Mandag den 2. Maj 2005


Tvivl om placering af gas-hovedsæde

Planerne om at etablere et nyt hovedsæde i Viborg for gas-fusionen mellem HNG i Gladsaxe og Midt/Nord i Jylland er foreløbig blevet skrinlagt.
På et møde i HNGs repræsentantskab i fredags var der nemlig fuld opbakning til repræsentanterne fra Gladsaxes protest over planerne, der i værste fald vil betyde tab af 150 arbejdspladser på HNG i Søborg.
Selve fusionen bliver der fortsat arbejdet videre med, men planen er ikke bundet op på, at fusionens nye hovedsæde partout skal ligge i det jyske.
Dermed kan de 250 medarbejdere på HNG, i første omgang i hvert fald, ånde lettet op.
Siden fusionsplanen med dertil hørende fyringer og flytning af medarbejdere kom frem, har der blandt personalet været en stemning som i et gravkammer, som en medarbejderrepræsentant tidligere har beskrevet det her i Nyhedsmagasinet.

CC Gladsaxe-løb uden om Gladsaxe

Det traditionelle årlige landevejsløb på rundstrækningen mellem Gladsaxe, Farum og Værløse er en saga blot.
I år venter der de omkring 200 ryttere en langt skrappere rute i området omkring Ganløse og Slangerup – og desværre altså også uden om Gladsaxe og Bagsværd bymidte, der tidligere var en naturlig del af løbet for den arrangerende klub, CC Gladsaxe.
Michael Sennek fra cykelklubben siger: "Vi har haft en del logistiske problemer, når vi har skullet køre i Gladsaxe. Både med at få slukket trafiklysene og få skaffet nok hjælpere, der har skullet vise vej osv. Den nye rute kører desværre uden om Gladsaxe, men den er så til gengæld blevet mere udfordrende med flere store bakker".
Løbet køres den 8. maj og nærmere oplysninger om ruten med start og opløb kan findes på cykelklubbens hjemmeside ccgladsaxe.dk.

Nye 1. maj traditioner i Gladsaxe

I går var det arbejdernes internationale kampdag, og for første gang nogensinde fejrede LO og socialdemokraterne i Gladsaxe 1. maj sammen i det nye aktivcenter på Telefonvej i Buddinge:
"Det virker måske lidt forvirrende, hvis vi holder 1. maj flere forskellige steder. Og så er der selvfølgelig også nogle praktiske fordele ved at holde det sammen. Så er der flere til at betale og til at lave arbejdet. Så var det også en mulighed for, at få vist de der måske ikke har været her i aktivcentret før, at huset er her. Og når vi nu skulle holde det sammen for første gang, så skulle det være et sted, hvor ingen havde deres 1. maj-traditioner i forvejen", siger Signe Esmann Andersen, formand for Søborg vælgerforening.
 
På Buddinge skole holdt SF og enhedslisten socialistisk 1. maj og for den unge
Katja Sørensen fra socialistisk ungdomsfront blev det en ekstra stor oplevelse. Hun debuterede nemlig som 1. maj-taler.
"Jeg prøvede at fortælle lidt om de ting, som har været gode ved det arbejde, elev- og studenterbevægelsen har lavet i år, hvilke resultater man har opnået. Jeg synes, venstrefløjen i Danmark gør et kanon stykke arbejde, men det er også vigtigt, at den lægger pres på fagbevægelsen, så vi kan få en mere bred organisering. Jeg tror, man kan nå ud til flere almindelige mennesker på den måde. Fagbevægelsen har været for dårlig til at komme ud til almindelig mennesker, at komme ud på gaden og tale et sprog, som folk forstår".
Efter Buddinge skole gik turen videre til København og Fælledparken, hvor Katja Sørensen igen skulle holde 1. maj-tale – denne gang for rundt regnet 15.000 mennesker..