Tirsdag den 4. Oktober 2005


Demonstration og underskrifter på vej mod byggeri

I går aftes var der borgermøde om det planlagte butiks- og boligbyggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle - på den såkaldte Egebjerggrund.

Et projekt, som en del beboere i lokalområdet frygter, vil medføre trafikalt kaos samtidig med, at det vil ødelægge gårdmiljøerne.

Og at byggeriet har de lokales interesse, kunne man se på fremmødet i går aftes. Omkring 70 personer mødte op i Borgernes Hus, også personer, som tidligere har været med til at protestere mod ændringer i Søborgs Hjerte:

"Jeg har boet i Søborg i mere end 30 år og jeg har været meget glad for at bo her, det har været ligesom at bo i en landsby. Og nu ser jeg det hele ramler om ørene på mig. Vi får flere og flere store forretninger, mere og mere trafik og det bliver mere og mere forurenet. Og jeg sidder midt i det og kan se det hver dag. Og jeg kan ikke se, hvad vi skal bruge det til. Jeg kan se, mange mennesker er kede af det, men vi føler os magtesløse, fordi nu har det stået på i 12 – 13 år, og vi har ikke bestilt andet, end at skrive under og protestere osv. Og nu står vi her igen og er lige vidt, bare et andet sted", lød det fra én af de fremmødte.

Et enkelt byrådsmedlem havde også fundet vej til borgermødet, det var enhedslistens Emilce Nielsen:

"Jeg synes, det er ret vigtigt altid at høre, hvad folk har på hjerte. Og jeg er ud fra hvad jeg har læst også meget enig med de mennesker, som har protesteret mod det her. Og jeg tænkte, at jeg både kunne få noget med hjem, som jeg kunne argumentere med, men også give nogle idéer eller oplysninger, som de ikke har".

Det er et stort politisk flertal, der står bag det lokalplanforslag, som er i offentlig høring indtil den 25. denne måned. 20 ud af byrådets 25 medlemmer stemte for ved førstebehandlingen, enhedslisten og dansk folkeparti stemte imod og det konservative folkeparti undlod at stemme.

Og borgerne i Søborgs Hjerte skal nu i gang med at samle underskrifter ind og så er der planer om en større demonstration i forbindelse med byrådsmødet den 9. november.


Ensidig undervisning fører til frafald på gymnasiet

Mange gymnasieelever dropper ud fordi undervisningsformen er for ensidig. Det mener Nanna Andersen, der netop er startet i 1.g på Gladsaxe Gymnasium. Hun kommer fra en forsøgsklasse på Søndergård Skole, hvor hun blev undervist ud fra en teori ved navn "læringsstile", der bygger på, at vi alle lærer på forskellige måder, og at sidde stille ned og lytte til læreren, er en undervisningsform som langt fra rammer alle lige effektivt. "Der er nogen der ikke kan klare gymnasiets form for undervisning. Det er dem, der ikke kan sidde stille og dem der bliver nødt til at bruge deres hænder. Jeg tror, vi ville fange dem, hvis læringsstilene blev indført på gymnasiet. Som det er i dag, ryger de i stedet over på for eksempel en teknisk uddannelse, selvom det ikke er det de vil, men de har ikke andre muligheder", fortæller hun. Læringsstile er med succes blevet indført på visse svenske gymnasier.


Dømt for vold mod steddatter

En 35-årig mand fik i går en betinget dom uden straffastsættelse for at have slået, rusket og klemt sin steddatter om maven under et familieopgør:

Steddatteren, der har været tvangsanbragt på et børnehjem i flere år, boede de sidste ti måneder inden episoden i moderens og tiltaltes hjem.

Den 12-årige pige forklarede til retten, at hun den pågældende dag var på biblioteket med sin mor og sin stedfar, og at hun fra bibliotekets computer var gået ind på en hjemmeside for unge. Fra den hjemmeside chatter hun ofte og har selv en "profil" hvor hun har gjort sig selv tre år ældre – hun fortalte til retten, at hun nogle gange lyver. Moderen, der ved en fejl var kommet til at se hendes "profil" blev meget vred og på hjemvejen begyndte de at skændes. Pigen stak af, men senere fandt hendes mor hende og sagde, at hun skulle komme med hjem. Det nægtede hun og de begyndte igen at skændes. Pigen prøvede at stikke af igen, men tiltalte var kommet til. Han tog fat i hende og smidt hende ned på jorden. En veninde og hendes mor kom derhen, men tiltalte sagde, at de skulle gå. Pigen råbte "skrid med dig dit sorte svin" og tiltalte stak hende en lussing. Efterfølgende gik pigen med veninden og hendes mor hjem, men efter kort tid dukkede tiltalte og moderen op. Pigen og hendes veninde løb ind på værelset, tiltalte fulgte efter og tog fat om hendes mave og ruskede hende flere gange.

Tiltaltes forklaring til retten stemte nogenlunde overens med pigens, dog med den store forskel, at han på intet tidspunkt skulle havde stukket pigen en lussing, holdt hende om maven eller rusket hende, men blot holdt hende faderligt om skuldrene, fordi moderen bad ham om hjælp.

Venindens mor, der blev ført som vidne bakkede op om pigens forklaring, men kunne ikke huske at stedfaderen skulle have rusket pigen.

Retten valgte at dømme ud fra anklageskriftet, men situationen taget i betragtning gjorde den dommen betinget, idet tiltalte skønnes at have handlet i afmagt overfor en uvorn teenagedatter.

Den 35-årige modtog dommen uden at anke til landsretten.


Skifter parti for femte gang

Irma Henriksen forsøger nu at genoptage den politiske karriere, denne gang hos Liste Levebrød, der vil afskaffe byrådet og i stedet elektronisk lægge alle beslutninger ud hos borgerne.

Det er det femte parti, som forfatteren og den tidligere fotomodel i store størrelser nu frekventerer:

"Jeg startede i Socialdemokratiet, siden blev det SF. Så sad jeg i byrådet for Dansk Folkeparti, som jeg forlod. Venstre ville ikke have mig, så det blev i stedet til en tid hos de konservative og altså nu hos Liste Levebrød. Her står jeg med begge ben på jorden, kan tage alle sager op uden at blive heglet igennem af en formand eller partichef", siger Irma Henriksen.

(hør indslaget med Irma Henriksen i lydudgaven)


Tyverier fra biler fortsætter

Efter endnu en stribe tyverier fra biler i weekenden opfordrer Gladsaxe politi igen bilejere til at fjerne alle værdigenstande, når bilerne forlades for natten.

Ligesom tidligere på ugen gik det igen ud over biler i Bagsværd-området; to på Aldershvilevej, to på Søhuse, også to på Bondehavevej. Desuden bland andet også på Hakonsvej og Huldbergs Allé.

Som vanligt er det bilradioer og gps-udstyr, som er tyvenes foretrukne. Men enhver efterladt genstand af værdi ryger med i købet.

Andre kommuner og politikredse på Sjælland plages ligeledes af mange tyverier fra biler, og politiet forsøger nu at stable et beredskab på regionsplan på benene, som kan træde ind, når den første melding om tyveri fra bil kommer.