Tirsdag den 8. November 2005


Dom over formodet morder

I dag falder der ved Østre Landsret dom mod en 48-årig mand, der er sigtet for i november sidste år at have skudt og dræbt en 33-årig mand udenfor en jugoslavisk klub på Brudelysvej i Bagsværd.
Drabet skete efter et opgør under en familiefest, hvor den 48-årige blev bortvist, fordi han generede en kvindelig gæst.
Et par timer senere vendte han ifølge vidner tilbage til festen, trak en revolver og skød den
33-årige i hovedet, hvorefter han flygtede sammen med sine to sønner i en BMW.

V: Gladsaxe kommune har ikke styr på kontanthjælpsmodtagerne

Beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at mindre end halvdelen af de ledige kontanthjælpsmodtagere, der ikke har andre problemer end ledighed, står til rådighed for arbejdsmarkedet. Loven siger ellers at de mennesker, der kan arbejde, skal tilmeldes Arbejdsformidlingen, men det er ifølge Dansk Arbejdsgiverforening altså ikke tilfældet. Tallene ryster Venstres byrådsmedlem Lone Yalcinkaya, der kalder det "hul i hovedet", at kommunerne – heriblandt Gladsaxe kommune – ikke har styr på registreringen af kontanthjælpsmodtagerne. Hun efterlyser informationer om 600 kontanthjælpsmodtagere i kommunen, som tilsyneladende ikke er registrerede nogle steder, men stadig får kontanthjælp. Den socialdemokratiske socialudvalgsformand, Erling Schrøder, afviser, at der skulle være et problem i Gladsaxe kommune, og i forbindelse med de 600 forsvunde kontanthjælpsmodtagere siger han: " Der er jo ikke nogen der forsvinder i vores system. Der må være en forklaring på det, men den har jeg ikke umiddelbart. Og tallet 600 kan jeg ikke nikke genkendende til".

Fodboldklub undermineret

10-1 til mosegrisene over HGIs fodboldafdeling.
Fodboldspillerne i Høje Gladsaxe Idrætsforening har tabt kampen mod mosegrisene, der i dag har undermineret banerne i en sådan grad, at de er livsfarlige at spille bold på.
Klubben rummer godt og vel 250 medlemmer, primært børn og unge fra Høje Gladsaxe-bebyggelsen og har træningsfaciliteter på det grønne areal bag højhusene ned mod Utterslev Mose.
Men seks syvmandsbaner er i dag blevet til én. Resten er simpelthen for farlige at færdes på.
Et af de 15 syvmandshold har allerede trukket sig pga. forholdene, og fodboldformand Janne Skoubo frygter for fodboldafdelingen fremtid.
Gladsaxe kommune har forsøgt sig med gift overfor de små jordrotter, men har måttet give fortabt.
En løsning kunne være at lægge kunstgræs ud. En dyr løsning, men med begrænset attraktion overfor mosegrise.

Røveri mod 86-årig?

Gladsaxe politi søger vidner til et muligt røveri mod en 86-årig kvinde søndag omkring kl. 17.25 ved Mørkhøjvej 136.
Kvinden blev indbragt til skadestuen kort efter med en del småskrammer. Her fortalte hun politiet, at hun mente sig udsat for røveri. En sort stoftaske var blevet revet fra hende, så hun var faldet.
Det mener den 86-årige i hvert fald at kunne huske.
Så har nogen set hændelsen, bedes de kontakte politiet på 3969 1448.

Ingen svær skat på kommunen

Har man spørgsmål til skatten kan man måske ikke længere regne med at få et svar på kommunen. For en uge siden fusionerede Told & Skat og de kommunale skatteforvaltninger nemlig til én stor landsdækkende skattemyndighed, og den fusion betyder blandt andet, at det kun er de mest almindelige spørgsmål, man kan få hjælp til på kommunen. Har man brug for mere hjælp skal man rette henvendelse hos et af landets 30 nye skattecentre – for Gladsaxes vedkommende er det Skattecentret i Nærum.