Mandag den 7. Marts 2005


Aktivcenteret indviet

I går åbnede Gladsaxes nye forenings- og aftenskolehus: Aktivcenteret.
Det er den største kulturinvestering i Gladsaxe siden hovedbiblioteket, og formand for kultur- fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen, siger om sine ønsker for stedet:
"Det er naturligvis, at huset her fremover vil summe af liv og energi og aktivitet. Det er jo et utroligt spændende sted, og der ligger jo en bygning lige op ad det her hus, så jeg drømmer selvfølgelig også om, at vi en dag får et ungdomshus. Et sted hvor der kan spilles musik for unge, så de kan blive i Gladsaxe fredag-lørdag aften og ikke skal tage til København", siger udvalgsformand Peter Nielsen, socialdemokraterne.

Kommuneplandebat på rådhuset og på nettet

De politiske visioner for fremtidens Gladsaxe er lige nu i offentlig høring.
Nu er det borgernes tur til at give deres mening til kende og, hvem ved, måske være med til at præge bybilledet de kommende år.
Og denne gang er der lagt op til en lidt anderledes kommuneplandebat, fortæller byplanchef Henrik Elming:
"Dels gør vi det på den traditionelle måde, hvor vi har offentliggjort selve forslaget som en tryksag og dels kan man på kommunens hjemmeside gå ind og se forslaget. Og så er der åbent hus den 17.3 i rådhushallen, hvor borgerne kan komme og diskutere forslaget med politikerne. Det er ikke sådan et møde, hvor der bliver holdt et langt oplæg og stor plenumdebat, men hvor man kan diskutere det i mindre grupper og det bliver muligt at komme i dialog med politikerne på en bredere måde end man hidtil har gjort den ved den slags lejligheder, hvor vi typisk har holdt plenummøder".
Kommuneplanforslaget er i høring ind til den 29. marts.

Ringe interesse for integrationsdebat

Filmfestivalen Salaam DK, der sætter integration og indvandring til debat, finder sted fra 28. februar til 18. marts i biografer i København, Ishøj, Ballerup, Herlev, Gladsaxe og Frederiksberg.
Skoleklasser i hele området er blevet inviteret til at deltage og integrere filmfremvisningen i deres undervisning, og tilslutningen har generelt været stor.
Men kun to klasser fra hele Gladsaxe har foreløbig købt billet til en af festivalens film, lyder det fra Gladsaxe Bio.

Genbrug gav 380.000

Genbrugsbutikken på Søborg Torv er så fin en forretning, at den sidste år gav et nettooverskud på 380.000 kroner.
Bag butikken står frivillige fra Lions Club i Søborg, og deres arbejde har gjort det muligt at donere store beløb til en række formål.
Bagsværd Roklub har fået 20.000 kroner, dagcentret Christianehøj 15.000, Gladsaxe hjertestart 20.000, juleindsamlingen 40.000, amtshospitalerne i Gentofte og Herlev 95.000, desuden flere mindre beløb, så de lokale Lions-folk i alt i 2004 gav 346.933 kroner til gode formål.