Mandag den 30. Maj 2005


Aktion sikker skolevej

Fra i dag aktionerer forældre på Høje Gladsaxe skole mod andre forældre.
’Aktion sikker skolevej’ er en gruppe af forældre, der er godt og grundigt trætte af andre forældre, der kører deres børn i skole og skaber trafikkaos med mange farlige situationer hver morgen.
Vejen foran skolen er smal og uden cykelsti, pointerer gruppen, der ser bilister bruge både gangsti og tilgangsveje til skolen som vendepladser.
Men nu kan det være nok, mener en del forældre, der de næste tre dage aktionerer ved skolen.
"Vi vil opsætte en "bom", så vi kan få prøvet, hvordan det er at færdes på Skolesvinget uden biler. Børnene skal så gå 400 meter til skolen, men det er der mange, der gør i forvejen. Men for de uvante, så vil der i aktionsdagene blive mulighed for at få tanket op undervejs med kiks, bolcher og vand", siger Jan Kold fra ’aktion sikker skolevej’.
 
(hør indslaget i lydudgaven)

SF: Medlemmernes valg overraskende

SF-medlemmernes valg af kandidater til kommunalvalget har vakt både skuffelse og glæde men ikke mindst overraskelse.
Som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet var det to i offentligheden mindre kendte navne,
Susanne Palsig Jensen og Gunnar Svendsen, som i sidste uge blev valgt som nummer et og to på SF´s kandidatliste, mens partiets to nuværende byrådsmedlemmer, Peter Brooker og Ida Krogh blev placeret som nummer tre og fire.
Peter Brooker: "Jeg blev selvfølgelig lidt ked af det, det må jeg indrømme. Jeg synes, jeg har været meget fremme og repræsenteret SF´s interesser og vise flaget de sidste mange år, skrevet 200 læserbreve osv. Så derfor er det lidt ærgerligt, at blive underkendt af 43%, af den medlemsskare der stemmer. Vi har jo været helt enige om den politiske linie de sidste fire år, og de to topkandidater Susanne og Gunnar har jo været med i baggrundsgruppen. Så det kan ikke være en kritik af den politiske linie. Og det kan heller ikke være fordi, Susanne og Gunnar er nye unge, de er 55 og 65. De er fantastisk gode og søde mennesker, men de repræsenterer ikke specielt fremtiden. Det er ikke Pia Olsen på 33 der kommer ind. Så det er heller ikke det. Derfor er det sådan lidt svært for mig. Det er ikke fordi medlemmerne har siddet og
diskuteret sagerne i lang tid, fordi der kommer ingen til medlemsmøderne, højst 19 ved en generalforsamling", siger Peter Brooker.
SF´s nye spidskandidat hedder som nævnt Susanne Palsig Jensen, og også hun er overrasket over medlemmernes valg:
"Jeg er også meget glad. Men det undrer mig, at jeg kommer foran de folk, der har siddet i byrådet og lavet en kæmpe indsats gennem den sidste periode her. Jeg er jo ikke særligt kendt i offentligheden, og har kun været aktivt med i SF Gladsaxe i ca. 2 år. Men der har jeg til gengæld været meget aktiv. Jeg er jo kendt blandt de SF´ere, der sidder i vores partiforening, særligt dem jeg har haft samarbejde med ifm. at sidde i kommunalgruppen og bestyrelsen. Vi har jo meget lavet holdarbejde omkring den kommunale politik. I SF har medlemmerne jo indflydelse på hvilken politik, der føres i byrådet. Og det har jeg da også været med til at have. Og det er nok en af grundene", siger Susanne Palsig Jensen, spidkandidat for SF.

Miljøpris til kolonihavehus

Det er intet mindre end et stykke dansk kulturhistorie som i denne uge bliver tildelt Gladsaxe
Miljøforenings miljøpris.
Et gammelt kolonihavehus fra starten af 1930´erne i Pilegårdens Haveby i Mørkhøj. Og den har lidt af en særstilling, fortæller miljøforeningens formand:
"Vi har været med til at redde den. I begyndelsen af var der masser af planer for, at den skulle udlægges til offentligt formål, som det hedder. Og vi har kæmpet for, at man i stedet for brugte nogle af de arealer, der lå langs med Mørkhøjvej. Og det er jo der, Rosenlund og Gyngemosegård er bygget i dag. Pilegårdens Haveby skulle være den ældste her i kommunen. De rer jo masser af haveforeningerm og der har været bud efter dem i forskellig sammenhæng. Men den her ligger helt afsides i det yderste hjørne over mod Husum og Herlev i Mørkhøj".
Den lokale miljøforening uddeler årets miljøpris nu på fredag.

Mørkhøj kirke bryder med traditionerne

Den lokale kirke i Mørkhøj har brudt med den gammeldags konfirmationsforberedelse.
I stedet for den traditionelle, lidt skoleprægede konfirmandundervisning om eftermiddagen, tager kirken og de kommende konfirmander på weekendture, de ser film og laver projekter:
"Vi laver et undervisningsmiljø, som er præget af dialog og gensidig respekt. Hvor alle kommer til orde, og hvor man bryder den fornemmelse af, at det bare endnu engang er at gå i skole. Derfor bruger vi meget varierende undervisningsformer for simpelthen at bryde op. Jeg synes, der er utrolig mange fordele ved det, og det bliver også modtaget meget positivt. Vi har lige haft indskrivning. Det har vi med hver enkelt familie, og når vi fortæller om det her, så siger forældrene hver gang "du godeste, det er jo noget helt andet end det, vi oplevede i sin tid". Og det er også meningen med det", fortæller sognepræst Birgitte Thyssen.