Tirsdag den 29. Marts 2005


FIG: Regulering af tilskudspuljerne

Gladsaxes idrætsklubber er i øjeblikket inde i en positiv udvikling.
De lokale idrætsforeninger får flere medlemmer, både unge og ældre. Og derfor bør der også ske en tilsvarende regulering af tilskudspuljerne, mener idrættens fællesrepræsentation i
Gladsaxe, FIG:
"Vi skal være sikker på, at vi kan støtte foreningerne i deres økonomiske trængsler. Det er jo helt klart, at de er glade, når de får flere medlemmer, men det er ligeså klart, at den pose penge kommunen generøst stiller til rådighed for klubber, det er en fast kasse, så hvis vi får 10% flere medlemmer, jamen så er der også 10% flere til at dele den samme kasse. Så i det store hele så hjælper det ikke foreningerne ret meget andet at de jo selvfølgelig får nogle nye medlemmer at arbejde med og nogle nye udfordringer. Jeg synes, at når man sætter budgetrammerne, så er det ikke tilstrækkeligt, at man laver den der almindelige kommunale fremskrivning på en vis procent, som jo dels er styret af, hvad kommunalbestyrelsen vil men jo desværre også af, hvad den siddende regering beslutter sig for. Man er nødt til at kigge på, hvad der sker af udvikling, hvordan er stigningerne i medlemsantallet og i aktiviteter og i prisniveauer i samfundet i det hele taget, og så prøve på at lave noget det matcher det".

Kons: Undersøgelse af tunnelløsning

Igennem flere år er muligheden for en ny trafikforbindelse mellem Lyngby og Glostrup med standsningssteder i Gladsaxe blevet undersøgt, og de byplanmæssige- og trafikale
konsekvenser af henholdsvis en letbane og en metro blevet drøftet.
Nu mener det konservative folkeparti det er på tide med nærmere og mere konkrete
undersøgelser, bl.a. vil partiet gerne have belyst muligheden for en tunnelløsning gennem Gladsaxe mere detaljeret, og så skal borgerne også høres om projektet, sagde de
konservatives Henrik Sørensen, på byrådets seneste møde:
 
"Vores nabokommune Lyngby-Taarbæk de vil godt arrangere borgermøde, de vil endda have undersøgt muligheden for en boret tunnel. Fordi det planforslaget lægger op til er, at det skal køre ned gennem Lyngby i niveau under jernbanetunnellen og forbi de engelske huse. Man kan sige det at få tog i baghaven, det får en helt ny betydning. Så de har faktisk besluttet at anmode Cowi om an analyse af en boret tunnel i Lyngby. De vil i forbindelse med den letbaneudstilling som vil tage rundt til kommunerne afholde et borgermøde. Og vi synes faktisk fra konservativ side vi også fortjener, at vi politisk tager det her projekt op til særskilt drøftelse med kommunens borgere".
 
En letbane er klart den billigste løsning, mens den dyreste er en metro/højbane-løsning.
Jens Thind-Andersen, socialdemokraterne:
"Der er jo ikke truffet nogen beslutninger. Spørger man mig, så skal der ikke være nogen tvivl om, at jeg til enhver tid vil pege på en metro-højbaneløsning som værende langt det bedste. På trods af prisen, men det er jo ikke mig eller Gladsaxe, der skal betale. Jeg kan ikke rigtigt se for mig, at vi skal have en letbane kørende op gennem Buddinge på hovedgaden, det ville jeg da ikke bryde mig om. Men vi er også underlagt nogle andre planlæggere. Men jeg kan gå ind for, at man forsøger at løse det her samlet, fordi det kan ikke kun være her, man vil have et problem, jeg tror også Herlev og Glostrup vil føle et problem, så for mig at se, må vi prøve, de kommuner der skal være sammen om det her, på samme måde som man sammen med vejdirektoratet har været med til at drøfte, hvordan man skulle gennemføre en motorringvej, at man også her tager kontakt med de myndigheder, som skal stå for det her byggeri, og at vi kommuner sammen gør det", lød det altså fra socialdemokraternes Jens Thind-Andersen, næstformand for trafik- og teknikudvalget.

Hermann æresmedlem af huguenotsamfundet

Det hører absolut til sjældenhederne, at Det danske huguenotsamfund hædrer personer for deres indsats for huguenotsamfundet med et æresmedlemsskab. Det er faktisk kun sket et par gange i foreningens snart fyrreårige historie.
Ikke desto mindre er tidligere formand Arne Jacques Hermann fra Gladsaxe netop blevet
udnævnt til æresmedlem af Det danske huguenotsamfund, foreningen for efterkommere af de franske huguenotter:
Det er jo over 30 år siden denne forening blev stiftet. Det er ikke så tit man skifter formand, det er meget traditionelt, der har næsten kun været to formænd i de 30 år, og på et tidspunkt kom jeg ind i bestyrelsen som ungdomsrepræsentant og så gik min forgænger af da han var blevet over 80. Og så sagde jeg til mig selv, hvis jeg skal være formand her, så skal jeg i hvert fald ikke blive ved til jeg er 80 og jeg selv vælter omkuld af alderdom eller bliver væltet. Nej, sagde jeg, jeg går selv på et tidspunkt, og så er jeg altså gået nu her. Men jeg har været med i arbejdet over 25 år, næsten hele tiden. Og så var det altså min efterfølger i bestyrelsen var så venlig at gøre mig til æresmedlem "for en uvurderlig indsats". Jeg har også holdt masser af foredrag, skrevet artikler og fortalt om det her, som er ganske spændende, det er et stykke kulturhistorie".