Fredag den 11. November 2005


Manglende interesse for kommunalvalg

Kommunalvalget på tirsdag interesserer tilsyneladende Gladsaxe-borgerne ganske lidt.
I hvert fald tyder det ualmindeligt ringe antal brevstemmer på nuværende tidspunkt i den retning.
Fristen for at brevstemme på rådhuset udløber i morgen lørdag, men torsdag morgen var der afgivet 350 stemmer på rådhuset imod 850 på samme tidspunkt ved folketingsvalget i februar.
 
Fornemmelsen for den ringere interesse slår også igennem på andre fronter, siger ekspeditionssekretær Leif Petersen fra folkeregistret på Gladsaxe rådhus: "Der har eksempelvis ikke været så mange henvendelser generelt til valget og omkring afstemninger i hjemmet, som der plejer".
 
Den formentlig ringere interesse for kommunalvalget giver ikke Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst sved på panden. For selvom hun helst så, at alle benyttede sig af deres demokratiske ret ved stemmeurnerne, så kan den manglende interesse i virkeligheden godt dække over positive problemstillinger: "Det går jo faktisk rigtig godt her i kommunen. Der er ikke de store problemer, og kommer der nogen, så bliver de hurtigt løst. Vi har også meget brede budgetforlig og generel bred politisk enighed om vejen frem. Så der er ikke de helt store slagsmål at tage".

Halvtomme servicebusser

De to nye servicebusser som blev indført for to en halv måned siden i kommunen, kører rundt med mange ledige pladser. Det viser tal fra busselskabet, HUR, hvor man se at der på en uge kun har været henholdsvis 380 og 447 personer med de to busser. Busserne kom ellers til verden efter et stort ønske hos blandt andet ældrerådet, som efterlyste busser, hvor chaufføren ikke stressede og hvor der var plads til kørestole og gangstativer. Men selvom passagertallet er lavt er der trods alt tale om en fremgang og det hæfter formanden for ældrerådet, Knud Ole Jensen, sig ved: "Jeg er helt overbevist om at det bliver en succes, så snart vores borgere lærer busserne at kende. Selvom der har været lidt reklame om busserne har det åbenbart ikke været nok, for at trænge ind i folks bevidsthed". Og det er man enig i på kommunen hvor man i øjeblikket arbejder på en opmærksomhedskampagne for de to nye servicebusser. Souschef i pleje- og omsorgsafdelingen i Gladsaxe kommune, Anne Skjoldan: "I de næste uger vil de andre normale busser kører med en lille pjece, der fortæller om servicebusserne, og vi vil lave andre små reklamefremstød. Der er i øjeblikket også tale om en stigning i passagertallet, og i takt med at det sker, er der også flere der vil høre om det. Men erfaringerne fra andre kommuner viser at det tager ca. et år at køre sådan nogle busser ind, og det forventer vi også vil være tilfældet i Gladsaxe kommune."

12 års fængsel og udvisning for drab

Østre Landsret idømte i går den 48-årige mand, der i november sidste år skød og dræbte en 33-årig mand udenfor en jugoslavisk klub på Brudelysvej i Bagsværd, 12 års fængsel og udvisning fra Danmark for bestandig.
Drabet skete efter et opgør under en familiefest, hvor den 48-årige med serbisk baggrund blev bortvist, fordi han generede en kvindelig gæst.
Et par timer senere vendte han sammen med to sønner tilbage til festen, trak en revolver og skød den 33-årige i hovedet, hvorefter han flygtede sammen med sønnerne i en bil.
Den 48-årige serber forklarede i retten, at han godt nok huskede at have været til festen. Men ikke at han var blevet bortvist og slet ikke, at han var vendt tilbage og havde dræbt den 33-årige.

Bed betjent

Der skulle et ordentligt bid i en betjents arm til, førend en 61-årig kvinde i går nat fik lov til at overnatte på Gladsaxe politistation.
Kvinden, der er hjemmehørende i Skovlunde, møder ofte højtråbende op på politistationen for at klage over verdens uretfærdigheder.
Onsdag aften forlangte den psykisk ustabile så natligt logi, hvilket de vagthavende betjente nægtede kvinden. I stedet forsøgte de at gelejde den 61-årige ud af stationen. Men undervejs fik kvinden sat et dybt og grundigt bid i en betjents arm – og så var der ellers ingen problemer med at finde en celle for natten til den arrige kvinde.
Hun vil nu blive tiltalt efter straffelovens §119 om vold mod embedsmand i funktion.

Nyt navn som borgmester

Nu skal afstemninger på internettet tages med mere end et gran salt. Faktisk skal de nok ikke tages for mere end det sjov, det fleste af dem, er ment som.
På denne radiostations hjemmeside har det den seneste gode uges tid været muligt at stemme på, hvem Gladsaxes næste borgmester bliver.
Valgmulighederne har været; Karin Søjberg Holst, Bjarne Rasmussen eller en helt tredje.
6% mener, at Venstres Bjarne Rasmussen bliver borgmester, 34%, at Karin Søjberg Holst også sidder i stolen de næste fire år, mens hele 60% forestiller sig en helt tredje mulighed.
Frem til onsdag havde 1.021 personer set muligheden for at stemme – de 121 havde gjort alvor af spøgen og altså placeret et helt nyt navn på posten.
 
Er man stadig i tvivl om, hvor krydset skal sættes på tirsdag, så er der her på radioen i weekenden rig lejlighed til at stifte bekendtskab med de opstillede partiers politik.
Vi sender nemlig i døgndrift fra kl. 20 i aften og frem til mandag morgen samtlige præsentationsprogrammer, alle debatudsendelserne samt en stribe portrætter af både byråds- og regionsrådskandidaterne.
 
Det nøjagtige program kan ses på vores hjemmeside radiogladsaxe.dk eller i denne uges udgave af Bagsværd/Søborg Bladet.