Onsdag den 8. Juni 2005


Handicappede i klemme ved flytning

Det amtslige Taxhuset i Bagsværd, der bebos af handicappede, lukker ved årsskiftet og beboerne skal flytte til Høje Taastrup.
Det kan komme til at gå ud over nogle af de fritidsbeskæftigelser, som beboerne har.
Eksempelvis ser det ud til at to medlemmer af Gladsaxe Handicap Idræt ved flytningen mister kontakten til foreningen og dermed også til den idræt i vante omgivelser, som de har lavet i mange år.
Sagen bliver taget op i handicaprådet på et møde i næste uge, men problematikken har også været drøftet i FKKA-regi, altså i foreningen af kommuner i Københavns amt, hvor socialudvalgsformand Erling Schrøder (S) sidder med:
"Vi har netop haft emnet oppe i FKKAs social- og handicapudvalg. Det har ikke været muligt at finde en fælles løsningsmodel, så det tyder på, at vi kommer til at løse problemet fra sag til sag. Men kommunen betaler jo for så meget andet, også på det område her, så mon ikke vi kan finde ud af det med noget transport, så de stadig kan bevare tilknytningen til deres sportsforening".

Ulovligt indisk arbejde

To indere står til udvisning af Danmark.
Et anonymt tip til Gladsaxe kommune førte mandag i denne uge politiet til en villa på Kildemosen i Bagsværd, hvor de to indere gik og arbejdede med bygningsforbedringer.
Begge opholder sig ulovligt i landet. Den ene har været eftersøgt, siden han fik afslag på en asylansøgning. Den anden opholder sig, efter politiets foreløbige undersøgelser, på et turistvisum, som ikke giver ret til at tage arbejde.
Der vil senere blive rejst tiltale mod de to inderes arbejdsgiver, som formentlig er den indiske familie, der ejer Bagsværd-villaen.

Dom til far for beføling og anden kønslig omgang med datter

En 43-årig mand blev ved retten i Gladsaxe i går dømt for beføling og anden kønslig omgang med sin datter.
Manden var tiltalt for en aften i august sidste år, at have befølt og stukket en finger op i skeden på sin dengang 14-årige datter.
Datteren som til daglig bor hos sin mor, var den pågældende aften på besøg hos sin far, som forklarede til retten, at han i løbet af dagen havde drukket ca. 10 øl og at han om aften mellem kl. 20.00-22.00 havde drukket en hel liter vodka, så han havde været temmelig fuld.
Han og datteren havde først på aftenen lavet aftensmad, hvorefter de havde sat sig ind i stuen i en topersoners sofa for at se fjernsyn. Datteren skulle på dette tidspunkt, ifølge faren, have bedt om, at få masseret sine fødder, hvilket hun ofte før havde fået. Han begyndte derfor at massere datterens fødder og ben og på et tidspunkt havde hun ligget hen over hans ben. Han erkendte, at han var gået for langt, da han efterfølgende var begyndt at massere datteren i skridtet uden på trusserne, men han havde absolut ingen erindring om, at han skulle have stukket en finger op i skeden på hende. Datteren havde ikke på noget tidspunkt sagt noget eller gjort modstand, fortalte han i retten.
Da anklageren spurgte, hvorfor han gjorde det, svarede tiltalte: "Jeg har altid været vild med kvinder og min datter er en stor pige, hun skal ikke ligge sig henover mig. Men jeg erkender, at det er mig der er den voksne og at det er min skyld".
Den forulempede datter blev afhørt for lukkede døre.
Den 43-årige blev dømt ud fra anklageskriftet, fem måneders ubetinget fængsel, hvoraf de tre måneder blev gjort betinget med vilkår om alkoholbehandling. Han har udbedt sig om betænkningstid med henblik på en eventuel anke til landsretten.

Kommuneplan til vedtagelse i aften

Gladsaxe byråd skal i aften behandle en af de absolut største sager på dagsordenen i år.
Det endelige forslag til kommuneplan.
I kommuneplanen står nemlig de politiske visioner for Gladsaxes udvikling de kommende år, hvor mange boliger og butikker skal der f.eks. være, og hvordan med de grønne områder og de trafikale forhold.
Aftenens byrådsmøde er også det sidste inden sommerferien, og Radio Gladsaxe transmitterer som altid direkte fra byrådssalen fra mødestart kl. 18 med genudsendelse torsdag formiddag fra kl. 9.30.