Mandag den 14. November 2005


Konservative kræver redegørelse

Lokalplanforslaget for hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle er måske i strid
med kommuneplanen.
Det konservative folkeparti kræver nu en redegørelse fra Gladsaxes borgmester efter dette
indlæg fra en borger på byrådets møde i sidste uge:
"De her famøse 25 meter man har givet tilladelse til i kommuneplanforslaget, de går kun fra Søborg Hovedgade og 25 meter ind. Men i den endelige kommuneplan skriver man, lige pludselige Søborg Hovedgade/Selma Lagerløfs Alle. Da vi i sin tid fik kommuneplanforslaget stod der ikke noget om Selma Lagerløfs Alle. Det ser vi lige pludselig i kommuneplanen og siden hen i lokalplanforslaget. Det kan jeg slet ikke forstå. Giver det ikke anledning til bekymring, at der ikke er overensstemmelse mellem kommuneplanforslaget og den endelige kommuneplan og lokalplanforslaget?"
Borgmester Karin Søjberg Holst, socialdemokraterne, svarede: "Det lokalplanforslag vi her har sendt ud, det er i overensstemmelse med den kommuneplan, vi har vedtaget med et meget bredt flertal i juni måned"
Den konservative byrådsgruppe har efter byrådets møde i onsdags gennemgået dels byrådets dagsordener og dels den trykte udgave af kommuneplanen, og konstateret, at der er en uoverensstemmelse.
I byrådets dagsordener står, at der er tilladt en husdybde på 25 meter for Søborg Hovedgade, mens der i den trykte udgave af kommuneplanen står Søborg Hovedgade/Selma Lagerløfs Alle:
"Og hvis det er rigtigt, så er der altså sket en redaktionel tilføjelse fra vi er gået fra rådhuset og har truffet vores beslutning ud fra det, der står i dagsordenen, og indtil man har udsendt den trykte udgave. Og det kan jo ikke være rigtigt. Og det er det, vi beder om at få en redegørelse for, om vi læser rigtigt eller vi begår en fejl. Borgmesteren har ansvaret for, at vi kan stole på de beslutninger der træffes i byrådet. Og det er derfor vi har bedt om at få en redegørelse nu. Fordi det er jo alvorligt, hvis der er sket en manipulation undervejs. Det har jo den betydning, at de 25 meter så alene gælder for Søborg Hovedgade, hvis det er det, der er besluttet. Det man siger i øjeblikket er, at man også kan bygge 25 meter ud fra Selma Lagerløfs Alle. Og det er jo klart et meget mere omfattende byggeri", siger Lars Abel fra det konservative folkeparti.

Søborg skole ramt af indbrud

Fem gange i sidste uge blev der begået indbrud på Søborg skole. Tyvene er dog endnu ikke sluppet af sted med værdigenstande.
Senest, natten til i fredags, blev der ellers gået grundigt til værks med en vinkelsliber overfor skolens pengeskab.
Men både den nat, og de fire andre gange, er politiet nået frem så betids, at tyvene ikke er nået ind til reelle værdier. Men desværre ikke i så god tid, at det er lykkedes at få fat på tyvene.

Ny forening for førtidspensionister

Gladsaxe kommune mangler en forening for førtidspensionister. Det mener John Rene Pedersen, der selv er førtidspensionist, og i øjeblikket leder efter frivillige til at få den nye forening på benene:
"Grundtanken er at man gennem samvær og aktiviteter får et liv med mere indhold, og på den måde bliver mindre fokuseret på sin sygdom, sit handicap eller lignende, og kan begynde at fokusere på sig selv som person og på de mange ressourcer man har". Der er ca. 3000 førtidspensionister i Gladsaxe kommune.

Bedrager små butikker

En ca. 30-35-årig mand fortsætter med på bedragerisk vis at udnytte flere næringsdrivendes godtroenhed og venlighed.
Indenfor et par uger har manden besøgt forskellige forretninger i området, spurgt, om han lige kunne låne et beløb, som oftest nogle hundrede kroner, penge, som så aldrig er blevet returneret.
I sidste uge gik det ud over skomageren på Søborg Hovedgade, Søren Træsko.
Her præsenterede bedrageren sig som værende fra pizzeriaet lige overfor. Der ventede en fragtmand på 470 kroner som betaling for en sending pizzaæsker. Dem ville bedrageren gerne låne til lidt senere på dagen. Det fik han lov til og er ikke siden set – og arbejder i øvrigt overhovedet heller ikke på pizzeriaet.
Bedrageren, som altså især de små butikker skal tage sig i agt for, beskrives som 175-180 cm høj, mørkt hår, slank og dansktalende med accent.