Onsdag den 23. November 2005


Ny aftale skal stoppe ghettodannelse i Høje Gladsaxe

Høje Gladsaxe skal ikke udvikle sig til kun være et sted for folk med fremmedklingende navne, store børnefamilier og dårlig økonomi. I et forsøg på at tiltrække flere ressource-stærke lejere er kommunen nu i gang med at indgå en aftale med boligselskaberne i området, som blandt andet betyder, at det ikke længere er store børnefamilier, der skal komme først i køen, når der bliver en stor fire-værelses lejlighed ledig. Formand for socialudvalget, Erling Schrøder: "Med denne aftale ønsker vi at tiltrække nogle boligsøgende fra en bredere del af befolkningen. Vi vil ikke have at der bliver en stor koncentration af folk med eksempelvis mange børn eller folk med en anden etnisk baggrund end dansk. Det her er en måde at undgå ghetto-dannelse på". I boligselskaberne er man også godt tilfredse med indholdet i "aftalen om fleksibel udlejning" som den kaldes. Formand for FSB, der er den ene af de fem boligorganisationer i Høje Gladsaxe, John Brown Brabant Althoff-Andersen, fortæller: "Aftalen vil betyde, at vi får et "helle" i nogle af opgangene, hvor vi nogle steder har over 100 børn og 47 lejligheder. Det siger sig selv at det kan gå grueligt galt. Vi vil gerne have nogle flere unge, ressourcestærke folk ind hos os, som kan sætte lidt fut i det, og som har tid og råd til at deltage i beboerdemokratiet."

Orden i sagerne hos bagerne

Gladsaxe-borgere med hang til blødt brød og andre gode sager kan med sindsro handle hos en af de 10 lokale bagere.
Fødevarekontrollen har nemlig ikke det store at udsætte på de lokale bagermestre.
Kun hos Torvekondotoriet på Søborg Torv har der været noget at komme efter ved den seneste kontrol. Her var temperaturen lidt for høj i køleskabet med mælk, og så var der et par varegrupper, der havde overskredet sidste holbarhedsdag.
Eneste øvrige bemærkninger til de 10 bagere handlede om reparationer i et lokale, der skulle udføres bedre, en utæt tagrende, der betød vand ned af væggen og et fedtet loft over ovnen i et af bagerierne.
Fødevarekontrollen har tjekket bagerne i perioden juli og så frem til i denne uge.

Kun én lokalpolitiker i Regionsrådet

Først var der to, nu er der kun en. Resultatet af stemmerne til den nye Region Hovedstaden, viser at kun en kandidat fra Gladsaxe klarede sig igennem nåleøjet til det magtfulde, 41-mand høje, Regionsråd. I det tidligere Amtsråd var ellers både den lokale socialdemokrat, Preben Andersen og den konservative Lars Abel at finde i rådssalen. Men den eneste tilbageværende lokalpolitiker i det nye Regionsråd er Peer Wille-Jørgensen, fra Enhedslisten. Vi spurgte ham, om han ville have Gladsaxe i tankerne i hans kommende fire arbejdsår: "Det er i Gladsaxe, jeg har min base. Det var helt klart her jeg fik flest stemmer, og det vil jeg gerne takke for. Men det arbejde der skal foregå i Regionsrådet, har ikke særlig meget med kommunalpolitik at gøre, så jeg vil derfor arbejde på samlede politiske løsninger i hele regionen fra Dueodde til Hundested".

Klubbørn på glatis

Op mod 500 børn i klubalderen i Gladsaxe får måske nu chance for at stifte nærmere bekendtskab med ishockeyspillets mysterier eller kunstløbernes galante sving på isen.
I hvert fald har Gladsaxe Ishockey og Gladsaxe Skøjteløber Forening i fællesskab tilbudt et kursusforløb én gang ugentligt over ca. 10 uger med start i januar måned.
Flere parter skal dog høres, inden projektet eventuelt kan blive til noget; Institutionernes Sportsudvalg skal give en tommelfinger, der peger opad, det samme skal Gladsaxe Sportscenters brugerbestyrelse, og endelig skal folkeoplysningsudvalget give en bevilling på omkring 25.000 kroner til udstyr og instruktører.
Den sidste del kommer på plads i dag, hvor udvalget mødes med bl.a. denne ansøgning på programmet.

Fødselsdagsfest i OK-klubben på "Thorasminde"

OK-klubben i Gladsaxe "Thorasminde" er gået hen og blevet 20 år, og det bliver fejret med en hyggelig fødselsdagsfest på fredag i festsalen på Bakkegården. Kirsten Christophersen som er formand for klubben fortæller: "OK-klubben i "Thorasminde", vi kan holde 20 års fødselsdag i år, og det lyder jo dejlig ungt. Vores sidste klubmøde brugte vi på emnet "kan du huske". Mange af medlemmerne har været med næsten fra staten, men der er jo masser af nye der ikke kunne huske så meget, men noget kunne de da huske. Vi havde taget fotografier med fra den lange periode på 20 år, og så pludselig hvor mange mennesker vi havde lært at kende igennem klubben. Alle de ansigter, personligt kunne jeg huske hver evig eneste af dem, og det gav jo en meget bevæget følelse, må jeg indrømme. Og så må man jo så sige at 20 år lyder ungt, men når man ser tilbage på de mange mennesker der har været med, så er 20 år utrolig mange år. Man skal måske være gammel for rigtig at erkende hvor meget der sker i den senere del af livet, som jo er meget anderledes end de første år."
Senere i udsendelsen kan man hører meget mere om OK-klubben.