Tirsdag den 15. Marts 2005


Integration statusrapport

Integrationsindsatsen i Gladsaxe er for diffus. Det mener formanden for Gladsaxes integrationsråd, som efterlyser konkrete målsætninger på flygtninge- og indvandrerområdet.

Den kommunale integrationsindsats på skole- og socialområdet er beskrevet i en ny statusrapport.

(lyt til mere i nyhedsmagasinet)


Store investeringer på spildevandsområdet

Gladsaxe Kommune skal i løbet af de næste ti år investere i størrelsesordenen 200 millioner kroner på spildevandsområdet, og der skal derfor hyres en rådgiver, der kan hjælpe med udarbejdelsen af en handlings- og investeringsplan.

Sandsynligvis er det ensbetydende med firmaet Rambøll, der i forvejen har et godt kendskab til problemstillingerne på området.

Renoveringen og udbygningen af kloaknettet bliver den største udgiftspost på budgettet, men der skal også bruges penge på fjernelse af slam fra forurenede vandområder, biomanipulering af fiskebestanden og udplantning af vandplanter.

Miljøudvalget behandler sagen på torsdag.


Hold jer væk fra ældreidrætten

Initiativet ’Gang i ældre’, som ministerier og landsdækkende idrætsorganisationer står bag, kan sådan set godt holde sig væk fra Gladsaxe.

Her har man nemlig siden 60erne selv stået for noget lignende med at få ældre i gang på idrætsområdet, og det skal ikke ødelægges af nogen udefra kommende, mener socialudvalgets formand Erling Schrøder:

"Nej, det har ingen interesse her. Vi kan i år fejre 25. års jubilæum med uddeling af idrætsmærker indenfor ældreidrætten, som vi har haft kørende siden 1960erne, de seneste mange år lagt ind som fast punkt under socialforvaltningen. Det er ikke, fordi vi er bange for konkurrence udefra, men der er ingen grund til at risikere at ødelægge noget allerede velfungerende".


Kastede taburet i hovedet på betjent

Selv om han var blevet godt og grundigt gennemtæsket, så ville en snart 60-årig mand fra Bagsværd hverken modtage hjælp fra ambulancefolk eller politibetjente søndag aften.

Det var beboere i opgangen, der kl. 19.30 tilkaldte politi, da der var temmelig meget larm fra en slåskamp i mandens lejlighed.

Her var han alene tilbage, da politiet nåede frem og forsøgte at overtale ham til at tage med på skadestuen for at få behandlet skaderne.

Det nægtede han, men da betjentene ikke helt forstod budskabet, så kastede han en taburet i hovedet på en af dem.

Dermed gjorde han sig fortjent til en nat i detentionen og en sigtelse for vold mod tjenestemand i funktion.

Der er i særklasse tale om en gammel kending, som politiet har været i klammeri med, når sprutten og problemer med damer har taget overhånd, lyder fra politistationen i Gladsaxe.


Foredrag om helleristninger på onsdag

Der er stenaldergraffiti på programmet, når Gladsaxe Hovedbibliotek i morgen onsdag klokken 19.30 åbner dørene til foredraget "Helleristninger – nyeste fund og forskning."

Foredragsholderen er den internationale kapacitet på området, danske Gerhard Millstreu, som i løbet af de sidste 30 år har ledet helleristningsmuseet i svenske Tanum.

Han er desuden projektkoordinator for et EU-støttet projekt om helleristninger, som også Danmark er omfattet af.