Mandag den 14. Marts 2005


Buddinge posthus skal nedlægges

Posthuset i Buddinge bliver formentlig lukket på grund af manglende kundetilgang.
Det er i hvert fald hvad Post Danmark planlægger.
I forvejen er postkontoret i Mørkhøj blevet nedlagt og erstattet af en postbutik i et supermarked. Og nu er kommunen altså ved at miste endnu et posthus.
Det er den øgede brug af netbank og betalingsservice, der er skyld i faldet af besøgene på posthusene.
Fra kommunens side er der blevet protesteret mod lukningen, men postvæsenet henviser til, at Søborg posthus blot ligger 900 meter fra Buddinge – ifølge Post Danmark endnu et argument for nedlæggelsen.

Kriminelle unge undersøges for 4. gang

Eleverne i folkeskolernes 8. klasser i Gladsaxe skal nu for fjerde gang medvirke i en spørgeskemaundersøgelse om ungdomskriminalitet.
Den første undersøgelse stammer tilbage fra 1979, hvor professor Flemming Balvig fra det juridiske fakultet på Københavns universitet undersøgte kriminaliteten blandt samtlige elever i kommunens 8. klasser.
Siden blev der fulgt op med lignende undersøgelser i 1989 og i 1999 – den seneste undersøgelse er beskrevet i bogen ’RisikoUngdom’, hvor udviklingen gennem de 20 år også beskrives.
I 1999 var flere af de unge blevet lovlydige, fra 25% ti år før til 36%.
Den positive stigning gælder dog kun en del af de unge. Gruppen af relativt meget kriminelle, gengangerne, er nemlig ikke faldet.
I 1999 begik 27% af de 14-15-årige tyveri, 19% havde slået eller tævet nogen og 15% havde lavet hærværk eller graffiti.
I rapporten konkluderes det, at folkeskolen har svigtet i forhold til at knytte de hyppigt kriminelle til sig holdningsmæssigt og fagligt. Mange af gengangernes problemer kan føres tilbage til deres vanskeligheder med at finde sig til rette i skolesystemet.
Den nye undersøgelse gennemføres i april måned.

Konservative: Fleksibel vinterferie

Når nu forældrene alligevel hiver ungerne ud, når det passer dem at holde vinterferie, så indret perioden på en mere fleksibel måde.
Det mener de konservative i Gladsaxe, der nu stiller forslag om at sprede skolernes vinterferie hen over tre uger, hvorfra der så valgfrit kan vælges én.
I hele perioden skal der tilbydes undervisning, og på den måde holder børnene så reelt kun den ene uges ferie, der er meningen, hvor mange i dag både er væk i den tvungne ferieuge og i den, som forældrene har valgt.
Forslaget bliver forelagt børne- og undervisningsudvalget i næste uge.

Ældreidræt og samarbejde på tværs

En ny kampagne skal få flere ældre til at dyrke idræt.
"Vi vil jo gerne bringe både idrætsforeningerne i Gladsaxe men også Gladsaxe Kommune i spil omkring kampagnen "Gang i ældre". Vi har bl.a. et koncept der hedder "Ældretræf", som i sin enkelthed går ud på, at vi opfordrer idrætsforeninger til at gå sammen, således at man kan få et meget spændende projekt op at stå, man kan arbejde sammen med andre foreninger i Gladsaxe. Også idrætsforeninger fra andre idrætsorganisationer, og på den måde skaber et samarbejde på tværs", siger kampagneleder Kurt Pedersen fra kampagnen "Gang i Ældre", der løber at stabelen i uge 17.

Dansk Folkeparti genvalgte bestyrelse

Medlemmerne af Dansk Folkeparti i Gladsaxe er tilsyneladende glade for den lokale partibestyrelse.
Ved sidste uges generalforsamling var der nemlig genvalg hele raden rundt, og navnene er således igen i år; Kristian Niebuhr, formand, Henning Stærmose, næstformand, og menige bestyrelsesmedlemmer Curt Hansen, Leif Carlsen og Gitte Niebuhr.

Årets venskabsbyrejse går til to byer

Forberedelserne til årets venskabsbyrejse i Gladsaxe Internationale Venskabsforening er lige nu i fuld gang. Og i år går turen til hele to venskabsbyer:
"Det bliver helt anderledes, end vi plejer at gøre det. Men vi syntes det var ganske fikst, at vi først kunne tage til Berlin og Wilmersdorf. Og på hjemturen er det tanken, at vi skal besøge Neubrandenburg, som ligger nogenlunde midtvejs mellem Berlin og Østersøen. Det er en provinsby i det gamle Østtyskland og bærer præg deraf", fortæller formand for venskabsforeningen, Arne Hermann.