Tirsdag den 8. Marts 2005


Jobtræf på Østmarken

Ordet "Jobkursus" er behæftet med en temmelig negativ klang for mange ledige, men sådan behøver det ikke at være.
Det siger chef for Arbejdsmarkedscenter Østmarken Nina Löwe Krarup i hvert fald.
Hun trækker i trådene, når centeret i dag og i morgen afholder job- og uddannelsestræf på en ny måde.

Gaver på vej fra socialdemokraterne

Sund mad til børnene, et udbygget genoptræningscenter til de ældre, et hus til de unge og et trygt liv til alle i Gladsaxe.
Sådan lyder parolerne fra socialdemokraternes generalforsamling i den forgangne weekend frem mod efterårets kommunalvalg.
’Den seriøse politiske indsats er livsvigtig for en fortsat demokratisk udvikling’, hed det blandt andet fra generalforsamlingens talerstol. ’Politik skal ikke være en del af show-verdenen, og partiet skal lægge stor vægt på værdier som solidaritet, fællesskab, bevarelse og udvidelse af velfærdssamfundet og omsorgen for de svageste’, lød det videre fra forsamlingen, der med akklamation valgte Karin Søjberg Holst som spidskandidat ved kommunalvalget.
Som lokal spidskandidat til det kommende regionsråd blev valgt Troels Neiiendam, og som folketingskandidat var der genvalg til Bent Greve.
Genvalg var der også til kredsformand Torben Nielsen, der i øvrigt kunne berette om en medlemsfremgang på 50 nye, som giver partiet forhåbninger om, at bøtten nu er vendt, og at det, i modsætning til ved folketingsvalget, vil gå godt ved de kommende valg.

Kritik af nye lokaleforhold

Kritik af lokaleforholdene i Gladsaxes nye aktivcenter.
Kritikken kommer fra elever på aftenskolernes bevægelseshold, som er særdeles utilfredse med de nye lokaliteter på Telefonvej:
 
"Lokalet er for lille til et hold på mere end 8 elever. Og der er ikke fra lokalet adgang til toiletter siger Svend-Erik Hougs fra bevægelsesholdet. "Jeg vil tro lokalet er halvt så stort som det lokale vi kom fra på Buddinge skole. Der var også to omklædningsrum og toiletter og baderum, som vi havde direkte adgang til fra lokalet. Der er en række redskaber som er placeret inde i det ene af de lokaler, som man her ifm. placeringen af Aktivcenteret har reserveret tirsdag og onsdag aften til folkedans. Det vil sige vi kan ikke komme til vores redskaber, hvis der bliver behov for en ændring af undervisningen", siger Svend-Erik Hougs
 
Formand for aftenskolernes samarbejdsudvalg, Jens Thomsen, siger om lokaleforholdene:
"Det specifikke lokale hedder et lille bevægelseslokale. Historien omkring det udmunder, da man skal til at få placeret alle de hold, vi har rundt omkring, som skal flyttes til Telefonvej 8. Og der siger AOF, at de har behov for et lille lokale til at kunne lave specialundervisning op til 7 deltagere. Og der har man til det brug lavet et særdeles velegnet lokale, hvor der måske godt kan være 10 – 12 mennesker, men det er ikke beregnet til at undervise et fuldt holdt på 14 – 16 mennesker. Så i det omfang der etableres hold, som har en størrelse af den slags, jamen så er det op til den enkelte aftenskole at prøve at finde en andet lokale, set med mine øjne vil jeg i hvert fald ikke lave undervisning med 14 –16 mennesker, hvis der skal ske meget bevægelse", siger altså Jens Thomsen.

Lange udsigter for springgrav

Det bliver ikke til nogen springgrav til Gladsaxe Idræts Forenings gymnastikafdeling i denne omgang – i hvert fald ikke med kommunal støtte.
Idrætsfolkene har ellers søgt om tilskud eller lån fra kommunen til indkøb af den 630.000 kroner dyre springgrav. Men når politikerne i kultur-, fritids- og idrætsudvalget i dag mødes for blandt andet at diskutere denne sag, så er det med en negativ indstilling som udgangspunkt fra forvaltningens side.
Godt nok anerkender man behovet for, at de 600 springgymnaster har brug for den særlige grav til at indøve svære spring. Men der er ikke plads i kommunens egne haller, og at etablere en i lejede lokaler er heller ikke smart.
I stedet må gymnasterne formentlig væbne sig med tålmod, indtil de generelle træningsbetingelser kan blive bedret.
Idrætsforeningen har selv tidligere foreslået bygget et gymnastikkens hus, og socialdemokraterne taler nu om en multihal i Mørkhøj – så måske er der alligevel håb forude for en springgrav.

Tangoforening søger lokaler

Tangointeresserede gladsaxeborgere er dag henvist til bl.a. København hvis de vil danse pardans. Men det kan der laves om, mener en nystartet tangoforening, som netop har søgt om at få et danselokale her i Gladsaxe:
"Først og fremmest kan man jo ikke nøjes med at gå til undervisning, man skal også følge undervisningen op og øve sig. Det er ligesom hvis man dyrker andre former for sport, så kan man ikke nøjes med at gøre det f.eks. én gang om ugen. Og der er så nogle mennesker her lokalt, som har den interesse for den argetinske tango og gerne vil mødes lokalt og øve og inspirere hinanden til at blive bedre", fortæller Flemming Mortensen fra Gladsaxe Tangoforening.