Torsdag den 19. Maj 2005


Knivbevæbnet røver for tredje gang

Lokalbrugsen i Mørkhøj blev tirsdag for tredje gang inden for kort tid udsat for røveri.
Ved halvfemtiden om eftermiddagen trådte en sortklædt mand med sort styrthjelm på hovedet ind i butikken og truede med en kniv.
Han fik udleveret penge fra kassen, cigaretter og taletidskort, hvorefter han stak af på en ikke nærmere beskrevet knallert.
Røveren beskrives som 20-23 år, 175-180 cm høj, lyst overskæg og lyst, rødligt hår.
Ved røveriet var han iklædt sorte bukser, sort jakke og derunder en gammeldags islandsk sweater.
Oplysninger i sagen til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Indskolingshus uden 3. klasse

Der bliver ikke plads til 3. klasserne i det nye indskolingshus ved Enghavegård skole, som efter planen står klart til næste år.
Fremover vil børnehaveklasse, 1. og 2. klasse og SFO være samlet i indskolingshuset, mens
3. klasse har undervisning i hovedbygningen, men stadig går i SFO i indskolingshuset.
Dermed brydes den sammenhæng mellem indskoling og SFO, som ellers er hele tanken med indskolingshuset, mener Enghavegård skoles bestyrelse, som havde ønsket, at der også var blevet plads i huset til 3. klasse:
"Der er oplagte fordele ved, at have hele indskolingen under samme tag ifm. samarbejdet mellem SFO og skole og ift. at lave nogle integrerede forløb, som nogen gange strækker sig over hele dagen. Plus at samarbejdet mellem lærere og pædagoger også er blevet optimeret, de snakker sammen, de er sammen og drikker kaffe sammen. Det er kommet både personale og i første omgang børnene til gode. Så det har vi været rigtigt glade for. Selvfølgelig vil 3. klasserne på sigt også være en del af indskolingshuset, men fordi situationen er sådan fremover, at Enghavegård skole formentlig vil blive 3-sporet, så vil der ikke blive plads til 3. klasserne i indskolingshuset, og det er vi selvfølgelig kede af. Men der er også fordele ved at have 3. klasserne samlet i hovedbygningen. Det er selvfølgelig godt, at få et samarbejde i hele 3. klasse-teamet, og for børnene kan der være masser af fordele i det også. Men vores kongstanke har jo været med indskolingshuset, at det er rigtig vigtigt og godt for samarbejdet på tværs at have hele indskolingen sammen. Og den går fløjten", siger skolebestyrelsesformand Anette Aaskov.
Det nye indskolingshus på Enghavegård skole er forberedt, så det på et senere tidspunkt kan udbygges. På byrådets møde i sidste uge foreslog SF, at man allerede nu bygger til
3. klasserne, også selvom det vil medføre en øget anlægsudgift og rykke ved tidsplanen for byggeriet, men det forslag blev nedstemt.

HUR siger god for udvidelse af Høje Gladsaxe Centret

Hovedstadens Udviklings Råd, HUR, er på vej til at droppe indsigelsen mod Gladsaxe kommunes storcentertanker for Høje Gladsaxe.
HUR har administrativt sagt nej til planen om at udvide rammen fra 3.000 m2 til 7.000 m2 for nyt butiksbyggeri ved Høje Gladsaxe.
De fire tusinde ekstra kvadratmeter er mere end hvad både kommuneplan og regionplan kan rumme, ligesom der ikke er taget højde for trafikale problemer ved en centerudvidelse, påpegede HUR i indsigelsen.
Gladsaxe kommune siger omvendt, at der samlet set er masser af kvadratmeter at hente i områderne Buddinge og Søborg Hovedgade, i alt er der dér reserveret 13.000 m2 til udvidelser, som der ikke er behov for, vurderer kommunen.
Dermed forsvinder grundlaget for HURs væsentligste anke, og rådet ventes på sit møde i morgen fredag at ophæve indsigelsen mod udvidelsen af Høje Gladsaxe centret.

Stor iværksætterlyst

Lysten til at starte egen virksomhed er tilsyneladende større end nogensinde i Gladsaxe.
Alene i år har foreløbig 108 personer været på et af kommunens iværksætterkurser og ca. 70 personer har efterfølgende modtaget individuel rådgivning, fordi de ønsker at starte egen
forretning.
Og der er nok at sætte sig ind i og huske på, når man starter ny virksomhed for første gang.
Advokat Tine Røhling:
"Ja altså man må sætte sig ned og skrive sig lidt ud af det. Lave en forretningsplan. Hvad er det, man vil, og hvordan kan det lade sig gøre. Hvordan tjener man pengene – og hvad koster det at tjene de penge. Hvor kan man drive virksomheden fra, skal man have lokaler ude i byen, eller kan man starte hjemmefra. Faste omkostninger er jo altid et problem, før man ligesom har tjent pengene. Så hvis man kunne starte op lidt beskedent, så er det et godt tegn".

2600 til idrætsdag

190 fodboldkampe på bare seks timer!
Det lyder som en salig drøm for en begejstret fodboldfan, men drømmen bliver til
virkelighed, når den 22. udgave af Institutionernes fælles idrætsdag i dag løber af stabelen.
Flere end 2.600 børn og voksne folder sig i år ud på Bagsværd Stadion, hvor der dystes i 15 forskellige sportsgrene. Og foruden fodbold er også stafetløb, højdespring og en stor
rundboldturnering med hele 42 tilmeldte hold på programmet!
Idrætsdagens motto er som altid "Enhver kan deltage ud fra det, de kan, og ikke ud fra det, der giver det bedste resultat".
Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst åbner dagen.