Torsdag den 24. November 2005


Formandsposter fordelt

Antallet af politiske fagudvalg ligger nu fast og de vigtige formandsposter er blevet fordelt.
Foruden økonomiudvalget bliver der otte politiske fagudvalg. De ny udvalg er beskæftigels- og integrationsudvalget, psykiatri- og handicapudvalget, socialudvalget bliver til social- og sundhedsudvalget og det nuværende kultur- fritids- og idrætsudvalg bliver delt i to så der kommer et kulturudvalg og et fritids- og idrætsudvalg.
Socialdemokraterne får formandsposterne i børne- og undervisningsudvalget, social- og sundhedsudvalget, fritids- og idrætsudvalget og naturligvis økonomiudvalget. Det radiale venstres Cheri-Mae Marlena Williamson bliver formand for det nye beskæftigelses- og integrationsudvalg. Enhedslisten får formandsposten i miljøudvalget. Psykiatri- og handicapudvalget bliver et medlem af SF´s byrådsgruppe formand for, mens det konservative folkeparti får formandsposten for kulturudvalget.
Venstres Bjarne Rasmussen bliver 1. viceborgmester. Og et medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe bliver 2. viceborgmester, fortæller borgmester Karin Søjberg Holst.

16 mænd ventede forgæves på samme kæreste

Der var dømt lang næse, bristede forhåbninger og en pengepung med 1.100 kroner mindre i, da en 37-årig mand fra Gladsaxe politikreds lørdag på hovedbanegården i København forgæves ventede på en norsk kvinde.
Manden har gennem længere tid chattet venskabeligt over nettet med en kvinde fra Oslo. Venskabet udviklede sig ifølge den 37-årige sig så varmt, at de to gerne ville mødes i København for at se hinanden nærmere an.
Manden sendte 1.100 kroner til Oslo, så kvinden kunne købe sig en billet, og aftalen var, at de to så skulle mødes på hovedbanegården.
Manden kom da også til den aftalte tid, men der var ikke noget spor af kvinden.
I stedet var der 15 andre mænd, som også ventede forgæves på den norske kvinde.
"Vi har indtil nu kun fået denne ene anmeldelse. Men vi kan forstå på anmelderen, at de andre mænd angiveligt også har sendt penge op til Norge, så der er tale om et soleklart bedrageri", siger vicekriminalkommissær Henning Nielsen fra bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi.

Sneberedskab i Gladsaxe

Et kommunalt sneberedskab vil fremover rykke ud når sneen falder - det vil sige på de steder, hvor Gladsaxe Kommune har grundejerforpligtelsen.
Kommunen har tidligere haft en fremmed entreprenør til at fjerne sne men, som det vil være mange bekendt, har snerydningen de seneste år været meget mangelfuld, fortæller formand for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker:
"Han har ikke rigtigt stået for den, kan man sige. Han har ikke levet op til de krav som licitationen indebar. Og det vil sige vi har ikke ønsket at fortsætte. Vi vil have opgaven løst. Og det kunne vi ikke ved hjælp af den leverandør vi havde en aftale med. Det er selvfølgelig også en vanskelig opgave, men han havde tilbudt sig, og det var ikke godt nok. Men jeg tror, vi får løst den her opgave nu", lyder det fra udvalgsformand Peter Brooker fra trafik- og teknikudvalget som på sit møde i denne uge vedtog en ny snerydningsordning.

Gammel kending i fængsel for indbrudsforsøg

En 48-årig kvinde er ved Retten i Gladsaxe blevet idømt 60 dages fængsel for forsøg på indbrud i en villa i Søborg.
Det er en usædvanlig høj straf for indbrudsforsøg, men kvinden har gennem tiden har været straffet et utal af gange for berigelseskriminalitet og alene i år har hun besøgt Retten fire gange. Dommerne besluttede sig tilsyneladende for at, nu måtte det være nok og idømte hende altså 60 dages ubetinget fængsel.
Kvinden der var blevet anholdt, mens hun opholdt sig i villaen, har i forvejen allerede siddet 30 dage i varetægtsfængsel, hvor dommerne valgte at lade hende blive siddende, enten indtil straffen er fuldbyrdet eller indtil der er plads til at afsone den resterende straf et andet sted.

Udlicitering er en dårlig ide

Udlicitering er ikke en attraktiv idé. Det mener det nyvalgte byrådsmedlem og Socialdemokrat Katrine Skov, der med 402 stemmer er Gladsaxe kommunes tredje mest populære socialdemokrat, og dermed går hun imod den førte politik på blandt andet hjemmeplejeområdet: "Der har været en underlig leg de seneste år, hvor man har prøvet sig frem med det ene og det andet med hensyn til privatisering. Jeg mener, at man skal holde velfærdsydelserne på offentlige hænder".