Torsdag den 17. Marts 2005


Borgermøde om kommuneplan

Gladsaxe-borgerne har påsken med til at gøre deres indflydelse gældende overfor fremtidens Gladsaxe, i første omgang i form af en plan, kommuneplan 2005.

Den ligger til offentlig debat frem til og med tirsdag den 29. marts, hvor fristen for tilkendegivelser udløber. Herefter er det alene op til byrådet at sætte den kommunale dagsorden.

På kommunens hjemmeside har planen gennem nogle uger kunnet debatteres online, men antallet af seriøse indlægsholdere kan til dato tælles på mindre end en hånd.

Alligevel er der politisk optimisme at spore fra politisk hold frem mod det borgermøde, der, som kulmination på debatten, bliver holdt på Gladsaxe rådhus i aften. Også selvom dagen er en af de allermest arrangementstunge dage på hele året.

I hvert fald er den radikale Lis Smidsholm optimist i forhold til aftenens forløb:

"Planen og arbejdet omkring den er så sjovt og så vigtigt, så jeg håber da, at der kommer flere i aften end til de borgermøder, vi holdt i efteråret. Og så håber jeg, at det er dem, altså borgerne, der stiller spørgsmålene, og ikke os, der skal spørge, hvad de vil have".

Borgermødet på rådhuset om kommuneplanen begynder kl. 19.


Forslag om udvidet vinterferie til skoleråd

Nu skal skolerådet i Gladsaxe høres i spørgsmålet om at udvide vinterferieperioden til tre valgfri uger, sådan som de konservative har foreslået det.

Men formanden for børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Trine Græse, er ikke sikker på, at en udvidet ferieperiode vil løse problemet:

"Jeg tvivler på, at det vil ændre på noget. Hvis jeg var sikker på det, så ville jeg gå ind for forslaget. Men nu sender vi det til skolerådet, og så må skolebestyrelsesformændene, der sidder med der, forholde sig til det".


Langsom start for netmusik

Selvom det er muligt at downloade tusindvis af musikstykker helt lovligt via Gladsaxe-bibliotekerne, så lever cd’en stadig i bedste velgående. Og det vil den blive ved med et godt stykke tid fremover, mener teamchef Keld Kirk Thøgersen fra Gladsaxe hovedbibliotek:

"Cd’en var af mange spået en snarlig undergang, men vi har nu ikke mærket den konkurrence fra nettet, hvorfra der kan downloades massevis af tracks, altså stykker musik. Vi har 54.000 tracks liggende til fri afbenyttelse, men kun 2.000 har brugt den mulighed. Så indtil videre har vi egentlig kun kunnet konstatere en stigning i udlånet ag cd’ere".