Tirsdag den 17. Maj 2005


Nyt hovedbibliotek åbner i dag

I dag åbner et nyrenoveret og mere tidssvarende Gladsaxe hovedbibliotek.
Alt udlån er blevet samlet på 1. sal, og øverst oppe på 2. sal er der til gengæld blevet indrettet et helt nyt studie- og læsemiljø, ligesom der er kommet flere selvbetjeningsautomater både til udlån og aflevering.
Den store ombygning har stået på i godt og vel tre måneder. En periode, som har budt på ikke så få udfordringer for bibliotekets personale:
"Det er et kæmpe logistisk arbejde at få sådan en ombygning på plads, alle vores materialer er jo blevet flyttet, og de skal pakkes ned og i kasser, og kasserne skal mærkes, fordi vi skal have materialerne på plads de rigtige steder. Der er blevet revet vægge ned, der skal sættes nye elstik op osv. Vi har haft mange håndværkere, og de skal jo komme i en bestemt rækkefølge og i et bestemt flow. Og sker der forsinkelse et sted, så sker der forsinkelser hele vejen igennem", fortæller bibliotekschef, Charlotte Plenge.

Længe ønsket idrætshal i Mørkhøj

De konkrete muligheder for opførelse af en multianvendelig idrætshal i Mørkhøj skal nu
undersøges nærmere.
I sin politiske ugekommentar forleden her i Nyhedsmagasinet, sagde formand for kultur-
fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen (a), blandt andet:
"Hallen her kunne jo passende hedde Mørkhøjhallen. I forslag til kommuneplan er der reserveret plads til en hal ved Enghavegård skole, men en anden mulighed kunne være, at benytte dele af Tv-byens bygninger f.eks. de gamle tv studier. Uanset hvor Mørkhøjhallen kommer til at ligge, så har vi her i kommunen et par idrætsgrene, som vi for længst bude have gjort en særlig indsats for. Jeg tænker her på Gladsaxe idrætsforenings gymnastikafdeling og Gladsaxe Skytteforening, som vi derfor efter min mening først og fremmest skal finde plads til i den kommende hal. Men det er også vigtigt, at der bliver plads til lokale idrætsforeninger og kulturelle institutioner i Mørkhøjhallen. Så snart kommuneplanen er kommet i hus, vil jeg tage initiativ til at få undersøgt, hvor vi kan få opført den længe ønskede hal i Mørkhøj".
Og det er en udmelding, som vækker tilfredshed hos det konservative folkeparti:
"Fra konservativ side er vi da glade for, at der nu er flertal for, at der skal bygges en ny idrætshal i Mørkhøj. Der er brug for en hal i Mørkhøj, fordi vi ønsker at skabe mere liv i Mørkhøj. Det er en lidt glemt bydel. Og en idrætshal er med til at skabe liv og aktivitet i en bydel", siger Henrik Sørensen, medlem af kultur- fritids- og idrætsudvalget for det konservative folkeparti.

Nye historiske fund i Gladsaxe

Der blev brændt rituelle bål af i Gladsaxe for snart 4.000 år siden.
Det tyder meget i hvert fald på ved nye historiske fund fra bronzealderen, som netop er blevet gjort ved siden af Sneglehøj, bronzealderhøjen, der ligger klemt inde mellem motorring 3 og Turbinevej.
I forbindelse med udbygningen af motorvejen er museet Kroppedal, der har det arkæologiske ansvar i Københavns amt, i gang med en større afdækning af området.
(hør indslaget med museumsinspektør Lone B. Hansen i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Skilte på stadion

Fremover skulle der ikke herske nogen tvivl om, hvor på Gladsaxe stadions store område hverken billardklubben, AB eller Gladsaxe Hero har lokaler.
Tre skilte, som klubberne egentligt ulovligt har sat op, får nemlig nu lov til at blive hængende.
Det besluttede politikerne i idrætsudvalget på et møde tirsdag, hvor hele to dagsordenpunkter handlede om skiltningen.
Foruden de eksisterende skilte kommer der også nogle orienteringstavler, så alle kan finde ud af, hvor de respektive anlæg og klubber findes på stadionområdet.

Gladsaxe Teaters største satsning

Safri Duo holder takten og navne som Nicolaj Kopernius og Louise Fribo står på scenen, når Gladsaxe Teater til november har premiere på sin hidtil største satsning, Mit Eventyr, en
multimediemusical om H.C. Andersen.
Ambitionen er at lave en nyskabende teaterforestilling i international standard, bl.a. håber og satser teatret også på at kunne spille forestillingen i USA og Kina.
Foruden Fribo og Kopernikus står der bl.a. Jess Ingerslev, Anita Holm og Daniel Erikson på rollelisten tilsammen med flere musikere og akrobater. Musikken er, foruden Safri Duo,
komponeret af amerikanske Stephen Schwartz, som blandt andet har skrevet musik til Disney-tegnefilmene Pocahontas og Klokkeren fra Notre Dame.
"Mit eventyr" er blandt andet støttet af Gladsaxe Kommune og Københavns Amt, og
formanden for amtets kulturudvalg har tidligere udtalt til Nyhedsmagasinet, at "det koster penge og ressourcer, hvis man vil op på internationalt niveau. Til gengæld kan
københavnsregionen her med Gladsaxe Teater være med til at komme på det internationale landkort".