Onsdag den 22. Juni 2005


Stop for snerydning

Parcellister og andre grundejere skal nu til at finde skovlene frem og begynde at træne til vinterens komme. Det er nemlig slut med at få sneryddet og saltet fortove på kommunens regning - i denne omgang i hvert fald.
Gennem en årrække er de private grundejere ellers blevet forkælet med rydningen, der kommer alle gående til gavn. Samtlige langsgående fortove er blevet ryddet.
Men de seneste to år har entreprenøren, der har været hyret til opgaven, ikke løst arbejdet på tilfredsstillende vis. Han er derfor smidt på porten, mens politikerne i trafik- og teknikudvalget tager sig en tænkepause omkring den fremtidige snerydning. Senere skal sagen tages op i byrådet.

Miljøpatrulje

Små affaldsøer skal i fremtiden gøre det nemmere for Gladsaxe borgerne at komme af med det miljøfarlige affald. Og på et møde forleden diskuterede miljøudvalget et forslag fra det
konservative folkeparti om, at der i forbindelse med etableringen af affaldsøer rundt
omkring i kommunen bliver oprettet en miljøpatrulje, som bl.a. får til opgave at opstille,
vedligeholde og tømme affaldsbeholderne.
De konservative foreslår, at Miljøpatruljen skal være et aktiveringsprojekt. Til det siger det socialdemokratiske udvalgsmedlem, Ole Rasmussen:
"Jeg tror, man skal være meget opmærksom på, at man ikke ender i samme situation som dengang man havde "hus og have-projektet", hvor for få folk var engagerede i det. Man skal sørge for, at have i hvert fald to faste mand ansat af kommunen i almindelige stillinger til at at tage sig af 3 – 5 folk i aktivering. Og den bedste måde, det er i hvert fald mit, det er, at sige: Godt, Gladsaxe har både fejemaskine, lastvogn, genbrugsplads osv. Vi kan gå ind og give folk en uddannelse. Folk tager en uddannelse som chauffør f.eks. med renovation som speciale. Så kan de tage hele affaldsområdet med. På genbrugspladsen ved jeg også, de mangler folk. Men man kan måske lave en form for cirkulationsordning. Det må være måden at gøre det på. Og det er jo meget nemmere, at få folk til at engagere sig, når de kan se, de får noget ud af det. Et lille kørekort, stort kørekort, anhængerkørekort osv. Og en uddannelse, som er komtencegivende. Og når man er færdig, og hvis man ikke kan få job, så kan man få a-kasse understøttelse i stedet for at gå tilbage til bistand. Det må være det man skal, for at få folk til, at engagere sig ordentligt i det", mener Ole Rasmussen, socialdemokraterne.
Og den kommunale forvaltning har nu fået til opgave at se nærmere på, hvordan ordningen med affaldsøer og en eventuel miljøpatrulje kan organiseres.

Utæt olietank dyrt bekendtskab

Det kommer til at koste et sted mellem en og tre en halv million kroner at rense op efter en utæt olietank ved en villa på Aprilvej i Mørkhøj.
Tanken har lækket omkring 1.100 liter fyringsolie, som allerede er nået ned til et grundvandsmagasin kun 500 meter fra nærmeste drikkevandsboring.
Et konsulentfirma har fremsat to løsningsmodeller til at blive forureningen kvit: Den mest drastiske er at rive huset ned, og så genopføre det efter fjernelse af forurenet jord og vand. En løsning til op mod tre en halv million kroner.
En løsning til halvanden million vil blandt andet fjerne forureningen rundt om bygningerne, men vil ikke være en total oprensning.
En forsikringsordning via Oliebranchens Miljøpulje betaler udgifterne op til to millioner kroner. Udgifter herover skal kommunen betale.

Internationalt ungdomstræf i Gladsaxe

Det handler om at nedbryde fordomme og det handler om kulturudveksling, når Værebro fritids- og ungdomsklub og Værebro Rådgivning i næste måned er vært for et internationalt ungdomstræf.
I løbet af 11 dage skal 60 unge fra fem forskellige europæiske lande lære hinanden og ikke mindst hinandens kultur at kende, fortæller Kirsten Wedel fra Værebro-rådgivningen, der har været med til at planlægge ungdomstræffet:
"Det handler bl.a. om at forebygge racisme, og om at udbrede kendskabet til de forskellige forhold der er for unge at vokse op i. Alle bliver indkvarteret sammen på en skole, 60 unge fra fem lande. Og det skal ikke "kun" overnatte sammen med nogen fra samme land, men fra forskellige lande. Og det har faktisk en funktion, fordi det er der, mange småting skal rettes af og hvor dagligdagen bliver tydeligere. Derudover er hver "værelsesgruppe" tilknyttet en frivillig medarbejder, det er unge, som har deltaget tidligere i ungdomstræffet. Der er selvfølgelig også aktiviteter. En af aktiviteterne, som bestemt ikke er nyskabende men effektiv, det er, at de skal bygge tømmerflåder i Radiomarken. Det betyder jo, at man på kryds og tværs af sproggrænser og kulturgrænser skal finde ud af, at få sådan et projekt til at fungere".

Alarm fra ikke-eksisterende posthus

At Buddinge posthus har været lukket i nu næsten 14 dage er gået op for de fleste.
Blot ikke Gladsaxe politi, der talstærkt, kampklart og bevæbnet mødte op ved det tidligere posthus mandag morgen, efter at overfaldsalarmen havde lydt.
Til stor forundring for politifolkene var der ikke noget posthus mere. I stedet gik nogle håndværkere rundt og rodede inde i lokalerne. Og det var dem, der havde udløst alarmen.
Den var simpelthen ikke blevet koblet fra, da postvæsenet rykkede ud, lige som det heller ikke var lykkedes for postetaten at få sendt et brev af sted til politiet med oplysning om posthuslukningen.