Tirsdag den 21. Juni 2005


18-årig fundet skyldig i voldtægtsforsøg på unge piger

Den 18-årige mand som først på året bl.a. blev tiltalt for voldtægtsforsøg på to helt unge piger, er i retten i Gladsaxe fundet skyldig.
Den tiltalte nægtede sig skyldig, men erkendte i retten at han havde været i kontakt med pigerne.
Ifølge anklageskriftet skulle han i det første tilfælde have forsøgt at tilsnige sig til samleje ved, at have holdt fat i offeret mens han tog hende på bagdelen, kyssede hende og forsøgte at knappe hendes bukser op.
Tiltalte forklarede selv, at han havde bedt pigen om en cigaret og da den skulle tændes var han kommet til at røre ved hendes hånd og numse. Pigen havde så stukket ham en lussing og sagt at hun ville ringe til politiet. Da hun løb sin vej fulgte han først efter hende for at bede om endnu en cigaret, men opgav efter få meter.
I det andet tilfælde skulle han ifølge anklageskriftet have væltet offeret omkuld, taget hende i skridtet og forsøgt at tvinge hende til at give ham et blow job.
Her forklare tiltalte, at han havde været sammen med to venner og da de efterfølgende var skiltes havde han fået øje på en pige. Han havde bedt pigen om en cigaret og spurgt, om de ikke kendte hinanden. Grinende svarede hun nej og han bad om endnu en cigaret og et blow job. Hun havde skreget og var faldet over sine egne ben, og da han havde prøvet at hjælpe hende op var hun faldet igen, forklarede han i retten. Ved det sidste fald var han måske kommet til at skubbe lidt til hende, men herefter var tiltalte gået tilbage til sine venner.
Pigerne blev afhørt for lukkede døre på grund af deres meget unge alder.
Den 18-årige blev som nævnt fundet skyldig, men selve strafudmålingen vil der først blive taget stilling til om 3-4 uger, da han skal igennem endnu en mentalundersøgelse. Så indtil videre er han forsat varetægtsfængslet, men i surrogat på et psykiatrisk hospital.

Dagligvarebutik i nedslidt ejendom

En nedslidt ejendom i Stengårdskvarteret er på vej til at blive revet ned til fordel for nyt
butiks- og boligbyggeri i op til to etager.
Det er supermarkedskæden Rema 1000, der har søgt om lov til at opføre en ny bebyggelse med tre butikker og fem boliger på hjørnet af Stengårds Allé og Gammelmosevej.
Projektet kræver både en ny lokalplanplan og et kommuneplantillæg, fordi det
forudsætter, at bebyggelsesprocenten bliver hævet fra 35 til 70.
Dansk folkeparti er normalt imod fortætning og høje bebyggelsesprocenter, og da sagen forleden var til 1. behandling og debat i byrådet, stemte det ene af partiets to medlemmer,
Kristian Niebuhr, derfor imod projektet, mens det andet medlem, Klaus Kjær, valgte at
stemme for:
"Fordi hvad er alternativet for området? Bebyggelsesprocenten ændrer sig fra 25 til 70, men det er jo fordi, det kommer to etager på. Arealmæssigt tager det ikke ret meget af grundarealet. Og det er nedrivningsmodent, det der er. Og hvad er så alternativet? Jeg kan ikke se anden mulighed".
Til det sagde enhedslistens Emilce Nielsen:
"Jeg er fuldstændig enig i, at det er grimt, det der er. Men jeg opponerer imod bebyggelsesprocenten og placeringen af udeopholdsarealer på 1. sal".
Planerne for hjørnet af Stengårds alle og Gammelmosevej blev sendt i høring i denne uge, og er til offentlig debat ind til midten af august.

Ø: Emilce og Søren i spidsen

Det er ikke just beskedenhed, der præger Enhedslisten i Gladsaxe, når det handler om ambitioner i forhold til at få partiets kandidater valgt ind i byrådet.
Hele 25 kandidater, altså lige så mange, som der i alt er pladser i byrådet, kommer til at stå på stemmesedlen under Enhedslisten ved valget til november.
Der er sat navne på de tre øverste – resten vil blive valgt umiddelbart efter sommerferien.
Nummer et på listen er nuværende byrådsmedlem Emilce Nielsen. Så følger tidligere folketingsmedlem Søren Søndergaard, og treeren er Trine Henriksen.
Placeringen af de tre er ikke sket ved en urafstemning blandt medlemmerne, som vi har set det i andre partier, men ved diskussion på en generalforsamling i sidste uge.

Nyt integrationsforlig

Regeringen indgik i weekenden et integrationsforlig med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, og det er pisk og gulerod, der skal få indvandrerne integreret i det danske samfund.
Fremover skal indvandrerne leve op til en række nye krav for at modtage penge fra det offentlige, men udspillet lægger samtidig også op til nye tiltag der skal gøre det lettere for indvandrerne at få uddannelse og arbejde. Formanden for Integrationsrådet i Gladsaxe, Kirsten Schalburg, vurderer at guleroden er for lille og pisken for stor i integrationsudspillet, som er det første forlig om udlændingepolitikken, hvor både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er med.

Polske tiggere

Syv polakker blev i weekenden bortvist fra Høje Gladsaxe-bebyggelsen efter målrettet tiggeri i opgangene. Her ringede de på hos folk og tiggede penge.
Politiet blev tilkaldt og tjekkede, at ingen af polakkerne er eftersøgt, hverken her i landet eller internationalt.
Herefter blev de sendt tilbage til en campingplads ved Frederikssund, hvor de har taget ophold.

Fik pris for at skyde forbi mål

Det hører til blandt de yderste sjældenheder at blive belønnet for at sparke en fodbold forbi mål i en 1. divisionskamp.
Ikke desto mindre er der både hæder, ære og gaver til AB-angriberen Andreas Mortensen for netop den bedrift.
Det er DBU, der har givet ABeren en Fair Play pris for at skyde forbi målet. I en kamp mod Ølstykke tidligere på året undlod Andreas Mortensen at score i et tomt mål, men skød i stedet bolden ud af banen, så Ølstykkes skadede målmand kunne komme under behandling.
En handling, der altså udløste en pris samt 40 nye fodbolde til ABs ungdomsafdeling og VIP billetter til den næste landskamp.