Fredag den 4. November 2005


House of Prince blev frifundet

House of Prince har nu rettens ord for at de ikke har handlet ulovligt i sagen om skjult tobaksreklame. Sidste år havde Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen ellers anmeldt virksomheden til politiet da nogle af deres aktiviteter efter hans vurdering var reklame. Men det er altså ikke tilfældet mener Retten i Gladsaxe.
Direktør Claus Bagger fra Skandinavisk Tobakskompagni: "Hvis vi starter med hjemmesiden, så har vi vist vores mærker i en meget klinisk form med en teknisk beskrivelse, simpelt hen fordi de mennesker som går ind på vores hjemmeside, det kan være job ansøgere, det kan være journalister, det kan være politikere og det kan være andre, skal kunne se hvad det er for nogle produkter vi står for. Og det er i hvert fald ikke afsætningsfremmende og det er heller ikke reklame. Når vi taler om de her blå Kings pakker, hvor vi satte nogle andre navne på i en periode, så er der tale om et design, en opdatering af et design, for at gøre det lidt mere spændende, for at gøre det mere moderne. Og der er heller ikke tale om at det er reklame. Pakken den er vores, om jeg så må sige. Så om den hedder Kings eller Peter det kommer vist ud på et".
Om selve frifindelsen forsætter Claus Bagger: "Hvis jeg skal sige noget generelt om det, så vil jeg sige, at vi er da selvfølgelig tilfreds med at retten nu har givet os medhold i, at vi har holdt os indenfor lovens rammer. Det er jo sådan set det vi har sagt hele tiden. Og vi kan selvfølgelig kun være glade for den afgørelse der nu ligger. Vi notere os jo, at der står i andre medier at Forbrugerombudsmanden mener sagen bør ankes og det er jo hans ret. Så det må vi jo så bare afvente om anklagemyndigheden også syndes. Men vi syndes egentlig at Retten i Gladsaxes afgørelse var ret klar".

Hackere i Bagsværd

En privat fondsvirksomhed i Bagsværd, der blandt andet laver undersøgelser indenfor det sociale område, er blevet udsat for et hackerangreb, så virksomhedens edb-anlæg er brudt sammen.
Der er formentlig tale om hackere fra Polen, men årsagen til, at det lige er gået ud over fonden i Bagsværd, går over i det mere mystiske – også for bedrageriafdelingens chef, Henning Nielsen, Gladsaxe politi:
"Nogle af sporene fører os til Polen, men om det lige er der, gerningsmanden eller –mændene befinder sig, ved vi ikke endnu. Vi har samlet materialet og sendt det videre til rigspolitiets it-eksperter. Men vi ved så meget, at de har kunnet afkode et af firmaets passwords, som i øvrigt bestod af et typisk dansk navn. Så derfor; brug særlige navne eller specielle talkombinationer til kodeord".

Aldersintegrerede værksteder på Gladsaxe skole

På Gladsaxe skole skal der samarbejdes på tværs af alder og klassetrin de kommende uger.
Som noget nyt får indskolingseleverne undervisning sammen på særlige aldersintegrerede værksteder:
"Vi blander alle børnene i indskolingen. Alle børn fra 0.-3.klasse er blandede og delt op i 4 værksteder. Et natur/teknik værksted, billedkunstværksted, danskværksted og matematikværksted. Der kan være ca. 40 børn i et værksted, men langt de fleste steder har vi delt dem op i 2 x 20 børn. Børnene skal arbejde sammen om de projekter, der foregår i værkstederne. Vi vil gerne vil have, børnene udnytter det, at de store kan hjælpe de små. Og de små kan finde ud af, at de store nok ikke er så farlige. Samtidig arbejder vi meget med læringsstile, de mange intelligenser, som vi prøver at tilgodese ved at lave forskellige typer værksteder, forskellige typer opgaver. Og de voksnes ressourcer bliver udnyttet på en bedre måde. Alle vores pædagoger fra vores SFO deltager også. Nogle kan jo noget, og andre noget andet, og det kan vi så slå sammen. På den måde styrker vi jo det voksne samarbejde også", fortæller Jytte Bengtsson fra Gladsaxe skole.
Indskolingseleverne er i de aldersintegrerede værksteder seks onsdage her i efteråret og seks onsdage i januar/februar.

Rekordlavt medlemstal i børnefilmklub

Gladsaxe Børnefilmklub, et tilbud for skoleelever til og med 7. klasse, er i år nede på det
laveste antal medlemmer nogensinde:
"Vi har omkring 400 medlemmer i år, hvor vi sidste år havde 444 medlemmer. Og sidste år var bundrekord mht. medlemmer. Og i år er vi desværre endnu længere nede. Det kan være mange ting, der gør det. Jeg tror der er mage tilbud til vores børn i kommunen i dag. Og så er der også en tendens til, at børn og unge ser premierefilm. De ser film, når de er helt nye og ikke når de er et år", siger fra Find Panton, formand for Gladsaxe Børnefilmklub, som i weekenden viser to film i Gladsaxe Bio. "Tigerbrødre" for de mindste, og for 4. – 7.klasserne "Fakiren fra Bilbao".

I dag er skolernes musikdag

I dag er det skolernes musikdag, og det betyder at 500 3. og 4. klasses-elever fra hele kommunens skoler samles i festsalen på Høje Gladsaxe Skole for at synge børnesange. "Når man er så mange sammen og man laver det samme og man har øvet sig på det, så får man det rigtig store sus", siger souschef Asbjørn Kajding fra Gladsaxe Musik- og billedskole, der er arrangør af begivenheden, som går i gang kl 9.