Fredag den 11. Marts 2005


Bedre forhold for cyklister på vej

Der skal cykles 10% flere ture i Gladsaxe i 2010 i forhold til antallet af cykelture i 2004.
Samtidig med, at der altså skal cykles mere, så skal antallet af cyklister, der kommer til skade, nedbringes med 30%.
Sådan lyder et par af målsætningerne i et forslag til en cykelstiplan, som Gladsaxe kommune har udarbejdet sammen med en repræsentant fra Dansk Cyklistforbund.
Planen handler om flere nye cykelstier, et cykelrutenet, cykelparkeringer ved busstoppesteder, lettere fremkommelighed ved kryds, bedre komfort på stierne og en generel holdningsbearbejdning i forhold til selve det at cykle.
Planen bliver lagt ud til kommentering for borgerne i perioden 18. april til 23. maj.

Kommunal medarbejder starter debat om hjemmehjælpen

En e-mail fra en medarbejder i kommunen til medlemmerne af Gladsaxe byråd medførte i denne uge en timelang debat i byrådssalen.
E-mailen handlede om hjemmehjælpen i Gladsaxe, og den rejste en del spørgsmål, som
krævede svar, mente SF´s Peter Brooker, der her læser op af henvendelsen:
"Det handler om, at visitationen, hjemmeplejen, ikke kan få den visiterede tid til borgeren til at hænge sammen med de timer, de har at gøre godt med. Så ergo nulstiller eller i bedste fald halverer visitationen omsorgstiden til den enkelte. Bare sådan! Citat slut. Er ovenstående udsagn korrekt? Sker der nedgang i visiterede timer til borgeren på nogen områder for at få det hele til at hænge sammen? Jeg ønsker at de tidligere fremsendte tal om antal timer pr. borger videreføres. På et tidspunkt fik byrådet jo en talrække, der sagde, hvor mange borgere der fik hjemmehjælp og hvor mange timer de fik i gennemsnit. Og i hvert fald på kort sigt er det faktisk muligt, at bruge det som et mål på om der er sket nedskæringer", sagde Peter Brooker.
 
Til det sagde formand for socialudvalget, Erling Schrøder, socialdemokraterne:
"Visitationen tager altid udgangspunkt i en individuel behovsvurdering. Det er kvalitetsstandarder og borgerens funktionsevne som afgør, hvad den enkelte borger bliver tildelt af hjælp. Og den enkelte borger ved hvad han eller hun er tildelt. Og vi får jo ikke nogen klager over ydelserne, og det er for mig det helt afgørende, at når borgerne er blevet visiteret til en række ydelser, så får de de ydelser. Og man ved også nogenlunde hvad det tager af tid, for det har vi i vores kvalitetsstandarder. Der er ikke taget ydelser fra den enkelte. Tværtimod. De får det, de har behov for".
 
Enhedslistens Emilce Nielsen var dog af en helt anden opfattelse:
"Det er ikke sandt når der bliver sagt, at der ikke er sket nedskæringer. Der er sort på hvidt sket nedskæringer, der er tidsrammer, der er blevet reduceret. Der bliver tildelt 10 min. Til omsorgsbesøg til svært demente. På den tid kan man dårligt nok nå at komme ind i hjemmet og ud igen, transporttid er inklusive", lød det fra Emilce Nielsen, medlem af byrådet for enhedslisten.
 
(Debatten om hjemmehjælpen i Gladsaxe kan høres i sin helhed her på hjemmesiden under "byrådsmøder")

Penge til atletikklub

Bagsværd Atletik Club skal i år forsvare de rød-hvide farver ved europacuppen for atletikhold.
De regerende danmarksmestre fra Bagsværd er lige nu i gang med at rejse penge, så klubben kan sende sine 16-19 årige drenge af sted til de europæiske mesterskaber.
For nylig modtog atletikklubben en tiltrængt pengegave på 3000 kroner fra Fællesrepræsentationen af idrætsforeninger i Gladsaxe, FIG, der som forhandler af Landbrugslotteriet har mulighed for at hjælpe idrætsklubber økonomisk. Overskuddet fra salg af lodsedler går nemlig til klubber, som står og mangler penge.
Ungdomsleder i Bagsværd Atletik Club, Inger Hammeken, siger:
"Vi har et hold på 10-12 drenge og så skal vi have 2-3 ledere med. På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor europacuppen bliver holdt, så vi ved ikke hvor store pengebeløb vi har brug for, men ethvert beløb hjælper os med at komme af sted".
Også Gladsaxe Sportsdykkerklub har modtaget 2700 kroner fra FIG til indkøb af en
iltanalysator og Nybro-Furå Kano- og Kajakklub 3000 kroner til indkøb af redningsveste.

Fritidsundervisning for 7. klasser

Ungdomsskolen i Gladsaxe har de seneste år åbnet dørene på klem til det forjættede fritidsundervisningsland for kommunens elever i 7. klasse – også selvom de egentlig ikke er berettigede til det.
Skolens souschef Bodil Jacobsen siger: "Undervisningen er for elever i 8. klasse eller når de fylder 14 år. Men har haft lidt luft, fordi der ikke er så mange unge i Gladsaxe. Det har givet os mulighed for at præsentere nogle af de mere anderledes fag for dem, inden det går løs for alvor efter sommerferien".
Tilmeldingsfristen til forårets hold på ungdomsskolen er på mandag. Og skulle programmet ved et uheld være smuttet ned i nærmeste skraldespand, så er der hjælp at hente på skolens hjemmeside gku.dk.

Cabaretforening fejrer H.C. Andersen
Det kan efterhånden næppe have forbigået nogens opmærksomhed, at H. C. Andersen fylder 200 år i år.
I Gladsaxe har både skoler, plejehjem, biblioteker og mange andre markeret begivenheden med forskellige eventyrlige og fantasifulde arrangementer. Og på søndag er det Gladsaxe
Cabaretforenings tur til at fejre digteren, når foreningen træder op med en ny forestilling i Borgernes Hus.