning som der er lagt op til skal vedtages fra regeringens side, det er bl.a. en forfatning, som går ind for mere liberalisering. Og det ved vi jo, hvad betyder i kommunerne. Det betyder udlicitering, privatisering. At borgerne får mindre kontrol med, hvordan tingene de skal se ud", lyder det fra Søren Søndergaard fra initiativgruppen bag kampagnen "Gladsaxe mod EU-forfatningen", som holder stiftende møde i aften – på årsdagen for det danske nej til Maastricht-aftalen i ´92.

Grønne priser – igen igen

Det kræver et robust helbred at være miljø i denne tid – det regner nemlig bogstaveligt talt med priser til samme miljø.
For tredje gang i denne uge kan Nyhedsmagasinet berette om en prisuddeling.
Denne gang er det foreningen Projekt Grøn Guide i Gladsaxe, der står for prisuddelingen.
På foreningens årsmøde blev miljøstatuetten "Spiren" givet til ejendomsmester John Monberg Jensen fra bebyggelsen Torveparken i Mørkhøj.
Han får prisen for sin rolle som tovholder på de mange praktiske grønne opgaver og initiativer, der er taget i bebyggelsen gennem flere år.
Torveparken får, som nævnt tidligere på ugen, også dette års pris fra Gladsaxe miljø- og energiråd.
Dermed er vi nået op på to priser. Den tredje kommer fra Gladsaxe Miljøforening, der belønner et kolonihavehus i Pilegårdens Haveforening.

Båddåb hos fødselar

Tre nye både skal navngives, når Bagsværd Roklub i næste uge fylder 62 år.
En otter er indkøbt til motionsafdelingen. En dobbeltfirer til klubbens Kraftcenter, der står for talentudviklingen i det storkøbenhavnske og sjællandske område. Endelig er der ved hjælp af fondsstøtte og egenfinansiering blevet råd til en træner-motorbåd, der også bruges som stand by, når nybegyndere er på vandet.
Båddåben løber af stabelen ved en festligholdelse på tirsdag, hvor bl.a. idrætsudvalgets formand Peter Nielsen vil være gudfar.