Torsdag den 10. November 2005


Borgere gik fakkeltog mod lokalplanforslag

Det er meget sjældent der er fyldt helt op på tilhørerpladserne, når Gladsaxe byråd holder
møde på rådhuset, men det var ikke desto mindre tilfældet i går aftes.
Langt de fleste var kommet for at protestere mod lokalplanforslaget for hjørnet af Søborg
Hovedgade og Selma Lagerløfs Allé og det planlagte butiks- og boligbyggeri, især fordi de er bekymrede for de trafikale konsekvenser.
 
I Søborg Hjerte er der samlet næsten 1200 underskrifter ind mod lokalplanforslaget, og man har holdt et borgermøde. Og aktionen kulminerede så i går aftes med et fakkeltog fra Borgernes Hus til rådhuset:
"Jeg tror vi er omkring halvanden hundrede og vi har en hel masse fakler og bannere med, dels fra Søborg Hjerte Gruppen og med slogans og forskellige ting, så jeg tror vi har gjort meget opmærksom på os selv i hvert fald", lød det her fra Allan Harder Carlsen fra Søborg Hjerte Gruppen.
Herefter rykkede de utilfredse borgere så ind i byrådssalen, som de havde dekoreret med skilte og bannere med tekster som "stop trafikforøgelsen i Søborg Hjerte" og "mere grønt, mindre bilos". Og borgerne havde så mange spørgsmål til politikerne, at spørgetiden simpelthen måtte udvides.
 
Lokalplanforslaget for hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle bliver først
behandlet på et senere byrådsmøde. I høringsperioden som netop er afsluttet er der kommet i alt 31 tilkendegivelser, langt de fleste imod forslaget, dog er Gadeforeningen Søborg Hjerte, som repræsenterer de handlende, positiv overfor et nyt butiks- og boligbyggeri, som foreningen mener, vil styrke forretningslivet i området.

Mosegrise kan bekæmpes

Hvad der ikke er lykkedes for Gladsaxe kommune, bliver hos naboerne i Herlev fuldført med stor succes.
Det handler om mosegrise, og om en fodboldboldklub ved Høje Gladsaxe, der er på nippet til at dreje nøglen rundt.
Årsagen er mosegrise, der har undermineret banerne, så de i dag er for farlige at spille på.
Gladsaxe kommune, der ejer arealet med banerne, har opgivet kampen mod mosegrisene og henviser i stedet Høje Gladsaxe-spillerne til en anden nærtliggende fodboldklub.
Men det kan faktisk lade sig gøre at få gjort kål på mosegrisene, endda for et beskedent beløb, viser erfaringer fra Herlev kommune.
 
Her har man en såkaldt træbank med alle de gamle danske træer og buske placeret lige midt i et af mosegrisenes højsæder, nemlig Smør- og fedtmosen.
Alligevel er det ved en gang årlig bekæmpelse lykkedes at redde træbanken og stort set holde det 40.000 m2 store område fri for mosegrise, fortæller skov- og landskabsingeniør Børge Larsen, Herlev kommune.
Børge Larsen fortæller videre, at omkostningerne til mosegrisebekæmpelsen ligger på omkring 10.000 kroner om året. Og det vel at mærke for et areal, der er mere end dobbelt så stort, som de underminerede baner ved Høje Gladsaxe.
 
Det bør derfor være muligt for Gladsaxe kommune at finde beløbet, og dermed redde livet for den lokale Høje Gladsaxe fodboldklub. Det mener både klub og en af beboerformændene i bebyggelsen, John Brown Brabant Althoff-Andersen:
"Det er helt håbløst, det her. Der må være nogle embedsmænd, der har afgjort, det her. Det har i hvert fald ikke været forelagt politisk nogle af de steder, hvor jeg sidder med. Det vil jo smadre klublivet fuldstændigt, hvis de skal til at transportere sig andre steder hen uden klubfaciliteter. Pengene skal findes, hvis ikke hos kommunen, så må vi se andre steder hen".

Dansk Flygtningehjælp mangler indsamlere

Der har været mange katastrofer rundt om i verden på det seneste, og det mener Dansk Flygtningehjælp er grunden til at man mangler frivillige indsamlere til organisationens landsdækkende indsamling på søndag, der har fokus på den humanitære katastrofe i Afrika i Sudans Darfur-provins. Men i Gladsaxe har den lokale koordinator Birgit Mtiliga kunne registrere stor interesse for at hjælpe. Der er faktisk allerede flere tilmeldte indsamlere nu, end året før. "Jeg er allerede oppe på 161 indsamlere, og sidste år havde jeg kun 100 i Gladsaxe. Det har været nemt at få folk til at hjælpe. Det virker som om de kan se at der er brug for det". Hun tilføjer dog at hun stadig godt kan bruge 25 indsamlere i både Mørkhøj og Høje Gladsaxe. Skulle nogen have lyst til at melde sig som indsamler kan man nå det endnu på telefon 88 16 16 88 eller på www.flygtning.dk. Tilmeldingsfristen udløber nemlig først på søndag.

Tilstod tre indbrud på Rådhuset

En yngre psykisk syg mand modtog i går ved Retten i Gladsaxe en dom til ambulant psykiatrisk behandling.
Manden der erkendte sig skyldig, var tre gange på en uge i oktober sidste år brudt ind på Gladsaxe Rådhus om natten. Manden der var kommet ind på Rådhuset ved at knuse en rude og derefter stige ind, var første gang forsvundet med en fladskærm, anden gang med en computer og sidste gang med et trådløst tastatur og en mus. Hver gang var Rådhusets alarm blevet udløst, og de to første gange var det lykkes manden at komme uset væk. Først tredje gang var indbrudstyven blevet set af en vagtmand, der havde sat efter ham helt hjem til bopælen. Vagtmanden tilkaldt der politiet, som på adressen havde fundet de øvrige tyvekoster fra Rådhuset.