Tirsdag den 1. November 2005


Røveri mod spillecafe

Spillecafeen på Gladsaxevej blev i går ved 11-tiden udsat for et groft røveri.
En cirka 16-årig dreng, eller ung mand, truede indehaveren med en pistol og tvang ham ned i kælderen, hvor røveren tapede hans arme og ben sammen.
Røveren truede sig endvidere til nøgler til kasseapparatet og spillemaskinerne, som han tømte for indhold, formentlig omkring 30.000 kroner.
Gerningsmanden beskrives som 180 cm høj, mørk, iklædt sort tøj og sorte sko.
Gladsaxe politi vil gerne i kontakt med vidner. Især en ung lyshåret kvinde, der i minutterne lige omkring røveriet sad og ventede på en bus lige overfor spillebutikken.
Desuden beder politiet folk være opmærksomme på et par tynde lyse engangshandsker, som røveren bar, og som kan være blevet smidt i nærheden.

Støjsvag asfalt på Bindeleddet formentlig i 2008

En af Gladsaxes mest støjplagede veje, Bindeleddet, bliver formentlig forsynet med støjsvag asfalt i 2008.
Store lastbiler og S-busser har i dag deres daglige rute på Bindeleddet. Og støjniveauet er enormt, det er så husene slår revner, lyder det fra beboerne, som tog sagen op på boligorganisationernes årlige møde med byrådet i går aftes:
"Vi er den sidste forbindelse mellem Aldershvilevej og Ringvejen. Alle de andre veje er blevet lukket, det er noget, byrådet har besluttet i løbet af årene. Samtidig har man haft et projekt, hvor man lavede boligveje med 40 km/t.-begrænsning på alle boligveje i Gladsaxe – undtagen Bindeleddet. Så var der en masse erhvervskørsel til NOVO, og der besluttede NOVO, at folk skulle komme ad Ringvejen og køre op ad Bindeleddet. Alle de her store lastbiler, de starter kl. 5 om morgenen. Bus 400S er heller ikke støjfri. Den kører hvert 10. minut i myldretiden begge veje. Samtidig har vi jo afgivet et stykke af vores friareal for at få lavet cykelstier. Så husene er kommet tættere på vejen. Og jeg bor i en af de yderste lejligheder i gavlen i den første blok, og alle mine rum sprækker, murene sprækker og hver gang bus 400S kører forbi, så kildrer det i mine fødder, fordi gulvet sitrer", lyder der fra Jytte Jensen fra afdeling Bindeleddet i Bagsværd.

To 20-årige tiltalt for flere voldelige overfald

Retten i Gladsaxe afsiger i dag dom i en sag, hvor to 20-årige er tiltalt for adskillige voldelige overfald på andre unge.
Ifølge anklageskriftet skulle de to tiltalte en nat i august, først have standset en knallert med to drenge ved at hive fat i føreren af knallerten så de begge faldt af og derefter tildelt dem flere spark og slag. Få minutter efter denne episode skulle de have standset en anden knallert med en dreng og en pige, og her skulle drengen være blevet skubbet til og efterfølgende fået et slag. Umiddelbart herefter skulle de to 20-årige have skubbet til en cyklist. Og til sidst var de kommet i klammeri med en gruppe, og her skulle de have skubbet, sparket og slået til to drenge. Yder mere er de tiltalt for ved anholdelsen at være i besiddelse af et baseball bat.
De to 20-årige erkendte sig kun skyldig i et af forholdene og deres forklaringer om hændelses forløbet lå temmelig langt fra anklageskriftet.
Dommen bliver som før omtalt afsagt i dag.

Gladsaxe teater 14 dage forsinket med HCA

Gladsaxe Teaters store satsning i år, Mit eventyr, bliver forsinket 14 dage, angiveligt pga. af sikkerhedsmæssige og tekniske problemer.
Musicalen over H.C. Andersens liv er teatrets eneste forestilling i sæsonen, men helt ny teaterteknologi, der for første gang tages i brug her i landet, driller tilsyneladende mere end beregnet.
I en pressemeddelelse siger teaterchef Flemming Enevold: "Vi er naturligvis frygteligt kede af, at vi må flytte premieren, men det er det eneste ansvarlige at gøre, både overfor de medvirkende på scenen og for publikum i salen".
Ny premieredato er lørdag den 19. november.

Filialbiblioteker lukker

Filialbibliotekerne i Gladsaxe lukker lidt på skift et par dage her i november. Årsag: Der skal installeres selvbetjeningsautomater, sådan som det gennem nogle måneder har været kendt på hovedbiblioteket.
Værebro bibliotek har lukket i dag med. Høje Gladsaxe bibliotek lukker ligeledes i dag og i morgen. Mørkhøj følger efter torsdag og fredag, og på næste tirsdag er det så Bagsværd biblioteks tur.
Lånere med bøger eller andet materiale med afleveringsdato på nogle af lukkedagene får en uges respit uden efterfølgende gebyr.