Mandag den 21. November 2005


Borgerligt Bagsværd, rødt Høje Gladsaxe

Venstre og konservative står stadig stærkest i Bagsværd, mens to tredjedele af vælgerne i
Høje Gladsaxe stemmer socialdemokratisk.
Det radikale venstre er gået markant frem i Værebro, mens enhedslisten bare er gået frem alle steder.
I Høje Gladsaxe fik socialdemokraterne 65,3 procent af stemmerne, svarende til 1266 stemmer. De 721 sat personligt ud for John Althoff-Andersen, der er beboerformand i Høje Gladsaxe. Valgets topscorer, Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Karin Søjberg Holst,
havde det bedste valg i Mørkhøj, hvor hun fik næsten 700 stemmer.
Næsten en femtedel af vælgerne i Bagsværd satte kryds ved venstre. Det var også her venstres gruppeformand Bjarne Rasmussen fik flest personlige stemmer.
Enhedslisten gik markant frem alle steder. Stemmeslugeren Søren Søndergaard fik flest stemmer i Marielyst-kredsen, det eneste sted han ikke var topscorer for enhedslisten var i Vadgård-distrikt, hvor nummer 1 på listen Emilce Nielsen fik klart flest stemmer.
Dansk folkeparti står i øjeblikket stærkest i Mørkhøj med 12,2 procent af stemmerne, til sammenligning fik partiet totalt set 8,6 procent ved valget.
Det radikale venstre fik det bedste valg i Stengård, hvor næsten 10 procent af vælgerne stemte radikalt. Men størst fremgang fik de radikale i Værebro, hvor partiet næsten har
fordoblet sin stemmeprocent i forhold til sidste valg, og det skyldes formentlig, at de radikales fremtrædende byrådsmedlem gennem mange år, Lis Smidsholm i dag er bosiddende i
Værebro.
Det konservative folkeparti har flest vælgere i Bagsværd og fik godt 13 procent af stemmerne, og det var også her spidskandidaten Lars Abel fik klart flest stemmer.
SF´s bedste valgresultat var i Stengård distrikt, hvor partiet fik godt 10 procent af stemmerne, det var også her nummer et på partilisten Susanne Palsig klarede sig bedst.
To partier fik som bekendt ikke nok stemmer til at blive valgt ind i byrådet. Kristendemokraterne opnåede i alt 0,7 af stemmerne, flest i Marielyst distrikt, og det nye parti Liste Levebrød, der fik 0,2 af stemmerne, flest i Mørkhøj.
Hvad angår stemmeprocenten, så var den højest i Marielyst distrikt, 73,2 og dermed ligger Marielyst et godt stykke over den gennemsnitlige stemmeprocent på 66,3.
I den anden ende af skalaen ligger Værebro med en stemmeprocent på 59,9.

Tricktyv på spil igen

Gladsaxe politi advarer igen mod tricktyve, som især kaster over ældre mennesker.
Senest, det var i torsdags, gik det ud over en 85-årig kvinde i en stuelejlighed på Tinghøjvej i Søborg.
Her ringede en mand på døren ved 15.30-tiden. Han fortalte, at der var sket en vandskade i lejligheden ovenpå, og så ville han lige tjekke hos den ældre kvinde.
Manden blev lukket ind og tjekkede både badeværelse og i køkken. Undervejs befandt han sig også i stuen.
Senere opdagede den 85-årige, at der var forsvundet 1.300 kroner i kontanter fra hendes pung, der lå i en taske i stuen.
Manden beskrives som dansktalende udlænding, mørkt hår og mørk hud, cirka 180 cm høj og slank af bygning. Han bar kasket og havde i øvrigt hvide handsker på.
Manden og metoden er kendt fra flere andre tilfælde af tricktyveri i Gladsaxe og nabokommuner, og politiet opfordrer alle til at forlange legitimation, når ukendte vil tjekke vand, el eller andet i ens lejlighed.

Gratis lokaler til pensionisterne

Fra den 1. januar næste år bliver det gratis for pensionistforeninger at låne lokaler på kommunens omsorgscentre. Der er afsat en pulje på 350.000 kroner til formålet, og socialudvalgsformand Erling Schrøder, mener at tiltaget vil række en tiltrængt hånd til især små pensionistforeninger: "Jeg har hørt adskillelige gange at en lille forening gerne vil holde et lidt større arrangement, men må opgive fordi de ikke har råd til det. Vi må se i øjnene at vores pensionistforeninger ikke har så mange midler at gøre godt med. Men nu kan de altså låne lokalerne gratis, og det synes jeg er en vældig god foranstaltning.

17-årig frifundet for vold

Det var en glad 17-årig dreng der i fredags forlod Retten i Gladsaxe efter at være blevet frifundet for vold.
Den 17-årige, der nægtede sig skyldig, var tiltalt for at have sparket og skubbet til en yngre dreng foran Netto på Sydfrontvej en aften i oktober. Og han forklarede til retten, at han var kommet gående på vej til Q8-tanken, da en stor gruppe unge var begyndt at råbe øgenavne og skældsord bl.a. "bøsserøv" efter ham. Han var blevet vred og havde bedt dem om at holde op, hvilket alle gjorde, på nær en af drengene som var blevet ved. Ham havde han så taget fat i, og mere skete der ifølge tiltalte ikke på det tidspunkt. Da han efterfølgende kom tilbage fra tanken opstod der en ny konfrontation mellem de to, og de havde skubbet lidt til hinanden, intet mere. Vidnerne havde flere forskellige udlægninger af episoden. Men drengen som havde været i clinch med tiltalte forklarede til retten, at han, da tiltalte var gået forbi havde råbt efter ham, at han lignede en Cola flaske. Den 17-årige havde så prøvet at få fat i drengen og da dette ikke lykkedes, havde han i stedet taget drengens cykel, og var sammen med en anden gået mod tanken. Da tiltalte lidt senere var kommet tilbage, havde drengen spurgt hvor cyklen var og hertil havde den 17-årige svaret, at den kunne han selv finde. Drengen havde fundet cyklen ved tanken og da han efterfølgende stod og talte med sine kammerater, havde tiltalte pludselig sparket ham i ryggen. Da drengen spurte hvad den 17-årige havde gang i, havde han fået at vide at han ikke skulle være flabet. Tiltalte havde så skubbet til ham og drengen havde skubbet igen. Hvorefter tiltalte havde taget fat i hans krave og sagt, at hvis han svarede ja ville han slå ham ihjel men hvis han svarede nej ville han lade ham være. Drengen havde fået revet sig løs og tiltalte var forsvundet.
Domsmandsretten frifandt som omtalt den 17-årige, idet det var temmelig uklart hvad der egentlig var hændt den pågældende aften, men pointerede at han skulle tage retssagen som en advarsel og for fremtiden aldrig komme så tæt på andre under lignende omstændigheder.