Tirsdag den 1. Marts 2005


Flere tosprogede elever på Værebro skole

Omkring halvdelen af de elever der starter i børnehaveklasse på Værebro skole efter
sommerferien, er to-sprogede.
Skolen har i mange år haft en aftale med Bagsværd skole om at fordele de tosprogede elever, så Bagsværd især tager imod de tyrkiske og kurdiske elever, mens Værebro primært har
pakistanske elever.
Men det frie skolevalg har betydet, at især mange kurdiske forældre nu vælger Værebro skole:
"Vi har hidtil haft ca. 1/3 tosprogede elever, nu kan vi se, at vi nærmer os 50%. Og vi vil utrolig gerne bevare den 1/3. Det synes vi, er et rimeligt godt mål for, hvad der skal være af tosprogede elever på en skole", siger Jakob Kaufmann, inspektør på Værebro skole som i år generelt har oplevet stor søgning fra distriktet.

Truende mand væk fra gaden

Gladsaxe politi har nu fået fat på den mand, der to gange har truet med at sprætte en kvindes lille hund op, hvis ikke han fik nogle penge.
Første gang for en måneds tid siden, og siden har han forsøgt sig en gang til.
Manden er begge gange nået at stikke af, inden politiet er nået frem.
Men søndag formiddag fik kvinden øje på manden ved Buddinge station, og en patrulje var hurtigt fremme og fik ham anholdt.

DF: Klubber skal ikke lave opsøgende arbejde

Det er ikke fritids- og ungdomsklubbernes opgave at lave opsøgende og forebyggende arbejde i lokalområdet. Det mener i hvert fald dansk folkeparti.
Som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet, så er samtlige fritids- og ungdomsklubber i Gladsaxe fremover forpligtet til at gøre en særlig indsats overfor især socialt belastede og
kriminalitetstruede unge, og i det kommunale budget er der i år afsat yderligere 300.000
kroner til det arbejde. Men den beslutning er dansk folkeparti bestemt ikke enig i:
"Der er nogle ting, som måske kunne være relevante. Hvor man fortæller unge om alkohol, narko og andet. Men ellers er resten af projekterne jo kun en videreførelse af, hvad vi før har set af pladderpædagogik, som ikke hjælper nogle steder. Gadeaktion Gladsaxe osv. Vi synes, vores ungdomsklubber skal koncentrere sig om det, der foregår i klubben og ikke al mulig andet. Vi har så mange tilbud til de unge i Gladsaxe, så der burde være rigeligt til alle", siger Kristian Niebuhr, medlem af børne- og undervisningsudvalget for dansk folkeparti.

Prøveløsladt tilbage i fængsel

Fem års karantæne fra bodegaen Toppen i Søborg og en varetægtsfængsling med sigtelser for vold mod en taxachauffør og utilbørlig opførsel overfor politiet.
Sådan lød det umiddelbare regnestykke for en 33-årig mand fra København efter weekendens udskejelser.
Manden er såmænd lige blevet prøveløsladt efter en voldsdom tilbage i april, også fra Gladsaxe.
Løsladelsen fejrede han så sammen med et par venner. Først med at gå overgevind med råben og skrigen på bodegaen. Siden i taxaen, hvor chaufføren tillige blev slået. Og til sidst råbte han også fornærmeligheder mod de politifolk, der var blevet tilkaldt.
Så meget for den prøveløsladelse.

Elev fra Bagsværd i matematik-top

En elev fra 3. g på Gladsaxe gymnasium er blandt vinderne i årets Georg Mohr-konkurrence.
Eske Sparsø fra skolens 3. u kom ind på en 5. plads i den svære matematiske konkurrence, opkaldt efter den danske filosof og matematiker Georg Mohr.
I dag er der præmieoverrækkelse på institut for matematik på Københavns universitet, hvor Eske Sparsø i øvrigt sammen med 18 andre vindere har deltaget i et særligt vinderseminar siden i søndags.
Internationalt er der for den lokale student in spe mulighed for at komme med til den prestigefyldte Matematik-OL.