Onsdag den 4. Maj 2005


Røveri mod lokalbrugs

Lokalbrugsen i Mørkhøj blev mandag for anden gang på blot en måned udsat for røveri.

Ved halv tretiden om eftermiddagen kom en maskeret knivbevæbnet mand ind i butikken og truede ekspedienten til at udlevere kassebeholdningen på 4.000 kroner samt nogle kartoner cigaretter.

Derefter forsvandt røveren sporløst.

Der er muligvis tale om den samme røver, som den 8. april også begik røveri i den lokale brugs.

Røveren beskrives som 17-18 år, omkring 175 cm høj, iført sort jakke, blå hættetrøje og mørke bukser. Udbyttet blev puttet i en mørk rygsæk.

Oplysninger i sagen til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.


Lille fremmøde – stor diskussionslyst

Trods et beskedent fremmøde skortede det ikke på diskussionslyst, da der i går aftes var borgermøde om den ny cykelstiplan, som skal gøre det mere attraktivt og sikkert at cykle i Gladsaxe.

Og Gladsaxe har faktisk potentiale til at blive en ny cykelby, lød det blandt andet fra forsamlingen, kommunen skal bare blive bedre til at promovere cyklismen:

"Man har meget fokus på f.eks. Gladsaxevej osv. Men man kunne lave f.eks. højresvingbaner for cyklister i kryds eller opsætte skilte med cykelruter. Men kunne gøre mange små ting for at promovere cyklisme og gøre det mere populært at cykle. Der er faktisk ret mange der cykler i Gladsaxe, så vi har potentiale til at blive en ny cykelby".

Grønnemosegård grundejerforening efterlyser et sammenhængende cykelstisystem:

"Faktisk sådan, så man kan komme helt fra Mølleåen og så køre ned til Køge. Det synes vi, kunne være rigtigt godt. Der mangler nogle steder at blive lavet nogle forbindelser, bl.a. fra rundkørslen og ned mod vandledningsvejen og faktisk også videre ned under Gladsaxevej, som er en meget trafikeret vej. Derfor er det vigtigt, at vi ligesom får lavet en forbindelse, så vi kommer over mod Københavns kommune".

Omkring 10 – 15 borgere havde fundet vej til teknik- og miljøforvaltningen på Rosenkæret tirsdag aften. Til det siger formand for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker, SF:

"Det er det sædvanlige med borgermøder her i Gladsaxe. Der er høj kvalitet blandt de engagerede borgere der møder frem, til gengæld er der ikke just mange. Der var 30 deltagere, heraf var måske 15 borgere. Og de der var her, de havde til gengæld en mening om tingene og var engagerede".

Cykelstiplanen er til offentlig debat ind til den 23. denne måned.


Dreng blufærdighedskrænket

En 10-årig dreng på vej hjem fra skole blev mandag eftermiddag udsat for blufærdighedskrænkelse.

Drengen trak sin cykel på Triumfvej, da han ud for beboerhotellet blev kontaktet af en mand, der netop havde taget afsked med en kvinde.

Manden så sig om til alle sider, førend han henvendte sig til drengen og spurgte, om han ville med hjem og onanere.

Drengen sprang på cyklen, drønede hjem, hvor forældrene anmeldte sagen.


Gladsaxe-firmaer i image-top

Næsten 2.000 erhvervsledere har udpeget de godt og vel 100 danske virksomheder, der har det bedste image.

Seks virksomheder med hovedsæde i Gladsaxe optræder på listen, der toppes af Novo Nordisk.

Novozymes, der blev skilt ud fra Novo som selvstændigt selskab for fem år siden, kommer ind på en 5. plads, mens vi skal helt ned på en 81. plads for at finde den næste virksomhed.

Det er overraskende nok Skandinavisk Tobakskompagni, som måske ikke scorer så meget på ansvarligheden, men mere for anerkendelse af konkurrenceevnen og evnen til at tjene penge.

Landets største entreprenørvirksomhed MT Højgaard havner på en 96. plads. DR på plads nr. 98, og endelig olie- og benzinselskabet Hydro Texaco på en 117. plads.

Det er Berlingskes Nyhedsmagasin, der står for imageundersøgelsen.


Nej til gratis legetøj

Et snævert flertal i socialudvalget har sagt nej tak til gratis at få udstyret samtlige venteværelser i de kommunale tandklinikker med helt nye og lydløse aktivitetsredskaber.

Legetøjet er tilbudt af producenten, der uden beregning har sat redskaberne op på hospitaler og tandklinikker i bl.a. Århus kommune.

Eneste betingelse for at modtage redskaberne er, at der optræder et diskret sponsormærke på alt legetøjet, typisk en reklame for en bank.

Et tilbud, som to socialdemokrater og et borgerligt medlem af udvalget godt ville takke ja til. Men ved en af de sjældnere forbrødringer af socialister og borgerlige, så endte en SFer, en fra Enhedslisten, en socialdemokrat og en fra Venstre med at udgøre et flertal imod det gratis legetøj.