Fredag den 17. Juni 2005


Søren Søndergaard: Eneste rigtige beslutning

Der bliver ikke nogen folkeafstemning om Eu-forfatningen i Danmark til september.
Det meddelte statsminister Anders Fogh Rasmussen sent i går aftes under EU-topmødet om forfatningens fremtid efter det massive "nej" i både Frankrig og Holland.
Søren Søndergaard fra kampagnen "Gladsaxe mod EU-forfatningen" siger:
"Det var den eneste beslutning, der kunne træffes, for hvad var det lige vi have stemt om til september? I EU-reglerne siges det, at der skal være fuld enighed, og da to lande allerede har sagt nej, så var det en helt logisk beslutning. Desværre har man ikke skudt forfatningen helt ned og sagt, at nu er den død og borte – det er noget mærkeligt noget. Det rigtige vil nu være at sige, den her forfatning, den kan ikke vedtages, som den er. Så må man lave et andet forslag, hvis det er det, man vil. Men vi vil fortsætte vores kampagne i "Gladsaxe mod EU-forfatningen".

Retssag mod formodet overfaldsmand

I dag starter retssagen mod den formodede gerningsmand bag flere voldtægtsforsøg på unge piger, bl.a. i Gladsaxe:
Manden blev anholdt i februar for et overfald på en 15-årig pige ved Kildebakkegårds alle i Søborg. Hun blev grebet bagfra og slæbt ind på en sti mod Hagavej, hvor hun blev væltet omkuld. Da pigen skreg og gjorde modstand stak gerningsmanden af.
Gentofte politi havde et par dage før haft en lignende sag, hvor den 18-årige mand skulle
have overfaldet en pige, som kendte ham på forhånd. Og da de hørte signalementet af gerningsmanden fra Søborg, tog de med det samme kontakt til Gladsaxe.
Den 18-årige erkendte under forhør, at have kontaktet pigen, men det hele var bare for sjov, forklarede han dengang overfor politiet.
I dag skal den 18-årige mand så forklare sig overfor retten i Gladsaxe.

Unge tyve på afveje

Starten på en kriminel løbebane med tyveri fra en villa var alligevel for hård en kost for en 14-årig drengs samvittighed.
I lørdags gik drengen sammen med en jævnaldrende ind i en villa på Ærtemarken i Søborg og stjal smykker og lysestager.
Men samvittigheden plagede tilsyneladende den unge tyv så meget, at han efter samråd med forældrene meldte sig selv til politiet.
Kammeratens identitet er kendt af politiet, men han har endnu ikke været til afhøring.
Da begge er mindreårige, tager de sociale myndigheder sig af, hvad der videre skal ske med de to.

Valg til ældreråd

Ældre over 60 år i Gladsaxe skal til valg førend alle andre i efteråret.
Inden kommunalvalget til november skal der nemlig vælges syv medlemmer til den næste fire års periode for ældrerådet.
Alle over 60 år med bopæl i Gladsaxe kan stille op. Det kræver blot fem stillere, og ønsket om opstilling skal være kommunen i hænde senest den 19. august.
Selve valget afsluttes den 6. oktober, men inden da er der ved tre offentlige valgmøder mulighed for at møde kandidaterne. Og der er god grund til at stille op, mener rådets nuværende formand, Knud Ole Jensen:
"Vi har fået et godt samarbejde internt i rådet, til byrådet, socialudvalget og socialforvaltningen. Der lyttes til de råd, vi giver, og jeg synes, at vi har opnået fine resultater. Som eksempel kan jeg nævne servicebussen, som vi først fik på budgettet og siden fremrykket, så den starter allerede til september til glæde og gavn for borgerne i kommunen".

Udsmykning af Bagsværd Svømmehal

Brugerne af Bagsværd svømmehal har nu fået noget, at kigge på når de benytter bassinerne.
Billedkunstneren Kirsten Christensen der har udført den farverige udsmykningen fortæller her hvilke tanker der ligger bag: " Poesien er meget vigtigt for mig og livsglæden og venligheden syndes jeg også det udstråler nu, for der er ingen tvivl om, at det er en skøn svømmehal og en god arkitektur, men helt tydeligt manglede der noget og det var ligesom min første oplevelse da jeg kom her ind. Der manglede billeder og farver og det er der nu".