Mandag den 3. Oktober 2005


Skole: Slut med private fester i kantine

Nu skal det være slut med private fester på Mørkhøj skole, mener både naboer og nu også skolen selv.
I årevis har man kunnet leje skolens kantine til f.eks. runde fødselsdage, konfirmationer og julefrokoster, og det er et tilbud, som rigtig mange benytter sig af. Der bliver festet på skolen næsten hver weekend, ofte til ud på de meget sene nattetimer og med dertilhørende musik for åbne døre og vinduer. Og ofte til stor gene for naboer til skolen, som gentagne gange har klaget over larmen fra de private fester. Dertil kommer, at nogle borgere har haft svært ved at overholde lejeaftalerne, fortæller skolens inspektør Birgitte Ledertoug, som derfor nu er parat til at stoppe for udlejningen til private:
"Vi har jo haft en del klager i den senere tid, og set på, hvad det er for nogle lejere, der har været der. Vi har også selv problemer med de lejere ift. at de ikke har overholdt de aftaler, som vi jo påpeger for dem hver eneste gang. Og det har gjort, at vi har besluttet at anbefale forvaltningen og børne- og undervisningsudvalget, at vi stopper udlejningen af kantinen i Mørkhøj. Kantinen ligger meget tæt på vores naboer, og det betyder, at enten skal man gøre mange ting for at overholde, at larmen ikke bliver uudholdelig for vores naboer. Eller også skal de leve med, at der hver eneste lørdag-søndag er larm fra skolen. Og det har vi ikke lyst til længere".
Det er nu op til politikerne, om man vil følge skolens anbefaling og stoppe udlejningen til
private.
Kantinen på Mørkhøj skole er booket næsten hver weekend indtil sommerferien, men skolen anbefaler, at de lejeaftaler, der allerede er indgået, fortsat skal gælde.

Borgermøde mod butikskompleks

Planen om at bygge et nyt butikskompleks i den sydlige del af Søborg er blevet mødt med stor kritik af lokale borgere, der sammenligner planen med en elefant i en glasbutik, og i aften indkaldes der til borgermøde i et forsøg på at få projektet fra tegnebrættet og ned i papirkurven. På borgermødet vil deltagerne blive bedt om at tage stilling til hvorvidt de ønsker byfortætning, støj og forurening eller sikkerhed, trivsel og godt miljø. Mødet afholdes i aften kl 19 i Borgernes Hus på Søborg Hovedgade.

Behandlingsdom til ung mand for voldtægtsforsøg

To voldtægtsforsøg på helt unge piger, var årsagen til at en 18-årig mand, forleden blev i dømt en behandlingsdom med tilsyn af kriminalforsorgen.
Manden der tilbage i juni blev fundet skyldig i voldtægtsforsøgene, skulle først igennem endnu en mentalundersøgelse før retten ville tage stilling til strafudmålingen.
Under retssagen i juni nægtede den 18-årige sig skyldig, men erkendte at han havde været i kontakt med pigerne.
Ifølge anklageskriftet skulle han i det første tilfælde have forsøgt at tilsnige sig til samleje ved, at have holdt fat i offeret mens han tog hende på bagdelen, kyssede hende og forsøgte at knappe hendes bukser op.
Den 18-årige forklarede selv, at han havde bedt pigen om en cigaret og da den skulle tændes var han kommet til at røre ved hendes hånd og numse. Pigen havde så stukket ham en lussing og sagt at hun ville ringe til politiet. Da hun løb sin vej fulgte han først efter hende for at bede om endnu en cigaret, men opgav efter få meter.
I det andet tilfælde skulle han ifølge anklageskriftet have væltet offeret omkuld, taget hende i skridtet og forsøgt at tvinge hende til at give ham et blowjob.
Her forklarede manden, at han havde været sammen med to venner og da de efterfølgende var skiltes havde han fået øje på en pige. Han havde bedt pigen om en cigaret og spurgt, om de ikke kendte hinanden. Grinende svarede hun nej og han bad om endnu en cigaret og et blow job. Hun havde skreget og var faldet over sine egne ben, og da han havde prøvet at hjælpe hende op var hun faldet igen, forklarede han i retten. Ved det sidste fald var han måske kommet til at skubbe lidt til hende, men herefter var han gået tilbage til sine venner.
Pigerne blev under retssagen afhørt for lukkede døre på grund af deres meget unge alder.
Den 18-årige har siden han blev fundet skyldig i juni været varetægtsfængslet, men i surrogat på et psykiatrisk hospital.

Flot Røde Kors-indsamling i Gladsaxe

172 indsamlere stemte i går dørklokker for Dansk Røde Kors i Gladsaxe og skaffede derved 192.819,45 DKK til hjælpearbejdet. Sidste år blev der indsamlet 137.500,00 DKK, så der var altså tale om en forøgelse af sidste års resultat på mere end 50.000 kr. Formanden for Dansk Røde Kors i Gladsaxe, Katja Østergaard, er meget glad for resultatet og hun fortæller at Røde Kors allerede i dag sender de første penge af sted til blandt andet de sultende i Niger, til de fordrevne i Sudan, til hjælpearbejdet i Laos og til romabørnene i Serbien og Montenegro.

Uændret kirkeskat i 2006

Medlemmerne af den danske folkekirke i Gladsaxe kommer også næste år til at slippe 0,75% i skat til kirkerne. Det er samme procentsats som sidste år.
Der skal i Gladsaxe krattes godt 51 millioner kroner ind, hvoraf de 39 millioner går til de otte kirker og sogne i kommunen.
Det resterende beløb går hovedsageligt til landskirkeskatten.
Siden 1997 har kirkeskatten bevæget sig fra 0,70% til de nævnte 0,75%.
De kommunale myndigheder har indtil en lovændring sidste år skullet sige god for den lokale kirkeskat. Men i dag fungerer kommunen i den sammenhæng stort set kun som ekspeditionskontor, og politikerne i økonomiudvalg og byråd kan kun nikke samtykkende til sognenes budgetter.

Pris til Gladsaxe kommunes personaleblad

’Broen’ er navnet på personalebladet for Gladsaxe kommunes 6.000 ansatte.
Det er også navnet på årets bedste personaleblad i landet, mener Dansk Personalebladsforening, der netop har kåret Broen som nummer et i Danmark.
I begrundelsen hedder det blandt andet: "Et godt personaleblad bygger bro mellem virksomhedens medarbejdere, som dermed får adgang til at dele både viden og værdier på tværs af organisatoriske og faglige skel. Dommerkomiteen har valgt at give prisen for årets personaleblad til et anderledes blad, med et helt eget kreativt layout og en bred redaktion, der tilsammen sikrer, at alle kommunens forvaltninger er i konstruktiv forbindelse med hinanden. En opbygning, som reflekteres smukt og enkelt i bladets gode, gamle navn: Broen".
Diplom, blomster og cognac blev overrakt bladets redaktør, vicekommunaldirektør Hans H. Jensen, ved Dansk Personaleblads generalforsamling i sidste uge.

Teatersamarbejde

Bagsværd Amatør Scene har indledt et samarbejde med den unge teatergruppe
Risrasfiljongongon:
"Det er en flok teaterglade unge mennesker, som kommer lidt rundt omkring fra. En af dem er tidligere medlem af BAS og vidste, at der måske var mulighed for, at de kunne komme ind hos os og bruge salen og vores faciliteter. Det der var godt for dem var, at få et sted at spille, et rigtigt teater, hvor man kan bygge scener op, sætte lys osv. For os kan det betyde to ting. Før det første at der sker noget i BAS, det er altid rart. Og samtidig kunne det jo være, at der var nogle unge, som kunne have lyst til at blive medlem af BAS og komme med noget af den gejst de i hvert fald ind til videre har givet udtryk for og bringe den med ind i BAS", siger
Bagsværd Amatør Scenes kasserer, Niels Hougaard.
Stykket teatergruppen Risrasfiljongongon er i gang med hedder "Dracula – blod er livet", og
det bliver opført på Bagsværd Amatør Scene i slutningen af oktober.