Torsdag den 17. November 2005


Ø: Nyt sundheds- og forebyggelsesudvalg

Den sidste stemmeseddel var knapt puttet i urnen, førend spillet omkring de mange poster i udvalg og bestyrelser mv. gik i gang.
Enhedslisten befinder sig som eneste parti udenfor de to dannede forbund omkring konstitueringen.
Det afholder dog ikke partiet fra at have holdninger til, hvilke udvalg, det fremtidige Gladsaxe bør indeholde og ej heller til, hvem der bør sidde i samme udvalg.
Enhedslisten foreslår etableret et nyt sundheds- og forebyggelsesudvalg, som partiet selv naturligvis gerne vil sidde med i. Enhedslisten er faktisk parat til at skæve til begge sider i salen for at få det antal pladser, som tredoblingen af mandattallet berettiger til, siger Søren Søndergaard.

Nyt byrådsmedlem forklarer overraskelsesvalg

En af de helt store overraskelser ved kommunalvalget i går, der fik selv garvede iagttagere til at tjekke tallene én gang til, var at den Radikale førstegangsopstiller, den 38-årige Cheri-Mae Marlena Williamson, slog partiets spidskandidat, Lis Smidsholm, af pinden, med næsten dobbelt så mange personlige stemmer. I går gæstede hun det politiske magasin Dagsordenen, og gav her følgende forklaring på hendes overraskende succes blandt vælgerne: "Jeg tror det har noget at gøre med at jeg er et forholdsvist ubeskrevet blad, og at det har givet anledning til en masse spørgsmål til min politik og min person fra vælgerne. Samtidig har lokalmedierne også været gode til at sætte fokus på de nye kandidater".

Slut med Liste Levebrød

Med kun 55 stemmer til Liste Levebrød har stifteren af partiet, Jan Petersen, valgt at stoppe al politisk virke i Gladsaxe.
"Vi havde ingen forventninger om at komme ind, men sølle 55 stemmer og mindre end antallet af blanke stemmer, er ganske enkelt utilfredsstillende og ikke ulejligheden værd", skriver Jan Petersen i en pressemeddelelse.
Af den fremgår det også, at det er muligt, at andre kandidater fra listen forsøger sig i fremtiden.

Alderen trykker på Gladsaxe Teater

Gladsaxe Teater kan i år fejre 40 års jubilæum. Men alderen trykker.
Faciliteterne på Buddinge Hovedgade er ikke tidssvarende, og Gladsaxe Teater kan derfor ikke længere konkurrere med de store københavnske teatre, erkender teaterchef Flemming Enevold som, især set i lyset af den nye ordning for de storkøbenhavnske teatre, er bekymret for stedets fremtid. "Jeg tror at Gladsaxe Teater-ånden har en kæmpe fremtid for sig. Men om det bliver her eller et andet sted ved jeg ikke, fordi problemet er, at vi er blevet konkurreret ud de sidste 4 – 5 år. Der er jo steder i København der laver det samme som vi gør, men de har bare bedre og større faciliteter, og det er jo en vanskelig situation. Jeg kan godt være bekymret for, hvad der sker, når den nye ordning kommer. Om teatret her er et af dem, man vil beholde. Eller om det skal slås sammen med et andet teater. Gladsaxe Teater-ånden vil bestå, men om det bliver her eller på et andet teater eller i en anden bygning ved jeg ikke. Den her bygning er nu brugt i 40 år, og teatersalen er der intet gjort ved. Vi kan ikke konkurrere med de andre store teatre, for vi har ikke de faciliteter. Det har der ikke været politisk eller økonomisk mulighed for at give teatret. Hvis man virkelig vil satse på Gladsaxe Teater, så tror jeg man er nødt til enten at tænke helt om og give det en helt ny profil. Eller også give det nogle faciliteter, der er tidssvarende", siger Flemming Enevold. Gladsaxe Teater har i weekenden premiere på sin største satsning hidtil, musicalen "Mit eventyr" om H.C. Andersen.

Psykisk syg satte ild til sin vasketøjskurv

En 64-årig sindslidende mand blev ved retten i Gladsaxe i går dømt til psykiatrisk behandling for ildspåsættelse.
Manden der erkendte sig skyldig, var tiltalt for en tidlig morgen i august at have sat ild til vasketøjskurven på sit værelse på Plejehjemmet Ringbo, så der var sket skader på bl.a. linoleumsgulvet og væggene. Den 64-årige som har et ketogan- og til dels hashmisbrug, forklarede til retten at han den pågældende dag havde været meget vred, fordi den mand der ofte solgte ham ketoganer havde nægtet at sælge ham nogen. I et anfald af abstinenser havde han derfor taget sin lighter og sat ild til tøjet i kurven. Tiltalte pointerede, at han havde sikret sig at der ingen mennesker var i nærheden, da det absolut ikke havde været hans hensigt at der skulle komme nogen til skade. Og da det efterfølgende var gået op for ham hvor dumt gjort det var, havde han da også prøvet at slukke ilden, hvilket mislykkedes.
Forsvaret og anklagemyndigheden var enige i at en psykiatrisk behandlingsdom ville være det rigtige for den 64-årige, der tidligere er dømt for at have sat ild til en kirke, og som da også modtog dommen med et smil.