Torsdag den 26. Maj 2005


Utilfredshed med apotekerudsalg i Høje Gladsaxe

Beboerne i Høje Gladsaxe er så utilfredse med det lokale apotekerudsalg, at de nu har skrevet til Lægemiddelstyrelsen og bedt dem gribe ind.
Apotekerudsalget i Høje Gladsaxe Centret blev for nogle måneder siden overdraget fra
Buddinge til Bagsværd apotek, og siden da er servicen blevet kraftigt forringet, siger
afdelingsformand Henning Schütt:
"Der bliver lukket midt på dagen, personalet skal have spisepause ved frokosttid og så lukker man. Det betyder, at de ældre mennesker, der kommer ned og skal hente medicin, kommer til en lukket dør. Det er en klar serviceforringelse ift. tidligere. Så har vi også observeret, at der kun bliver kørt medicin ud én gang om dagen, mod to gange tidligere. Og når man udleverer medicinen, så er der lukket på apoteket, dvs. man skal stå og vente ved den lukket dør, indtil man har fordelt medicinen ud i de respektive æsker osv. der skal bruges. Så i det tilfælde mener vi, at Bagsværd apotek er ude på, at lave en så dårlig service, at det bliver en forringelse for beboerne i Høje Gladsaxe. Og vi er bange for, at man simpelthen laver så dårlig en service, at det kommer til at gå ud over apotekerudsalget, dvs. at deres salg det daler, og så en dag kommer man og lukker det. Det har man jo set rundt omkring i omegnskommunerne og i København, at man nedlægger små apoteker", siger Henning Schütt, afdelingsformand i Høje Gladsaxe.

Byrådskandidater: Overraskende afstemningsresultat hos SF

Så har også SF valgt sine spidskandidater til kommunalvalget til november.
I går sluttede den urafstemning, som afgør kandidaternes placering på listen.
Susanne Palsig Jensen blev valgt som nr. 1, nr. to blev Gunnar Svendsen, der har siddet som 1´ste suppleant. Viceborgmester og byrådsmedlem Peter Brooker blev nr. 3, og byrådsmedlem Ida Krogh nr. 4. "Det er et overraskende resultat", siger Poul Reher Jensen, formand for SF i Gladsaxe. "Det er meget flot, at Susanne har fået så flot et valg, det skal hun have stort tillykke med. Det at vores to byrådsmedlemmer blev placeret som nummer 3 og 4, ser jeg ikke som et tegn på den personlige indsats, de har lavet, men mere den indsats, man udadtil vil mene, SF har fået ud af sine to mandater. Vi har jo partiliste, og nummer 1 er så godt som sikker, men hvis man kigger på tallene fra sidste kommunalvalg, så ville man faktisk godt, hvis Peter Brooker får de sammen personlige stemmer som sidst, og det tror jeg personligt han gør, kunne se, at partilisten bliver sprunget", siger SF´s formand.
Stemmeprocenten blandt medlemmerne var 44%.

Plan for træplantning i tæt bebyggede områder på vej

Gladsaxe er på vej til at blive lidt grønnere.
Nu skal der nemlig laves en træplantningsplan for de tættere bebyggede byområder, fortæller formand for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker:
"Det ahndler jo om, at prøve at få plantet også nogle træer i de lidt tættere byområder. Det er vigtigt at vi, selvom vi er en bymæssig bebyggelse 9 km. fra Københavns centrum, og meget tæt befolkede, alligevel har et grønt præg".
Den nye træplantningsplan skal være udarbejdet og politisk godkendt inden årets udgang.

Sommerferieaktiviteter 2005

Igen i år tilbyder Gladsaxe sommerferieaktiviteter for alle skolebørn i alderen 5-16.
Der er i alt 30 forskellige aktiviteter i år, så der burde være noget for enhver smag.
F.eks. kan man i uge 27, 28 og 29 deltage i et teaterværksted. Og her behøver man ikke være en stor skuespiller for at være med - Sarah Katz som er ansvarlig for aktiviteten fortæller. " Vi laver en masse øvelser og leger en masse. Ungerne får lov til at lege, men samtidig lære de også om teater. Vi danser, klæder os ud og laver små stykker for hinanden og prøver hvordan tingende foregår bag scenen, men også på scenen. De får lov til at udfolde sig på en anden måde, selvfølgelig laver de også noget fysisk, men de får også lov til at være kreative på en spændende måde. Det er ikke den samme måde som de lærer på i skolen. Her får de lov til selv at finde ud af hvordan de skal vise en følelse, hvordan de skal udføre et stykke og de får lov til at udtrykke sig på en helt ny måde".
Sommerferieaktiviteterne koster 60 kr. pr. uge pr. barn og der er tilmelding ind til den 10. juni.
Som noget nyt skal man i år tilmelde sig via Gladsaxe Kommunes hjemmeside, men man kan dog hvis man ikke har Internet adgang stadig tilmelde sig på kommunens biblioteker eller på rådhuset.