Fredag den 4. Marts 2005


DF og V siger nej til kommunal vinduespolering

Emnet vinduespolering er normalt ikke det, der får folk hurtigst op af stolene.
Ikke desto mindre fyger ord som "konkurrenceforvridning" og "afpresning" gennem luften i økonomiudvalgs-regi, når talen falder på GKR, bedre kendt som Gladsaxe Kommunes Rengøringsservice. Udvalget bestemte i tirsdags, at GKR i fremtiden må tilbyde vinduespolering til eksisterende kunder. Venstre og Dansk Folkeparti var imidlertid imod forslaget.
"Vi stemte imod forslaget af flere grunde," siger DF’s Klaus Kjær. "For det første mener vi ikke, at det er en opgave, som ligger naturligt indenfor GKR’s arbejdsområde. Det er konkurrenceforvridning i forhold til de private firmaer. For det andet synes vi, det var meget påfaldende, at så mange skoler havde valgt GKR på trods af, at [selskabet] i flere tilfælde havde været dyrere. Vi ser det som et udtryk for, at der er lagt et vist pres på skolerne for at anvende GKR," siger han.

Landsret løslader truende røver

Østre Landsret har løsladt den mand, der to gange har truet med at sprætte en kvindes lille hund op, hvis ikke han fik nogle penge.
Retten i Gladsaxe varetægtsfængslede ellers manden i 14 dage ved en domsafsigelse i mandags.
Den dom blev kæret til landsretten, der altså har fundet materialet for tyndt til en fortsat fængsling.
Manden truede første gang kvinden for en måneds tid siden, og siden har han forsøgt sig en gang til.
Begge gange har han nået at stikke af, inden politiet er nået frem.
Søndag formiddag fik kvinden øje på manden ved Buddinge station, og en patrulje var hurtigt fremme og fik ham anholdt.
Men nu er han altså på fri fod igen.

Nej til rostadion i Odense

Nu har planerne om et internationalt rostadion placeret i Odense Fjord fået det endelige skud for boven.
Miljøminister Connie Hedegaard (K) har afvist projektet, da fjorden både er EU-habitatsområde og EU-fuglebeskyttelsesområde.
Planerne gik ellers på at etablere et to kilometer langt søsportscenter, der ville være isfrit året rundt på grund af kølevand fra et varmeværk.
Det ville lokke roere til af international kaliber, mente man i Odense.
Men da både Team Danmark og rosportens topfolk også har vendt sig mod projektet og sagt, at der er ét nationalt rostadion i Danmark, og det er det ved Bagsværd Sø, så er Odenses planer på søsportsområdet endegyldigt droppet.

Prostituerede til udviklingshæmmede?

Gladsaxeseminariet holder temadag om udviklingshæmmede og seksualitet den 15. marts.
"Hvordan begår man sig som udviklingshæmmet, hvordan finder man sammen med nogen, hvordan orienterer man sig med andre mennesker?"
Det er nogen af de spørgsmål, som Lars Romild, der underviser i pædagogik på seminariet og som holder oplæg på temadagen, vil rejse.
"Og på et voldsommere niveau er der problematikken med folk, der ikke kan modtage verbale beskrivelser af, hvad seksualitet er, men har brug for direkte at mærke det."
Romild kommer i studiet den 15. marts og diskuterer emnet yderligere i programmet Livet i Gladsaxe.

Ændrede åbningstider for bibliotekerne

Nu er der udsigt til, at åbningstiderne for bibliotekerne i Gladsaxe bliver ændret.
Mandag fra 13 til 20, tirsdag til torsdag fra 10 til 20, fredag fra 10 til 18, lørdag fra 10 til 14 og søndag fra 13 til 17.
Det er ikke helt mærkeligt, at mange borgere er blevet mødt af låste døre på Hovedbiblioteket, fordi de har haft for svært ved at hitte rede i, hvornår biblioteket har åbent.
Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget skal på tirsdag tage stilling til en række forslag til ændrede åbningstider, som er blevet udarbejdet på baggrund af brugerundersøgelser og erfaringer fra personalet.
Børne- og kulturforvaltningen har indstillet, at Hovedbiblioteket fremover skal holde åbent fra 10 til 19 mandag til fredag, fra 10 til 14 om lørdagen og fra 13 til 17 om søndagen.
De øvrige biblioteker i kommunen står også til at få ændrede åbningstider, og der lægges op til, at de skal ligge indenfor hovedbibliotekets åbningstidsramme.

Indsamling til Afrika

’Stop den stille sult’ er overskriften for Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling på søndag, hvor omkring 1.200 sogne landet over deltager, også kirkerne i Gladsaxe er med.
Elsebeth Jensen fra Søborgmagle kirke siger: "Det er et rigtig godt projekt, hvor de indsamlede penge blandt andet går til indkøb af haveredskaber, så folk på stedet selv kan lære at dyrke lidt grønsager. Der dør et barn hvert 6. minut, så hver en krone er velkommen".
Der mangler stadig indsamlere til på søndag. Interesserede har tre muligheder for at melde sig. Enten centralt i Folkekirkens Nødhjælp, ved at møde op i kirkerne søndag eller aktuelt for Søborgmagle kirkes vedkommende ved at kontakte Elsebeth Jensen på telefon 39 56 33 62.