Tirsdag den 7. Juni 2005


Sidste dom i hashsag

Den sidste mand i sagen om det kvarte ton hash blev i sidste uge ved Retten i Gladsaxe idømt 3 ½ års ubetinget fængsel.
Politiet fandt i oktober måned 250 kg. hash i en villa på Præstebrovej i Mørkhøj, da de i anden anledning besøgte adressen. Tre mænd blev i den forbindelse anholdt og sigtet. De to af mændene blev i april idømt henholdsvis 1 år og 9 måneder og 6 måneders ubetinget fængsel. Den tredje og sidste mand fik som nævnt 3 ½ år, en betydelig længere straf end de to andre. Det skyldes, at han yderligere var tiltalt for fire tilfælde af fuldbyrdet bedrageri og fire bedrageriforsøg.

Flere tasketyverier

Tasketyverier udført fra knallerter er igen på vej tilbage i det kriminelle billede.
For et par år siden gik der stort set ikke en dag uden et tasketyveri, hvor to på en knallert kørte forbi ofret og rev tasken med.
Siden har der været ro på den form for tyveri, men nu er der gang i den igen.
Fredag ved 18-tiden forsøgte to unge på en knallert at flå en taske fra en 75-årig kvinde på Mørkhøjvej. Men i stedet for at få fat i tasken, væltede knallerten med de to tyve, som derefter stak af.
En times tid senere gik det ud over en 70-årig kvinde på Tinghøjvej i Søborg. Her lykkedes det tyvene at snuppe tasken og stikke af.
Der er ikke det store signalement at gå efter, ud over at knallerten er af mørk farve, hvilket også gælder den ene af de unge tyve.

Far tiltalt for uterlighed

En 42-årig mand fra Søborg står i retten i Gladsaxe i dag tiltalt for i august sidste år at have begået incestuøse forhold mod sin dengang 14-årige datter.
Ifølge anklageskriftet har manden befølt datteren og udøvet anden form for kønslig omgængelse.
Manden er tiltalt efter § 232 i straffeloven, der i sin korte form lyder således; "Den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år".

Sponsorlegetøj til debat i byrådet

Sagen om gratis sponsorlegetøj til de kommunale tandklinikker i Gladsaxe skal nu på ny op til politisk debat.
Et snævert flertal af socialudvalget har ellers, som tidligere omtalt i Nyhedsmagasinet, takket nej til tilbuddet, men den beslutning kan det konservative folkeparti ikke støtte, og partiet har
derfor begæret sagen i byrådet:
"Vi synes ikke, der sker noget ved, at kommunen modtager denne her gave. Og glæden for børnene, der skal til tandlæge, er større end den pinsel, det må være for nogen, at der er et reklameskilt på", siger Henrik Sørensen, det konservative folkeparti.

Basketballklub vil lave om på idrætstimerne

Den lokale basketball klub i Gladsaxe vil lave om på idrætstimerne i skolen.
De klassiske aktiviteter som fodbold og rundbold fylder simpelthen alt, alt for meget i
idrætsundervisningen og basketball alt, alt for lidt, mener klubben:
"Vi hører hvordan der indenfor skoleidrætten er blevet skåret ned på timerne og de unge har tendens til at glemme idrætstøjet en gang imellem. Og vi mener udbuddet måske ikke er stort nok. Man gør i hvert fald ikke nok, man kører meget i fodbold og rundbold og høvdingebold osv. Og der mener vi, at basketball vil være ideelt, Så vi vil ud og have fat i idrætslærerne og vise dem, at basketball er utroligt nemt at integrere og komme i gang med. Og man behøver ikke altid at tage idrætstøjet med, man kan godt spille i cowboybukser og t-shirt og samtidg have det sjovt. Vi vil gå ind og prøve at lancere formentlig 2x4 timer til idrætslærerne, som kan komme op og få lidt basal viden om basketball, så de kan gå videre til eleverne og giev dem en interesse for at kunne spille basketball", lyder det fra Casper Plannthin, formand for Gladsaxe basketball klub, som regner med at være klar med de første kurser til idrætslærerne efter sommerferien.

Børnekulturfest i Gladsaxe

Fra i dag og resten af ugen er der børnekulturfestival i rådhusparken.
"Vi vil se det, som er foregået på skolerne i det H.C. Andersen-år. Der er blevet lavet en masse ting, som de kan vise for hinanden", siger Klaus Krogsgaard fra Værebro teaterskole.